Kamera Yada Kompack Fotograf Makinesi Önerisi

Kamera yada fotoğraf makinası için öneri almak istiyorum. Bu konuda pek fazla bilgili değilim. O yüzden değiştirilebilir lensli makinaları düşünmüyorum. Amaç hd kalitede güzel video kaydı alabilmek ve yine resim çekimlerinde kaliteli resimler çekebilmek. Birde Mikrofon girişi olmalı. Hatta 1/4 normal jack girişi olursa daha iyi. Hep ufak girişler var 3,5 mm oluyor sanırım. Gitar kayıtlarında kullanmak istiyorum. Araştırırken mic girişi hakkında dxa-slr pro diye bir cihaza denk geldim. Sanırım mikrofon bağlantısını daha iyi yapabilmek için kullanılıyor. Çok detaylı bilgim yok. Ekstradan alınırsa iyimi olur yada gereksizmidir bilmiyorum. Butçem 1000 nin biraz üzerine çıkabilirim.
Asıl amaç gitar kayıtlarında kullanmak ses ve video iyi olmalı. İkinci amaçta güzel resimler çekebilmek için.. Kamera mı almalıyım yoksa foto. makinesimi karar veremedim. Tavsiyeleriniz nelerdir? Nelere dikkat etmem gerekir.
 
dslr düşünebilirsiniz. canon 5d veya 7d diyeceğim ama 1000 liranın üzerinde kalabilirler biraz.
Daha düşük modelleri de olabilir. Sirkeci hayyam pasajından yine 2. el 50mm civarında 1.8 - 2.0 f değeri (aperture) olan prime lens bulmaya çalışın.
Basit bir trippod ve çin malı bir softbox ile, gayet güzel videolar üretebilirsiniz.
 
Bir kamera hem ses kaydı hem de hd video kaydı yapsın istiyorsan iyi para vermen gerekiyor. Sen SLR almayı düşünmüyorsan 300-400 tl lik bir bütçe ile normal bir handy cam alabilirsin. Daha sonra ses kaydını harici bir ses kayıt cihazı(yada her neyse) ile video'ya gömmelisin.
Benim tavsiyemi sorarsan bu işe biraz bütçe ayırıp kinci el SLR kameraları tercih et. Mikrofon girişleri bulunuyor. Senin bahsettiğin o büyük jack girişlerine sahip bi kamera daha görmedim ben :) biraz saçma bi düşünce. ama adaptörlerini kolayca bulabilirsin.
 
Ben camcorderlara yönelmeni tavsiye ederim, eğer sırf video işleriyle uğraşacaksan. Her türlü audioları düzgün bir sistemle (ses kartı, mikrofon, direkt kayıt...vs) kayıt edip montajlaman çok daha iyi sonuçlar verecektir. Ben Canon aldım HF R506 diye bir model. Bu tip işler için ideal bir makine, hızlıca çal, kaydet, bilgisayara aktar. Kayıt stresi gibi şeyleri de minimize ediyor rahat kullanımı. :)
 
bende sorayım bari konu açılmışken arkadaşlar aklımdaki olay şu :
yalnız burda 2 mikrofon var ..benim aklımda tek mikrofonlu bi sistem var
enstrümanın ve vokalin sesini direk alıcak ... bu arkadaşın yazdıklarını okuyunca ee dedim madem direk kameraya mikrofon girişi var . ne diye ses kartı ve pc masrafına gireyim ki :=) öyle bi olay var mı acaba..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Canon 700d modeli var. Ikinci elde istedigim fiyatlarda bulabilirim. Mic giriside mrvcut. Amfiyi mikrofonlayip ses kartina ordanda makinenin mic girisine girecegim. Maksat ekstradan kesme bicme programlariyla ugrasmamak. Normal kullanim icin 18 55 lens uygunmudur.
 
Geri
Üst