System of a Down grubunun tonu ve ekipmanları hakkında

soru 1) SOAD müzikal anlamda nasıl bir gruptur ?

piyasada müzik yapıyorum diye gezinen pek çok grupdan müzikalite olarak daha ileridedir, yaratıcı ve akılda kalıcı işler çıkarmışlardır yani bu işi biliyorlar..

soru 2) peki bu Türkiyede SOAD dinlemek için yeterli bir sebepmidir..

kesinlikle HAYIR!! bir devlete bir millete bir tarihe nasıl hitab edileceğini bilmeyen adam heleki o adam bu hitab konusunda uluslar arası bir niteliğe sahipse ..@~̕ʎ짃#َɰ욘.. kadar yolu var.. saygılar sevgiler..
 
SOAD <-- Bir muzik grubundan baska aslinda ''her sey'' olan bu 4 kisilik ''Turkofobik proje'' ozunde ciddi psikolojik sorunlari olan bir zavallilar toplulugundan baska hicbir sey degildir.

Abd'deki malum (!) IRKCI lobi tarafindan ''otekine karsi dunya capinda daha fazla NEFRET yaratmak ve bu ugurda her turlu propogandayi yaptirmak'' amaciyla olusturulmus ucube dortlunun baslica hedefi ''sozde soykirima'' daha fazla dikkat cekmek ve bu tarihsel hadisenin *gerceklerini-detaylarini* bilmeyenlerin kafalarini muzikle verilecek irkci-cirkin mesajlarla en etkili bir bicimde zehirlemektir.

Suphesi olan genc arkadaslar, asagiya linkini verecegim web sayfasindan konuyla ilgili bilgi edinebilirler.

http://www.tallarmeniantale.com/heavy-metal.htm

http://www.anti-soad.org/english/

Gercekten kaliteli muzik yapmak amaciyla faaliyet gosterenlere bir muziksever olarak saygim var. Ama bu tur ''cakma-sozde muzik, ozde nefret yayma gruplari'', muzigi kendi gizli ajandalarindaki kirli amaclara alet ederek ''etnik koken uzerinden IRKCILIK'' yapmak icin kullaniyorlar.

Ve bu dortlunun hicbir uyesi yaptiklari irkci garabeti herhangi bir soyleside acikca itiraf edip, davranislarinin sorumlulugunu kabul edecek kadar da yurekli degiller.

Onlar icin kirli hedeflerine ulasmak anlaminda her turlu ahlak disi yol ve yontem mubah.

Malum NEFRET lobisinin verdigi maddi-manevi gazla (buyuk muzik sirketlerine odenen paralar gibi) ve cesitli guclu iliskilerle saod -ustelik bu denli abartilacak duzeyde onemli bir muzik de yapmadigi halde- kamuoyuna yapilan reklam bombardimanlarinin da etkisiyle sanki super bir grupmus gibi tanitildi.

Muzikal acidan incelendikleri taktirde de bir halt olmadiklari rahatca anlasilabilecektir.

Ozetle; 'Bu dort adet ruh hastasi IRKCI capulcu muzigi cirkin icraatlariyla kirletmekte ve kendilerinin hastalikli kafa yapisindan haberdar olmayan ''yeni yetme gencleri'' de konserlerinde ve roportajlarinda verdikleri zenofobik mesajlarla hic tanimadiklari bir millete (Turklere) karsi kiskirtmakta ve dusman etmektedirler.

Benim nazarimda bu 4 kisilik zibidiler guruhunun ''zihniyet anlaminda'' dunyanin herhangi bir yerindeki dazlak kafali-gamali hacli (svastika) Neo Nazi sefillerinden zerre kadar farki yoktur.

Enstruman calmak ve muzikle istigal etmek de kimseyi kimseden ustun veya daha fazla adam yapmaz.

Hele de boylesine kokusmus IRKCI bir zihniyete sahip dort adet bedbahtsaniz.

Biraz bilinc ve arastirma lutfen.

Bizlere kufreden, bizlerden olumune nefret eden capulculari adam yerine koyup prim vermeyelim, albumlerini satin alip IRKCI kampanyalarina parasal destek saglamayalim.

(Tabii ki bu da herkesin kendi ''kisisel'' tercihidir)

Maksat kaliteli muzik uretmekse, yaptigi sanatsal islerin icine ''IRKCILIK, NEFRET'' gibi insanligin yuzkarasi cirkinlikleri karistirmadan adam gibi muzik yapan nice nice degerler var muzik evreninde.

Ilgiyi, sani-sohreti, bol miktarda para kazanmayi hak etmeyen sozde muzisyen-ozde IRKCI bu tur capulculara degil de, ''GERCEK'' muzisyenlere ''destek'' verelim.
 
Güzel şey aslında böyle eski ilanları okuyup diriltmek lazım gerekli olanları. Mesela ben eskileri açıp açıp okuyorum nostalji oluyor forumumuzun şu güzide üyesi bir zamanlr distortion nedir bilmiyormuş diye rastlayıp gülebiliyor insan :D

İyidir iyi :D
 
ulan böyle grubu dinlemem siyasetine para kazandırmam diyorsunuz da sanki para veriyorsunuz albümlere
yüklen torrent e
yüklen rapid e ne bilim bunaltiya

(hemen iki tip fırlayıp 'yok kanka öyle deme ben sevdiğim adamların tüm albümlerini satın alırım hatta harçlığımdan artanı onlara yatırrım' demesin)

adamın sorusu şu: soad ın tonu çok hoşuma gitti bu adamın kullandığı gitarı alsam mı?

ben de severim valla bu adamın tonunu. cuk oturmuş son derece tok tonları var. amfisi güzel gibsonlar güzel
ayrıca ben tip olarak da iceman leri çok severim keşke evimde bulunsa derim hep.
alacaksan bence fiyatı da uygun kaçırma derim gerçi yıllar geçmiş de başlık açılalı.
buarada millet deli gibi soad dinlerdi bu olaylar duyuldu, herkes 'aslında ben hiç sevmem soad, soad bok gibi bir grup, siyasi olarak değil müzikal olarak da çok kötüler, ben bile daha iyisini yaparım' ları duymaya başladım. komik olmayalım. soad önceden sağlam gruptu da şimdi bok gibi oldu tüm mp3lerini sileyimcilik yapmanın alemi ne? zaten mp3 diyorsunuz, sizin mantıkla adamların şarkıların korsanlarını indirip adamları daha da zarara uğratmak gerekir mesela :p

haydi aldım gardımı buyrun saldırın :D
 
ya 4 sene sonra konuyu anca böyle bir yarım akıllı uplayabilirdi...verdiği sitelere bak kendim yapsam daha iyi olur. ayrıca soad ile ilgili toplasan 2 tane olay vardır o da türkler ve köpekler giremez yazısı ki bu daha soad meşhur olmadan ilk turnelerinden birinde oluyor ve bunu da ermeni bir grubun astığı soadla alakası olmadığı çıkıyor. ayrıca holy mountains şarkısı da içinde türklükle alaka zerre şey geçmiyor bir aras nehri var o nehir de 1072 km yani her ülkeye sınırı var ayrıca grup bu şarkıya klip çekmediklerini açıkladı yani o klip de ermeni birinin işi. herkes kulaktan dolma çok süper gaz oluyor milletimizin özelliği. ister dinleyin dinlemeyin ama kulaktan dolma bilgilerle gaza gelip buralara yazmayın.
 
Domination7 demiş ki:
ayrıca soad ile ilgili toplasan 2 tane olay vardır o da türkler ve köpekler giremez yazısı ki bu daha soad meşhur olmadan ilk turnelerinden birinde oluyor ve bunu da ermeni bir grubun astığı soadla alakası olmadığı çıkıyor.


ya şu geyiği duyduğumda zaten söz konusu soad olsa bile inanmam. "abi sleyırın bilmemne konserinde kapıda türkler ve köpekler giremez yazıyomuş, menovor da zaten faşikmiş" şeklinde bin yıldır dönen olay bu. :D
 
Dinlemekten bişey çıkmaz bol bol dinleyin ama bişeylerinde farkında olmak lazım hurafeler çok ama soad ında düşüncesinin ne olduğu ortada.
 
Başlık nere konuşulanlar nereeee... Bazı şeyleri yerinde söylemek gerekir. Her başlığa böyle yaparsanız işimiz var... Dinlersin dinlemezsin o senin bileceğin iş. Ha bende dinlemiyorum kendime göre sebeplerim var ama dedim ya kendime göre, bundan kime ne? Birileri bişey öğrensin istiyorsanız sorduğunda sorusuna cevap verin yoksa zaten system of a down hayranı nedir ne değildir araştırır sevdiğiğ grubu ve öğrenir gerisi ona kalmış. Sinir oldum gece gece heleki başlıkla alakası olmayan soruya cevap verildiği için.

Sevmediğin bir grubun başlığına neden cevap veriyorsun ki? Nefret ediyorsan eylem yap...

Bu başlığa yazdığım son mesajımdır.
 
Domination7 demiş ki:
ya 4 sene sonra konuyu anca böyle bir yarım akıllı uplayabilirdi...verdiği sitelere bak kendim yapsam daha iyi olur.

Öncelikle herhangi bir platformda en ufak bir şekilde yüzyüze gelmediğimiz, zerre kadar tanımadığımız insanlara ''yarım akıllı'' diye hitab etmek, bu tür çapsız sözcükleri kullanmayı tercih edenlerin kendi kalite düzeylerini ve zeka seviyelerini belirler. İçinde bir nebze olsun zeka pırıltısı barındıran ya da işe yarar bir bilgi ihtiva eden dişe dokunur bir cevabı vermeye kapasitesi yetmeyen ''tartışma adabını bilmeyen'' ham kişilerin işidir bu tür manasız reaksiyonlar göstermek. Ayrıca, kimse kalkıp da hoşlanmadığı başka birine ''sen şusun, sen busun, yarım akıllısın'' dedi veya forumda öyle yazdı çizdi diye de o kişi gerçekten öyle olmaz.

Forum içerisinde herhangi bir konu başlığı, yazışma vs. bir kullanıcının ilgisini çekmişse ve katkı yapmak ya da kimi fikirlerini ifade etmek anlamında konuyla ilgili yazacakları varsa o başlık isterse 5 sene önce açılmış olsun, kişi gerekli gördüyse o konu başlığının altına istediği cevabı yazabilir.

Önceki mesajda referans olarak verilen sitelerin içeriğini bile incelemeden naif bir üslupla hakir görmek, tu kaka etmek ve ''ben daha iyisini yapardım'' demek de son derece yüzeysel ve içi boş bir tepki olmuş.

''tallarmeniantale'' sitesine laf edebilmek için daha kırk fırın ekmek yemek lazım. Biraz yurtdışında yaşayıp Turkofobik, ırkçı tiplerle yüzyüze gerçek hayatta teşriki mesai etmek lazım vs. Öyle baba ocağından atıp tutmakla, iki tak tak iki şak şakla tecrübe ve bilinç kazanılmıyor yaşamda.

Daha iyisini yapabiliyor olsaydın zaten yapardın. Laf salatası ile cav cav etmezdin ve yapılmış olana da iki sözcükle kara çalma yolunu seçmezdin. Ayrıca yapabiliyorsan, seni şu ana kadar engelleyen ne? Buyur yap o halde, hodri meydan.

Muhtelif kaynaklarda defaatle verilmiş somut delillere rağmen SOAD'u hala bir müzik grubu sanan bazı arkadaşlar için geliyor efendim:

http://www.armeniangenocidedebate.com/files/gallery/ArmenianPropaganda/AntiTurkishSystemOfADown.jpg

''Aa ama bu fan art (grubun hayranlarından birinin elinden çıkma bir sözde sanat yapıtı) bu grafik çalışmadan Soad sorumlu değil ki!'' diyenler çıkabilir. Evet, bu sözde grafik sanat çalışması Soad hayranı bir embesil küçümenin elinden çıkma ama bu garabeti resmi sitesine koyan da Soad'ın kendisi.
 
Evet Rectifier'da herseyi 10'a alip amfiyi patlatiyor kendisi.

Yanlis anlasilmasin bu arada, muzigini zerre sevmiyorum adamlarin sadece, ammavelakin adamlarin yaptigi muzik icin gitar tonlari bayagi basarili, ozellikle toxicity'deki o alternative metal icin cok uygun olan rectifier tonu mesela.
 
soad tipik bir ritm grubu.
adam gibi grup olmaları için önce adam gibi bir solocularının olması gerekir benim kriterlerime göre..
her yiğidin yoğurt yemesi farklıdır. ben böyle düşünürüm ama bir başkası farklı.
müzik güzeldir.. herşey mi ? evet bazen her şey.. arabeskte müziktir güzel mi ? hayır...
protest müzik de öyle...
demekki müzik müzik olduğunda güzeldir ancak. ama eğer müziği kendi vermek istediğinden başka şeylere alet edersen o zaman ne güzellik kalır ne de başka bir şey...
soad adam gibi müzik yapıp müziğini bu şekilde lanse etseydi bu ülkedeki herkes dinlerdi onları.. ama kalkıp yaptıkları müzikle siyasi güdüleri kaşırlarsa elbette ki kimse de dinlemez.
bunu metallica da yapsa bu ülkede dinlenmez.. neden ?.... her ülke vatandaşının olduğu gibi bu ülkenin vatandaşının da milliyetçilik duygusu "hala" var...
 
gidip orjinal album alan kac arkadas var aramizda ? para vermiyosunuz zaten adamlar tek kurus kazanmiyor sizden neyin hesabindasiniz : ) sorulan sorunun cevabi basit. ama dusunce tipimiz basit degil iste.. sorunumuz hep orada
 
Geri
Üst