Custom Manyetik Yaptırmak

Turkiyede manyetik yaptirabilecegim ustalar var mı?
Traveler guitarım için telecaster neck manyetiği boyutunda fakat mümkün olduğunca parlak strat sounduna yakın bir manyetik yaptırmak istiyorum.
Delik büyütme vb. bi alternatifim yok.
Bunu kime yaptırabilirim?

Edit: Traveler guitarım maun body rosewood neck ve rosewood klavye.
Kuru bir standart telecaster neck manyetiği ile çok kuru ve cansız clean soundlar alıyorum.
Bu yüzden bir strat gibi parlak soundlar sağlayabilecek tarzda bir manyetik takmak istiyorum.
Alder değil tabi illa istediğim gibi olmayacak ama en azından daha az muddy daha açık ve parlak tonlar alırım bir nebze.
Ekstra önerileriniz varsa da açığım.
 
Son düzenleme:
Parlak kavramının bile onlarca farklı tanımı var. Acaba istediğiniz özelliklerde piyasada satılan bir telecaster neck manyetiğini alıp, onu monte etmeniz daha mantıklı değil mi? Bir de strat soundunu veren sadece manyetik değil, ağaç-gitar yapısı-köprü tipi daha çok etkili.
 
Lindy fralin, van zant, bare knuckle gibi butiğinden tut standart seymourlar dimarziolara kadar envai çeşitte manyetiği memlekette bulmak mümkünken niye macera arıyoruz :)
 
Üstte anlatmaya çalıştım fakat tekrar edeyim. Olay sadece manyetikte değil. Strat soundunda tele manyetiği demek doğru değil. Gövde şekli, tremolo, gövde ağacı daha çok etkili. Genel olarak telecaeter sap manyetikleri daha ince tel(43 awg) ile sarılır, dirençleri biraz daha yüksektir ve üstünde metal kap olur. Strat soundu için 42 awg, bakır-kalın mum koruyuculu tel ile sarılmış 5.9-6.1k civarı dirence sahip bir manyetik kullanmanız gerekir. Magnetler alnico-5 olmalı. Tabii ki metal kap da olmaması gerekiyor. Bu özellikte olan manyetikleri araştırabilirsiniz. Buna rağmen elinizdeki gitarla tam anlamıyla strat veya tele soundu alamazsınız. Anca anımsatan bir şey olur.
 
Erhan Suludere'nin markası olan ERS Pickups'ı kesinlikle öneririm. Kendisinin P90 setini, jazzmaster'a taktım ve sonuç mükemmel olmuştu. Eminim diğer manyetikleri de tatmin edicidir. Kendisi şu anda Tünel'deki Kıvılcım Müzik'te çalışıyor. Oraya gidip kendisiyle birebir konuşup kafanızdaki tonu anlatırsanız, istediğiniz gibi bir manyetik yapacaktır.
 
Geri
Üst