Bbe Sonic Maximizer

Beyler BBE Sonic Maximizer kullanan veya kullanmış olanlar varsa yorumlarını almak istiyorum. Yabancı forumlarda ve review sitelerinde herkes öve öve bitiremiyor bu aleti. O olmadan gitar çalmıyorum diyenler bile var :D

Bu alet hakkında bilgisi olan arkadaşlara 2 temel sorum olucak:

1si Gerçekten sese böyle harika etkileri var mı ? Anlatıldığı kadar etkili mi?

2.si Ben bu aletin rack versiyonundan almayı düşünüyorum. Bu aleti iyi performans almak için setup ımda nereye koymam gerekiyor? Elimde Sansamp PSA-1 ve TC Electronics G-major var. G-major PSA-1 in effects loop unda çalışıyor. Bu yüzden bağlantı şeklinide merak ediyorum...

Cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Manual i indirip bağlantı şeklini öğrendim direk Preamp çıkışına bağlanınca efektif olarak çalışıyormuş cihaz 8)

Ama benim yorumlara ve görüşlere hala ihtiyacım var. Bekliyorum arkadaşlar ;)
 
Ben 2-3 aydır kullanıyorum, ebayden getirttim ve kullanmaktan çok memnun kaldım. Özellikle canli performaslarda çok işe yarıyor. İnsanlar genel olarak eq olarak algılasalarda cihazın genel işlevi speakerdan çıkan farklı frekansları yüzünden farklı hızlarda ilerleyen (fundemental ve harmoniklerin) ses dalgalarını belirli frekanslarda geciktirerek, aradaki bu hız farkından oluşan gecikmeyi engelliyor. Daha açık olmak gerekirse aynı mesafeyi kat etmek gereken birbirinden hızlı arabaları belli bi sırayla bekleterek finiş çizgisine aynı anda ulaşmalarını sağlıyor. Böylece evde kabinin dibindeyken çektiğin ton, konserde kabinden 40m uzaktaki adama daha bas veya daha tiz gelmesini engelliyor. Üstündeki 2 bas ve 2 trebble için olan düğmelerle işte bu gecikme sürelerini ayarlayabiliyorsun. Cihazı bağlama şeklide manuelinde dediğin gibi detayı bir şekilde anlatılmış. Alırsan 482i modelini öneririm.
 
Merhaba bu maximizerların güç gereksinimleri nasıl.
Kendinden güç kaynağı var mı , yada adaptörle mi kullanılıyor.
100 volt-220 volt olayını merak ettimde
Siz nasıl kullanıyorsunuz?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
@Bulloween
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Peki 482i yerine 362 modelini alırsam benim için bir kayıp olur mu? PSA-1 in 2 çıkışı var ve 362 de gördüğüm kadarıyla 2 giriş var. İşimi görücek gibi. 482i nin tek farkı ayrı ayrı 2 kanal proccessing yapabilmesi midir ?


@Stormcrow
Abi ben Amerikadan getirtmeyi düşünüyorum, tüm ekipmanımı öyle aldım zaten. Bu yüzden büyük ihtimal 110V gerekicek. Bu aletide furman power conditioner a bağlıycam. Furmanında çıkışında 200wattlık bir transformatör var rackimdeki elektrik olayını öyle çözüyorum. Ama adaptörle kullanılır mı? Nasıl bir çözüm üretilebilir bilmiyorum. Sanırım bulloween daha detaylı bilgiler verebilir. Buarada BBE nin sitesinde gördün mü bilmiyorum 482i nin pedal versiyonunu yapmışlar bir göz at istersen 8)
 
@Perfectionist 482 modelinde daha gelişmiş bir process engine kullanıyorlarmış. Web sayfasında bunla ilgili birşey okumuştum faq ta sanırım
http://www.bbesound.com/faq/index.asp

Burda açıklama var kısa bir alıntı yapayım:
3) The 482i has the best sound sound quality, better than the the 362 (or 362NR).

However, if a guitarist is on a limited budget, then the lower priced ganged-control 362 unit will be fine. Though the sound quality is not quite as good as the 362 and substantially less than the 482i.

The point is that for a given application, a user can generally choose from several BBE models, and in some cases any BBE model will work. Your BBE dealer can help you reach a decision taking prices and features into account.

Satış stratejisi de olabilir tabii
Elektrik problemi benim için sorun olabilir.
Tüm aletlerim 220 volt çünkü bir tek alet için 110 volt konvertör falan kullanmak istemem şahsen. Hali hazır da olsaydı ekipman sorun olmazdı.
Ama adaptörle çalıştırabilirsem bir tane switch mode power supply var godlyke onla kullanabilirim belki.
 
elime alıp direk deneme şansım olmadı ama ilk keşfettiğim sıralarda az daha alacaktım. belirleyici olmasın ama tecrübemi ve kişisel yorumumu yazayım. almak için ebay üstünden biriyle anlaştım ne yazıkki şu an elimde olmayan bazı ses örnekleri aldım kendisinden. bir şarkıyı her 10 saniede bbe acıp kapayarak kaydetmişti. sesi şeffaflaştırıp parlaklaştıran etkisi hemen hissediliyordu. ama isnan o kadar mucize yorumlar okuyunca daha fazla şeylerde bekliyor.bende waw grafiklerine aynı etkiyi soundforge daki grafik eq ilede yapabilince almaktan vazgeçtim. bülentin açıklaması doğru ama neticede hiçbir konserde çok yakındakiler dışında kimse ilk çıkış kaynağından sesi duymuyor. mikrofonladığın andada mantığım esas rolünün gereksizleştini bana söylüyor. birde o frekansların önce gitmesi vs olayı zaten eq işleyişinin temel prensiplerinden. bunu sanki dier eq lardan kendilerini ayıran yönmüş gibi sunmaları bana ters geliyor.bilmiorum belkide ben tam anlamadım olayı. ama bülent iyidir demişse muhtemelen iyidir.) en kötü ihtimalle gitar için eq da doğru ayar yapmak çok kolay iş değil. o aşamayı 2 düğmeye düşürecek kadar basitleştirmeleride bir artıdır diyeyim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
@yakko
Sonic Maximizer kullananların en çok değindiği konuda bu sanırsam. Genel olarak dedikleri şey: "Bu bir EQ değil, sesi proccess ediyor ve bu şekilde parlaklaştırıyor." Hatta genelde söylenilen şey "Man, this device adds clarity & makes your sound much clear." :D sizin dedikleriniz doğru olabilir ama sanırım bir EQ nun yapıcağı değişiklikten fazlası var, çünkü (eğer sırf pazarlama için belirtilmiyorsa) BBE de sürekli bunu belirtiyor...

@Stormcrow
FAQ dan yaptığın alıntı için teşekkür ederim. Sanırım 482i almak daha mantıklı olucak. Eğer 100$ lık farkı vermeye değerse elbette almışken kaliteli olanını almak daha mantıklı. Bakalım, biraz daha yorumlar paylaşılırsa sanırım seçimimiz daha da belirginleşicek. 8)
 
Estağfurullah Yakupcuğum, bende hasbel kader bildiklerimi aktarmaya çalışıyorum. Ve dediklerine katılıyorum, eq frekanslarında boğulmuyorsun.
Perfectionist ikisi arasındaki tek fark yeni nesil işlemci. Bu ne getirir ne götürür bilmiyorum ama 482 v.4 olarak geçiyor. Sonuçta arada çok fark olacağına inanmıyorum. Benimkide 110v küçük bir çevirici ile hallettim sorunu.
Aletin en büyük artısından bahsetmek gerekirse oda fiyatıdır. Ben sıfırını ebayden 100$ aldım. Şonuçta bu fiyata rack eq hatta tuner bile alınamazken bu cihazı rahatlıkla alabiliyorsunuz. Ve tona katkısı 100$ dan çok daha fazla. Sanırım bu politika cihazı çok sattırıyor. Zaten guitar world falan bukadar az parayla rackinize yapabileceğiniz en iyi upgrade falan diye yorumlamış. Sonuçta bukadar ucuz ve hafif bir şeyin rackinde durmasının 100$ lık bir israf duışında hiçbir zararı olmayacaktır.
 
sonic stomp gerçekten güzel bi aletdir...herkesin setupına gereken bişey...bende kullanıyorum cleanleri muhteşem hala getirio....mxr micro amp dan sonra iyi geldi bu...
 
Arkadaşlar sonic manyagi olan biri olarak diyebilirim ki maximizerin etkisini büyük sahnelerde anlayabilirsiniz.. Monitörlerin veya kabinlerin dibinden PresenceEnhance yapılmış bir EQ 'dan farki olmayacaktir neredeyse.

Saygı & Sevgi
 
Sahsen yabanci forumlarda bircok insandan duydugum kadariyla gitaristler icin o kadar da tavsiye edilen bir alet degil. Burda gordugum kadariyla memnun kalanlar var ama bana sorarsan bbe sonic maximizer daha cok dj tarzi insanlarin daha cok isine yariyor. Gitarda tizleri ve baslari one cikardigi soylenmekte. Gitar mid frekanslarda parlayan bir enstruman oldugundan bana sorarsan bas ve tizleri kokleyip zillerin ve bas gitarin frekanslarini isgal etmek cok da anlamli degil.

Soyle soyliim.. Illa almak istiyorsan bana sorarsan alacagin son pedal olsun. Ihtiyacin olan baska seyleri tamamla en son BBE'ye parani harca.

Bol sans.
 
çok kuvvetli sitemlerde ihtiyaç duyulmayabilir ama daha alt seviye setuplarda çok işe yarar diyebilirim.Kuvvetli bir eq gibi çalışıyor genel olarak.Ayarı iyi yapılırsa midleri öldürmüyor.
 
ben geçenler de aldım iyi ki de almışım pod xt tarzı aletler kullananlara şiddetle tavsiye ederim kesinlikle büyük bir fark yaratıyor beğendiğim tonların kalitesini fazlasıyla arttırdı bana tekrar pod xt yi sevdirdi :D kesinlikle elimden çıkarmam dediğim 1-2 aletten biri oldu kendileri, bulursanız kaçırmayın ayrıca mp3 dinlemekte şimdi çok daha zevkli :) ...


n6854383285880532243fk2.jpg
 
merhaba arkadaşlar. acaba bbe sonıc stomp pedalı drive dan önce mi sonra mı kullansak nasıl olur? elimdeki pedallar wah, overdrive, sansamp gt2, chours, delay, bbe sonıc stomp, behringer ultra g cab.sim
 
en sona Di-box tan önce.
Yanlız dikkatimi çekti; gt2 içinde 2x12 kabin sim bulunur, siz üstüne behringer le 4x12 Kabin daha açıyorsunuz. Amfi tonunu kabinler içine çok fazla boğup bulanıklaştırmıyormu?
 
Geri
Üst