Nerden Başlamalıı

D

duuuru

Öncelikle herkese selamlar. Ayni konudan forum icinde arastirdim bulamadim. Umarim yokturdur oyle bir baslik varsa da ozur diliyorum simdiden. Konuya ozet gecersek, 26 yasinda, yillardir muzik aleti calarim diye diye sallayip durdum hep. Kimi zaman isimden dolayi, kimi zaman zamandan dolayi yapamadim. Hep bir bahane vardi. Sizden ricam beni yadirgamadan bana bi yol cizmeniz. Butun yorumlarinizi dikkate alacagim. Olumlu veya olumsuz dusuncelerinizi bekliyorum. Basliga ilgi gosteren butun arkadaslara tesekkurler simdiden.
 
En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
Yadirganacak bir sey yok. Aynisi bende de oldu.

Universitedeyken gitar alacaktim da, ogrenecektim de derken olmadi bir turlu. 27 yasinda alabildim ancak. Bir aksam is cikisi muzik markete ugradim, "Ben solagim birader, elektroya baslamak istiyorum, ne gerekiyorsa ver" dedim. Oyle baslamisti.

İsyerim Anadolu yakasinda, evim de Avrupa'da. Hafta ici saat 20.00 civari evde oluyorum ve yeni basladigim donemde Selim İsik'in videolarini izleyerek haftaici ortalama 2, haftasonu da ortalama 4 saat gibi bir zaman zarfinda epeyi yol kat etmistim.

Yol gostermek gibi dusunmeyin; ama benzer bir sey deneyebilirsiniz.
 
Bence Gitara hiç bulaşmayın. Ediği-gediği-detayı-ekipmanı çeşidi çok fazla. Parmaklarınız su toplayacak, Eğer sabırlı iseniz adam akıllı ses çıkarıp şarkı çalabilme boyutuna gelebilmeniz epey zaman alacak. Ben olsam kesinlikle klavye ile başlardım.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Single_FACTOR, klavyeyi bende seviyorum. Biraz da yol gosterici gorevini ustlenir diye actim bu basligi. Klavyenin yer aldigi sarkilar ilgimi daha cok cekiyor dogrusu. Dinledigim muzik turlerine daha uygun aslinda. Tesekkurler arkadasim, dusunecegim bunu. programci_84, arkadasim kendinden ornek vermen cok guzel olmus. Tesekkur ederim size de, dikkate alacagimdan hic supheniz olmasin.
 
Gitara başlamak istiyorsanız ihtiyacınız olan şey azim ve disiplin. Disiplin olmadan ilerlemeniz çok yavaş ve uzun sürer. İşinizden dolayı uzun saatler gitar çalışamayabilirsiniz ama en azından her gün 1 saat egzersiz ile devamlılığı korumanızı tavsiye ederim. Ders almayı düşünüyorsanız hocanızı çok iyi seçin, piyasadaki hocaların yarısından çoğu saçmalıktan ibaret.
Kendiniz çalışmayı düşünüyorsanız Selim Işık Gitar metodunu tavsiye ederim. Bu metodu düzenli şekilde çalışarak bir yere gelebilirsiniz. Anlamadığınız noktaları es geçmeden kendinizi vererek çalışın.Gitar çalmayı gerçekten istiyorsanız bu işe başlayın, hiç bir şey çalamasanız bile gitarın sesini duymak size zevk veriyorsa bu bir motivasyon olabilir. Tereddütleriniz varsa, gitara başlamamanızı öneririm. Sizin için zaman kaybı olmasını istemem.
Sonuç olarak;
-Her gün en az 1 saat egzersiz
-doğru, metot/hoca
-Azim
-Disiplin
 
Geri
Üst