Wiring Ashton Ag131

T

Teich

internetteki şemalardan pek bi şey anlayamadım, yardımcı olabilecek varsa çok memnun olurum.
sap manyetiği siyah-beyaz, ortadaki kırmızı siyah. bir de tuner var gitarda onun kablosu da kırmızı. 2. ton potansı da yok.
tam olarak ne yapmalıyım? yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler

detaylı anlatabilecek varsa çok mükemmel olur
 

Dosyalar

  • IMAG0407.jpg
    IMAG0407.jpg
    203.2 KB · Gösterim: 462
Mesaj aşağı doğru gidiyor, teorik de olsa biraz el atalım bari.

Gitarı bilmiyorum. Ama en azından manyetik ve ses ton potansı düzenine ise ona bağlama şeması arayabilirsin. Tuner olayını deneme yanılma ile çözebilirsin. Benim tavsiyem önce jak çıkışını denemendir.
 
Resimden anladığım kadarıyla 2 humbucker var. Ama şemadakinden farklı olarak 2 kablolu çıkışları var. O yüzden 2 single bağlar gibi düşünerek hareket etmek lazım.
Gitar 2 humbucker düzenindeyse bu şema:
wd2hh3l11_00.jpg


Gitar 1 humbucker 2 single veya 3 single düzenindeyse bu şema:
wd3sss5l11_00.jpg


Yalnız switch şemadakiler gibi değil. O yüzden gitardakine transfer için şu şemalar yardımcı olur. Biraz karışık gibi görünse de çözülebilir.

3 yollu için:
3way_lever_switch_cross_refrence


5 yollu için de:
5way_lever_switch_cross_refrence
 
Son düzenleme:
Merhaba,

Gitarınız HSH gibi görünüyor resimdeki kablolardan. Eğer HSS olsa bile, gitarınızda kullanılan humbuckerlar tek çıkışlı olduğu için bağlantıda bir değişklik olmayacak.

  • Öncelikle, jack girişinden gelen siyah kabloyu volume potansının üzerine; beyaz kabloyu volume potansının ortasındaki bacağa lehimleyeceksiniz.
  • Volume potansının en sağındaki bacak resimdeki gibi potansın üstüne lehimli olarak kalacak.
  • Ton potansının üstünde lehimli olan siyah kabloyu volume potansının üzerine lehimleyeceksiniz.
  • Ton potansının orta bacağından çıkan kabloyu volume potansının en solundaki bacağa lehimleyeceksiniz. Volume potansının bu bacağını(en soldaki) 5 yollu switch'inizin sağdan 4. ayağına lehimleyin.
  • Resimlerde gövdenin içinden siyah kablolar gelmiş. Onlar çok büyük ihtimalle ground kabloları, onlarıda volume potansının üzerine lehimleyeceksiniz.

Daha sonra manyetik bağlantıları;

  • Köprü manyetiğinden gelen manyetik kablosunun(sanıyorum kırmızı olan) iç kısmından gelen beyaz kablo içerisindeki kabloyu 5 yollu switth'inizin en sağındaki ayağa lehimleyeceksiniz. Beyaz kabloyu saran diğer kabloyu volume potansının üzerine lehimleyeceksiniz.
  • Middle manyetikden gelen manyetiğin canlı ucu resimdeki beyaz kablo gibi görünüyor. Onu switch'in sağdan 2. ayağına lehimleyeceksiniz.
  • Neck manyetiğinden gelen manyetik(sanıyorum mavi renkli olan) iç kısmından gelen beyaz kablo içerisindeki kabloyu 5 yollu switth'inizin sağdan 3. ayağa lehimleyeceksiniz. Beyaz kabloyu saran diğer kabloyu volume potansının üzerine lehimleyeceksiniz.

Son olarak tuner bağlantısı;

Daha önce böyle bir bağlantı yapmamıştım ama tuner' ın son çıkışdan gerekli dalgayı alması gerektiği için onu da volume potansının en sol ayağına jack dan gelen canlı uçla birlikte lehimleyebilirsiniz.

Bu şekilde sorunsuz olarak çalışması gerekiyor. Umarım işize yarar.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
hepinize çok teşekkürler deneme fırsatım olmadı ama olayı anladım. çok teşekkürler yardımlarınız ve vakit ayırdığınız için
 
Geri
Üst