Referans Monitör Alacağım. Bütçe Max 3000. Ne Almalıyım?

Merhaba dostlar. Biliyorum bu konuda çok girdi var forumda ama maalesef bütçeler farklı olduğu için bana pek yardımcı olmuyor. Odam 15-20 m2 büyüklüğünde ve şimdilik yalıtımsız. Pop, rock ve alaturka tarzı bestelerime aranje yapacağım. Aranjelerin kusursuz olması gerek bu yüzden referans monitör bütçemi biraz daha aşabilirim. Aldığım öneriler Focal CMS 50-65, Adam A7X-F7, KRK Rokit, JLB LSR308. Sadece Adam A7 deneme şansım oldu. O da oldukça iyi gibi ama şimdi o model yok. Adam A7 kalitesinde her şeyi net duyabileceğim ne önerirsiniz? Çok teşekkürler şimdiden.
 
Focal ve adam a7x çok başarılı jbl alt segment sadece bas hoparlörü 8 inc.. focal ve a7x e yönel derim.a7 bende denedim çok başarılı x yeni seri daha iyi tabiki
 
KRK vxt 6 . ikinci elde sahibinden'de 3k altında bulabilirsiniz, rokit'in daha üst seviyesidir. Bende hs50 den yükseltme yaptım. En azından dinlemenizi öneririm. İyi tarafı portlar önde ve stereo imajı güzel yani sesi en ufak sağa sola götürünce yönü ayırt etmek kolay. Gitar vs gibi enstürmanlarda da iyi bir duyuş veriyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Cevaplar için teşekkür ederim. Focal cms 65 ile Adam A7x bütçemi aşıyor zaten. Sahibinden'de birkaç ikinci el ilan var ama güvenemiyorum. İnsan bozmadan satmaz çünkü bunları. Nasıl güveneceğiz onu da bilmiyorum. İade sıkıntılı o sitelerde. Sıfır almak istiyorum bu yüzden. Peki Adam F serisi nasıl? Adam F7 A7xe göre çok mu kötüdür?
 
2. elden korkma çokta görerek alma şansın varsa bozmadan satmaz diye bişey yok 2, elde tabiki fiyat düşüyor pahalı monitör uygun olmuyunca kolay satılmıyor zaten a7x 2.el bence alınabilir ben bile düşünüyorum a7 dinledikten sonra gerçekte çok hoşuma gitti..focal da dinledim zaten focal high end bir marka ama alt serileri france yerine çinde ürettiriyor.adamda f yerine a7x veya 5x de olabilir.
 
Focal'ın şu kulaklığını da referans monitörlere tamamlayıcı olarak, ikinci bir dinleme için öneririm, bir çok referans monitöründen daha iyi performans veriyor.
Focal Spirit Professional Pro.
 
Geri
Üst