Hafif Gitar Önerisi

Evet arkadaşlar sizlere sormak istediğim şey gayet basit.

Geçirdiğim trafik Kazası sonucu sağ omzum kırıldı iki yerinden. Kemik iyileşmesi tam olarak sağlandı ama halen daha sağ kolumla fazlaca ağırlık kaldıramıyorum. Uzunca bir süre de bu durum böyle devam edecek gibi görünüyor.

Sorum gayet basit, Hafif elektro gitar önerisi olan var mı? Flying V olur, hollowbody olur, başka gitar olur... Aşırı derecede ağır olmayan gitarlarla tecrübelerinizi yazıp önerilerinizi yaparsanız çok sevinirim.

Sevgiler,

Salih
 
Marka/odel olarak mı? Yoksa gövde formu olarak mı hocam?

Hollow demişsin zaten. Ki eğer LP hollow yada SS hollow modeller, solid modellere göre gerçekten hafiftirler. Onun dışında SS ler içinde Ibanez Jem 7V gerçekten hafif bir gitar ama aynı zamanda da extrem bir gitar tabi ki. Bu da gövde formu ve fiyat konusunda biraz daha bilgilendirici bir şeyler yazman gerekliliğini doğuruyor :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Yani marka model de olabilir, Gövde formu da olabilir. Her türlü Öneriye açığım. Tek kriterim gitarın bel büken, omuz göçerten cinsten olmaması.

Şöyle anlatayım, PRS SE Custom 24 ve Cort G270 gitarlarım şu an çok ağır geliyorlar. Bir de Gain Deluxe Odyssey var, Ihlamur Gövde olmasına rağmen o bile bir Parça ağır gelmekte. Bu üç gitar arasından PRS haricinde diğer ikisinden vazgeçebilirim.
 
S serileri için katılıyorum. Oldukça hafiftirler. Gövdeleri maun olmasına rağmen, gövde formları sebebiyle, rahatlıkla taşınabilir çalınabilir gitarlar. Kısa bir süre önce s470 imi satmıştım. Tavsiye ederim. :)

Bir de Musicman lisanslı OLP ler var onlar da, gerçekten hafif ve güzel gitarlar, lakin üretimleri 2009 da durdu sanırım. Bulmak sıkıntı olabilir.
 
Hocam geçmiş olsun. Şimdi aklıma 4mm kontrapkaktan içi boş gitar fikri geldi ama tellerin gerginliğine dayanamaz muhtemelen. En azından ağır bas gitarlarla uğraşmuyorsunuz.
 
Öncelikle geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum.

Bütçe yüksekse bu konuda Musicman Silhouette rakipsizdir. Bel fıtığı olanları memnun eden bir gitardır. Düşük bütçeler için de diğer arkadaşlar ile aynı gitarları öneriyorum.
 
Çok geçmiş olsun hocam. Bence bir süre akustik gitar kullanın. Ama tabi bütçeye ve tarza bağlı ama 3000 TL'ye kadar çaldığım en hafif gitar Epiphone/Gibson SG'dir. Gibson'lar bir tık daha ağır oluyorlar. Daha kaliteli ağaç olduğu için herhalde.
 
Parker p30 kullanmıştım hayatımda kullandığım en hafif gitardır belki diğer modelleride Öyledir denemeni tavsiye ederim gerçekten başarılı gitarları var
 
Bence güzel cevaplar gelmiş. Ibanez S serisi gerçekten hafiftir bu arada. Fakat hollow filan bakıyorsunuz, bunların hepsi ağır gelir. Belki Fender Thinline(zevkinize göre 2 humbucker modeli var diye hatırlıyorum.) gibi birşey düşünebilirsin. Semi-hollow. Gayet hafif ve aynı zamanda tatminkar tonlar verir. Hollow-body'ler büyük olduğu için belki omuzunuzu rahatsız edebilir, ton açısından rock-metal olaylarına çok gitmeyebilir.
 
Kimse yazmamış sanırım, Les Paul Ultra da bir seçenek olabilir. Pro modelinin özelliklerine baktım da şimdi, yaklaşık olarak 3 kilogram civarı.
 
Geri
Üst