Cort M600ü Nasıl Bilirsiniz?

Eski dönem m600leri hatırlamıyorum ama o olabilir, bunun harici ton veya volume potansını yukarı çektiğinizde manyetikle single-coil olur. Emg HZ(kore) serisi manyetikleri kullandım o seviyede güzel manyetiklerdir ama daha coil-tapi keşfedemediyseniz bence manyetik modifikasyonuna yanaşmayın, çok erken, hayal kırıklığı muhtemel, çünkü olay manyetikte değil, amfiniz de çok önemli. Strat-vari bir ton için strat alder gövde daha verimli olacaktır. Ayrıca skalada değişiyor, 25.5"e çıkıyor.

P90 ve single coil takınca mucize yaratacağını düşünmeyin. Öyle bir dünya yok. Bence kullandığınız manyetikler yeterli. Sapa single coil, birşey gerekmeden takabilirsiniz ama ağaçta boşluk görünecektir. P90 bu gitara olmaz dog-ear soapbar takmanız gerek, onu bulmak ayrı bir sorun. Hadi buldun, bunu coil-tapi keşfedememiş ve muhtemelen gitar elektroniğinden anlamayan biri olarak luthiyere taktıracaksınız, o da bütün hepsi için size gitara yakın bir fiyat çıkartacak.
Yardım için teşekkürler anlaşılan coil tap yapacağız :)
 
YANLIŞ.

Bahsettiğiniz firmaların Kore üretimlerini "World Musical Instruments" adındaki firma yapıyor. Kendisi adına satış yaptığı markası ise "Samick".

M600 22 Perdeli bir gitar, PRS Custom 22 modelinin amiyane tabirle "çakmasıdır", bu Yüzden de ton aralığı geniştir, çalımı rahattır. Kore üretiminin ikinci elini bulursan kaçırma derim.

Sevgiler..

World Musical Instruments fabrikası Cort'un eski fabrikasıdır.
Cort dünyanın en ünlü markaların uzak doğu üretimini yapar.
aşağıdaki wikipediadan daha ayrıntılı bilgi alabilirsin.
Cort - Vikipedi
Cort - Vikipedi
 
Geri
Üst