Gibson Les Paul / Makina Müzik

M

m.r j. fox

Selamlar. Forumu uzun zamandır takip ediyorum ama daha önce hiç üye olma ve bir şeyler yazma ihtiyacı duymamıştım. Üye olma sebebim ise ikinci el bir gibson les paul standard peşinde olmam. Ne yazık ki ikinci el piyasasına pek hakim değilim ayrıca elimden 10larca les paul da geçmedi. Bu yüzden bilgisi olan arkadaşlar les paullerin ikinci el piyasası hakkında bilgi verebilir ve tünelde hangi kullanılmış gitar satan mağazaların kazıklamadan bana doğru düzgün yardımcı olabileceğini yazarlarsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Benim gözüme çarpan ilanlardan biri buydu Gibson USA Standard Les Paul 2007 | Makina Müzik ve makina müzikten alış veriş yapmış arkadaşlarında görüşü benim için önemli.
 
Öncelikle foruma hoş geldiniz.
Akabinde tamam dolar falan yükseldi, ortalık karışık ama standard les paul için 2130 dolar biraz fazla geliyor. Kabaca 6bin lira yapıyor. Gerçi sıfır fiyatları da coştu ama bilemedim. Soldan Gibson markasına basıp biraz aşağıya inerseniz bir 1958 VOS var 6900 liraya. O en azından VOS olduğu için tercih edilebilir. Daha makul bir ederi var. İyi bir Standard Traditional (eski olanlardan, yeniler hem ucuz hem iyi değil diyorlar) modeli de 4000-4500 civarına bulabilirsiniz diye tahmin ediyorum.

Makinemüzik'ten ben alışveriş yapmadım ama yapanları tanıyorum, her konuda yardımcı, mallarının/satışlarının arkasında duran insanlar olduğunu gördüm/duydum.
 
Gibsonun piyasası bu aralar acayip uçuk malesef...Kazıklanma konusunda dikkat ediceğin tek husus gitarın orjinalliğidir..bunun içinde internette hatta forumda bir sürü kaynak var.. Şahsi tavsiyem; gibson alıcak vakit değil,tabi gerçekten 6bin tl gibi bir rakama geliyorsa..Çünkü ben 2005 gibson standart USA yı daha 2 sene önce 3600'e almıştım.Bugün 6bin liraya satar mıyım satmam orası ayrı.Gitarımı seviyorum
 
Avrupa yakasında Makina Müzik, Anadolu yakasında SRV, özellikle Fender ve Gibson ağırlıklı olarak 2. elde piyasasında bilinirler. Ürünlerinin arkasında dururlar, şimdiye kadar sıkıntılı alış veriş yapanı duymadım.
 
Makina müziği bilmem, gidip görmedim ama ilanlarındaki rakamlar hep piyasanın üzerinde oluyor... 2007 Gibson USA Les Paul Std. için de o rakam fazla (bence)... O gitarın max 5000 olması gerekir diye düşünüyorum...
 
Bu gitar sanki hatırı sayılır bir süredir dükkanda konsiye durup da Dolar'ın yükselmesine rağmen fiyatı düşmemiş gibi durmakta. Bununla birlikte bu kadar para gözden çıkarılmışsa Heritage gitarlarını tavsiye ederim.
 
Ben plimsoul satın almıştım, stage 2 potunu ince ayarla bir noktaya getirdiğinizde pedaldan ses gelmiyordu. Mail atıp telefon ettim iade aldılar. Konuştuğumda kendileri pek bir arıza göremediklerini söylediler ama paramı iade ettiler.
 
Ben makina muzikten cs fender aldim gayet guvenilir iyi bir dukkan. Ama lp hic kullanmadim bisey diyemem. Fakat gitari orda lambali amfiye girip istedigin kadar deneyebiliyorsun.
Fiyatta saticiya bagli ara makina muzigi su kadar olur mu diye sor saticiya sorup donuyorlar sana.
 
Geçen sene Gibspn LP Standart almaya niyetlenmiştim, sahibinden piyasasını baya takip ediyordum. Fiyatlar 3.500-4.000 bandındaydı.. Şaka gibi! Şimdi 5'ler 6'lar havada uçuşuyor, teşekkürler dolar kuru.
 
Makina müzik gayet profesyonel çalışan bir mağaza, sorunlarla hızlı bir şekilde ilgilenirler, problem yaşamazsınız.
Fiyat konusu satıcıya bağlı, dükkana koyan kişi belirler fiyatı, makina müzik de o fiyat üzerinden komisyonunu alır. Kendileri fiyatlandırma yapmıyorlar yani.
Şu anki fiyatlarına bakınca standart usa serisindense custom shop les pauller daha mantıklı. Hani 6bin lira standarda vermektense 7-8 bin lira custom shop re-issuelere verilir.
Ben şehir dışından çok alışveriş yaptım makinayla ve problem yaşamadım hiç.
 
Beyler, cevaplarınız için hepinize çok çok teşekkür ederim. Farklı bir gitara yönelmek veya beklemek çok daha mantıklı gözüküyor. Belki ben hep yüksek fiyatlıları görüyorumdur dedim ama hepsi aynı durumdaysa biraz bekleyebilir.
 
Geri
Üst