Telecaster'a Eric Johnson Modu

20150722_140303_HDR.jpg 20150722_140231_HDR.jpg Premier guitar magazine'de okudugum bir modu elimdeki fernandes telecaster 'a yapmaya karar verdim.Eric johnson sustain i artirmasi icin manyetik yuvalarini,tremolo yuvasini ve koprunun altini zimparalayip kullaniyormus hatta sap ve govdenin birlestigi yerde boya olmamasi tonu ve sustaini artirdigi icin(wood to wood connection) o kisimlari da zimparaliyormus.Bauhaus dan iki adet zimpara alip(100 ve 280) gitara giristim.Cay kahve derken 1 saat civarinda surdu,ama su an itibariyle evde yedek tel olmadigi icin size nasil bir etkisi oldugunu soyleyemiyorum ayrica neck manyetigini de baglamam lazim.Simdi gelelim sorulara ve yorumlara;
Makalede gitarinizin gorunmeyen kisimlarindaki boyayi sokun,gitariniz nefes alsin diyordu gitarin arkasindaki boyayi komple zimparalasam nasil olur(srv nin gitari aklima geldi)
Gitari ustaya goturup komple boyasini degistirmek de aklima geldi cunku su an uzerindeki boya nitoseluloz degil(butterscotch blonde olabilir)
 
Sap cep kısmını bazı iyi firmalar cilasız bıraktır, bu doğrudur ama ciddi bir fark oluşturacağını düşünmüyorum sap cebinde asıl önemli nokta sapın gövdeye sıkıcı tutunmasıdır. Bunun dışında ince atılan bir cila benim için gitarın sesine asıl etki eden etmen, nitro/poly/gomalak vs. kısmını da geçiyorum artık. Bunlar işin fazlaca detaya kaçılmış yerleri bence. Köprünün altında cila olup olmaması, titreşimi ne oranda sönümleyebilir ki?
 
Strat için yapılması mantıklı olabilir. Tele zaten hareket eden bir köprüye sahip olmadığı, teller gövdeden geçtiği için. Gitar familyasında sustaini en yüksek gitarlardan biridir. ekstra sustain ihtiyacı hissettirmez hiçbir zaman. Eğer bir sıkıntı varsa tellerin yüksekliği, sapın ayarı , üst eşiğin ve saddle ların durumuna bakmak lazım.
 
bu sustainle neler yapılabilir asıl düşünülmesi gereken bu .. bence tele üzerinde yapılmalı .. tele sustaini isteyen strat almaz zaten... daha uzun sustain istiyorsa biri en iyi sustain veren gitarın üzerine yoğunlaşmalı zaten
 
Geri
Üst