Carvin Custom Shop Gitarlar Hakkında Yardım

Merhabalar,

Uzun zamandır yeni bir gitar arayışındayım. Elimdeki ekipmanların çoğunu elden çıkardım ve yeterli bir miktarda birikmişim oldu. Grubumla Thrash metal çalarken, kendi çapımda amatör olarak da progresif kayıt alıyorum. Bu şekilde sert karakterli gitar arayışımda en son Carvin Custom Shop gitarlara kafayı takmış bulunmaktayım.

Tl60 ve Dc400 modellerini gözümde kestirdim, ve bildiğiniz gibi Modeller üzerinde istenildiği gibi ağaç ve donanımsal aksam seçimleri yapılabiliyor. Bu seçimler sonunda 1600 dolar civarında kendime uygun bir gitar elde edebildim.

Ancak kafama takılan bir çok nokta var. Öncelikle internetten okuduklarım haricinde carvin gitarlar hakkında hiçbir fikrim yok. Sizden eline alıp denemiş arkadaşların yorumlarını merak ediyorum. Özellikle usa bir Jackson la kıyaslandığında + - lerini merak ediyorum.

Bir diğer nokta yurtdışından sipariş aşaması. Bu aşamada kargo nasıl işler, nasıl bir vergiyle karşılaşırım ve güven durumu ne olur ? Aramızda bu şekilde yurtdışından sipariş vermiş var mıdır ?

Son olarakta gitarı özelleştirme aşamasında karşılaştığım kriterler. Gitarın detayları hakkındaki seçeneklerlerden bir kısmı bana çok yabancı. En doğru seçimleri yapma konusunda da tecrübelerinize ihtiyacım var.

Bütün yorum ve düşünceleriniz benim için çok önemli. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

İyi günler
 
Kargo 200-300 dolar arası olacaktır. Gitar için ödediğiniz miktar + kargo tutarının yüzde 20'si de gümrük vergisi olarak ödenecek ptt'ye.
Sipariş verirseniz kargoyu USPS Priority ile göndermeleri konusunda ısrarcı olun, özel kargo şirketleri kullanıldığında gümrükte ekstra sorunlar ve ücretler çıkar karşınıza.
Carvin konusuna gelince, denemedim hiç ama custom shop mantığında siparişle çalışıyorlar ve uzaktan göründüğü kadarıyla detaylara önem veriyorlar. Güzel gitarlar var.
Özellikler de ne ile rahat ediyorsanız öyle olmalı işte. Yabancı olduğunuz şeyler nedir mesela, o konuyu biraz açmanız lazım gibi.
 
Ardiye diye bir laf duymazsınız ve de her türlü vergilendirme yapılıp adresinize gönderiliyor. Davet alırsanız da ödediğiniz verginin yazdığı bir kağıtla ürünü alıp mahkemeye başvurabilirsiniz ürünü de ptt depolamamış olur.
 
Carvin/Kiesel gitarlarla ilgili bir soruya verdiğimiz cevabı paylaşmak istedik :

Merhaba,
Carvin'i Türkiye'de temsil ediyorduk ki adamlar şirketi ikiye böldüler. Carvin Amps ve Carvin Guitars/Kiesel Guitars olarak. Carvin Amps Pro Audio'yu hala rahatlıkla temsil edebiliyoruz ancak gitar üretimini ayrı olarak yapmaya başlayan Kiesel Guitars ile durum biraz karışık. Dealer fiyatlarını acayip arttırdılar buna karşın USA'da perakende fiyatta ucuzlamaya gittiler, neyi nasıl planladıklarını anlamadım. Jeff Kiesel ile görüşüyoruz henüz netleştiremedik. Bu tür dealer fiyat uygulaması ile bizim Türkiye'de %18 KDV ve %4.5 USA'dan gümrük vergisi ve taşıma vs. gibi masraflarla USA fiyatlarına göre kabul edilebilir bir Türkiye satış fiyatı belirlememiz çok zor, anlatmaya çalışıyoruz. Bizim dealer fiyatı artarken USA'da son kullanıcı fiyatı düşüyor, bu durumda USA'da alıcı gitarı daha ucuza alırken dealer price arttığı için Türkiye son kullanıcı fiyatı artıyor, bizim kar marjımızdan kaynaklanan bir durum da değil. Jeff Kiesel hatasını anlayacak diye umut ediyoruz.
 
Değerli yorumlarınız için her birinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum, bu şartlar altında yurtdışından böyle bir alet getirmenin elle tutulur ve ekonomik hiçbir yanı bulunmamakta sanırım. Türkiye içi ikinci ele yönelmeyi düşünüyorum şimdilik. Elinizde bu tarz bir Carvin var ise tekliflerinizi alabilirim.

İyi günler dilerim
 
Bugüne kadar 1 tane Carvin denedim. Komple gövde ve sap koa, abonoz tuşe. Suan odamda duvarda asılı. Cok memnunum ve çooook sıkışmadıkca da satmayı düşünmüyorum. Bir genelleme yapmak cok zor ama gerek youtube videoları gerekse kullanıcı yorumları ortada. Umarım bulabilirsin, ben denk gelirsem mutlaka haber veririm.
 
Böyle acaip meraklarda tuhafıma gidiyor ? Elin adamı USA'da bir tanesi Carvin kullanmaz iyidir derler kenara atıp Jackson / ESP çalarlar. Ya bulamıyorsan başka gitar alcan onun yaptığını yapacak gitar çok.
 
Böyle acaip meraklarda tuhafıma gidiyor ? Elin adamı USA'da bir tanesi Carvin kullanmaz iyidir derler kenara atıp Jackson / ESP çalarlar. Ya bulamıyorsan başka gitar alcan onun yaptığını yapacak gitar çok.
Artizlerden bahsediyorsan o iş paraya bakar, fazla veren marka alır adamı reklamını yapar. Standart kullanıcı da dersen Carvin Custom shop çatır çatır üretip satıyor.
 
Geri
Üst