Ton Avcılarına Bir Sorum Var

Selamlar herkese,

Metallica videoları, duman videoları paylaşıp o tonları nasıl alacağını soran arkadaşlara gösterdiğimiz sabırlı sürecin bir değişik versiyonuna hoş geldiniz. Ben ise sizlere, biraz daha bilgi isteyen bir ton soracağım.
Yayvan, gevşek, sustainli, vıjır vujur ama bir o kadar da kırçılsız, yumuşak, bendlere hoş tepkiler veren, sustain süresince gain ve db farkı çok anlaşılmayan bir ton yakalamak istiyorum. Genelde malmsteen'e çıkıyor bu yol ama malmsteen kadar presence ve keskinlik istemiyorum.

Her ne kadar "oo bunda bir sürü reverb var" diye düşünsenizde aşağıdaki video size bahsettiğim betimlemelere bir örnek olacaktır. Microcube + yjm pedal ile alınmış bir sonuç. Buna benzer analog bir setup tavsiye/önerilerize açığım dostlar.

 
Merhabalar, tabi benden daha bilgili arkadaşlar vardır ama naçizane birkaç yol söyleyebilirim. Vox satchurator veya carl martin plexitone ile bu tonlar elde edilebilir gibi. Ben şahsen (biraz spesifik çözüm) bu tonları marshall jvmin drivelarını Sansamp classic ile boostlayarak elde ediyorum.
 
Valla temelde marshall tonları.. Ama bana en yakın gelen malmsteen tonu genelde yine marshall'ın plexi amfı tonları.. ki kaldı malmsteen'in tonu plexi amfiye dayanmaktadır. Zaten yjm100de plexinin modernize edilmiş hali denilebilir. O kadar amfi denedım ama sonuc hep aynı noktaya cıkmakta.. Marshall kılıklı bir amfi ve plexi soundu veren (carl martin plexi tone vs) yada direk marshall plexi amfi..
 
Merhaba,
Gitar SX ama manyetikleri Dimarzio HS3 ile değiştirmiş. Adamın başka videosunda yazmış.
Strat kasanın parlak tonları ve patlamaları hoşuna gidiyor. Dod YJM Overdrive pedalın bitmeyen susteini hoşuna gidiyor. Tabii birde reverb var.
Aşağıdaki video da bu tonu nasıl yakaladığını anlatıyor. Hangin anfi, hangi pedal ve gitar kullanıyor. İncelemende fayda var.
 
Bendlere hoş tepki vermesini istediğini vıjır vıjır olsun dediğini düşünürsek kapalı bir ton istemediğini anlıyorum. Kırçılsız derken de temiz pürüzsüz bir sustain istediğini varsayıyorum. Kalamazoo tarzı açık tonlu bir pedalın yanına onu daha fat ve sustain dolu hale getirebilecek bir boost koyarsan sanırım istediğin tonu elde edebilirsin. Elimde 8-10 tane drive pedalı var, akşam kendi ekipmanlarımla bir deneme yaparım, sonuç alabilirsem tekrar yazarım.
 
Marshall videolarındaki cılız cızır cızır ton gerçekten çok itici.
Mad profesörü bu zamana kadar keşfetmediğim için üzüldüm. Cmat moods brownie'nin daha güçlüsü sanırım. Fakat bahsettiğim sounddan uzak. Daha tiz keskin, yumuşak ve yayvan değil. 15.perdede si'de bend yaptığınızda incecik ses yırtılacak ve sustaini dağılacak.
Proco solo ise yine beklediğimden uzak bir pedal çıktı izlediğim 8-10 demodan sonra.
 
Geri
Üst