The Last Samurai

Tom Cruise'un boynuna atlayıp muhteşem oyunculuğu için tebrik etmek istediğim filmi.Oscar veren amcalarımızın Tom Cruise'u aday göstermemeleri beni yordu valla.Kınıyorum onları..
 
filmi çekerken savaş sahnelerine adamlar bir ay harcamışlar.. bunu sölemek dışardan çok kolay olsada bence o sahneler okadar şaşalı olmamış...yane akılda kalır pek bi yönü yok...
ama filmin tamamı mütüş,izlerken keyif almamak mümkün deil görülmesi gereken filmlerden biridir bence...
 
son yarım saati hüngür hüngür ağladım.Çok etkiledi beni gerçekten.Ha malmısın niye ağlıyosun derseniz onu bilmiyorum valla.Bak tüylerim diken diken oldu yine.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
CHRONOS demiş ki:
son yarım saati hüngür hüngür ağladım.Çok etkiledi beni gerçekten.Ha malmısın niye ağlıyosun derseniz onu bilmiyorum valla.Bak tüylerim diken diken oldu yine.

Mallıkla hiç alakası yok.Ben de çok zor tuttum kendimi! Filmden çıktıktan sonra baya bi kendime gelemedim!
 
etkisi süperdi.....
sadece savaş sahneleri değil...
katsumato'yla aralarında geçen diyaloglarda mükemmeldi bence...
özelliklede mükemmellik konusunda olan laflar...
 
BUgün gittim. Bazı yerleri çok klişeydi, ama onun dışında gerçekten çok iyi bir film. Şunu da anladım ki herhalde her erkeğin içinde içgüdüsel bir savaşma isteği varki böyle şeyler bizi çok gaza getiriyor. Gerçekten iyiydi ama bu tür filmlerde Gladyatör derim başka birşey demem
 
beklenenden daha iyi

Kesinlikle beklenenden daha iyi.
Herkes Tom Cruise'un bu filmde ne işi olduğunu konuşuyordu ve filmden çıktıktan sonra da "ne oynamış be,herife bak" dedi.
Kendi hayat felsefelerini barlarda,sokaklarda,kızlarda arayıp bulduğunu zanneden bir avuç zavallıya bu filmi seyretmelerini tavsiye ediyorum.
Hayatta nelerin feda edilip,nelerin edilemeyeceğine dair olağanüstü bir yapıt bence.
Samuraylarım 700 yıllık saltanatlarının nasıl sürdüğü 1,5 saate ancak bu kadar güzel yansıtılır.
Ne diiim ki;ellerine sağlık Tom Cruise...
 
Ah bir de Akira Kurosawa yönetmiş olsaydı filmi.Deymeyin keyfime.Tom Cruise çok iyiydi tabiki de ama Ken Watanabe(Katsumoto) bence çok çok daha iyiydi.
 
braveheart ve gladiator benzeri bir film olmasına, ve bu filmleri çok beğenmiş olmama rağmen; bende o kadar iz bırakmadı diyebilirim..film bana kalırsa güzel bir konuyu gereksiz ağır bir tempo ile öldürücü bir yavaşlıkta işliyor..tom cruise'u zaten sevmem, bi de o filmin sonunda kırmızı samurai kıyafetini giyip dın dırı dın!!!!! bakın ben geldim hele !! der gibi gaz vermeya çalışması (veya çalışılması artık nasıl yorumlamak gerekirse) bana komik geldi..

genede kötü film demek istemem,diyemem..en azından bol kanlı güzel katana sahneleri var..
 
Bence Tom Cruise dehşet oynamış.
Çok hoş konu; bu arada bu konu gerçek mi? Bilen var mı aranızda?
Belki de ondan dolayı çok fazla abartılmamıştır.
Böyle bir film bana bizi ve Amerika soykırımının üzerimizdeki yöntemlerini hatırlattı.
Benden 10 üzerinden 9.5 aldı.
Kızdığım sahneyse japon kızın Tom Cruise'u öpmesiydi. Benim gözümde Japon kültürünü sanki biraz kuçültüyor gibi. Çünkü onlarda bildiğim kadarıyla sadakat ön planda.
 
filme dicek laf yok bence hatta filmden sonra samuraylara karşı bi aşırı ilgi başladı bende araştırmalarıma başlamaktayım şu sıralar..

tom cruise kişisini de tebrik etmek lazımdır

SAKE..
 
Ya Film iyi hoştuda o sonunda amerikan ordusu üniformasıyla gidip impartorun karşısına çıkma sahnesi saçma olmuş gibi geldi bana hani Tom abimde ölmeliydi bence dier samuraylarla beraber savaş alanında ...
Hadi ölmedi tamam ama neden amerikan üniformasını giydi. Bidaha giydirtmezler adama onu öle bi olaydan sonra. :)
Artı o kadar samuray olmuş madem neden savaşta yenildii halde kendini öldürmedi :) . Ama doru tarafındanda bakmak lazım Tom abim tam bir amerikalı portresi çizmiş işine geleni al işine gelende eskisi gibi kal :) ehuehue

Not: Kesinlikle geyikten ibarettir yazı .. .Amerikalı , Türk , Somalili hepsi kardeş hepsi aynı ...
 
Geri
Üst