Jack Girişinin Dış Somunu Düştü

Les Paul kasa gitarımın jak girişinin dış somunu düştü. Acaba evde kendim takmam mümkün mü yoksa direk girişi mi değiştirmek lazım? Aynı durumda forumdan bir arkadaşa tünelde 50 lira istemişler tamiri için, şahsen bir somuna verecek 50 liram yok evde yapılabilecek bir şeyse gerekli ekipman hakkında biri bilgi verirse çok memnun olurum.
 
"O somun işi çok zor. Gitarı çöpe at daha iyi" deselermiş bari! Ne 50 lirası yahu. 50 kuruş bile değil o somun. Şehir Ankara ise ben takayım onu.
Yeni aldığım gitarın somunları yalama çıktı, buralarda bulamazsam bende verdiğim ilandan alcam mecbur, satan yerde ankara'da zaten yine bana yakın değil (herzaman olduğu gibi).
Sen 50 krş dedin sendenmi alsak napsak abi. :hungover:
 
Somun düştü ve kayıp mı yoksa hala elinizde mi?

Elinizde ise kolay.

Değil ise arkadaşların dediği gibi çok ucuz bir parça ve kendiniz takabilirsiniz. Bulamazsanız söyleyin ben göndereyim size. Fazla var bende.
 
50 lira işçilik alabilmek için o dürüst esnaf çok zahmet çekiyor, göz ardı etmeyin;
- Önce müşteriyle iyi bi muhabbet kurar, üstüne 25 kuruşluk bim'in 3ü1 arada kahvelerinden (arkadaşınla gittiysen 1 paketi ikiye bölerek) ısmarlar.
- (Gündüz gittiysen) '' Sen bırak, akşama doğru gel al '' der.
- (Akşam gittiysen) '' Yarın öğleye doğru hazır olur '' der.
- Senin dükkandan çıkmanla bi köşeye bırakır.
- Sen gitarı almaya geldiğinde, senin iş bitti denedim bi sorun olursa sen yine getir der.
- İçeri gider malzemeyi getirmeye, o arada (başka malzemeden çıkma) yenisini takar .

Bu devirde dürüst esnaf olmak zor bulduğunuzda kaybetmeyin, doya doya kazıklanın. :sneaky:
Hakkatten dürüst esnaf neydi yahu ? (n)(n)
 
Şaka yapıyorum sanıldı sanırım. Herhangi bir iletişim yok. 50 TL. isteyeni de yadırgamamak lazım bu durumda. ;)
Valla ben bugün bi ani kararla evde köşede biyerde yatan 35-40 senelik el oyması cura - saz 'ı adam edebilmek için aldım elime merkezde enstruman satan heryeri tek tek gezdim. Eşik, köprü, tel, burgu ne varsa değiştirdik, ufak tefek çatlakları talaş ve yapıştırıcı ile onardık.
Tarihi çarşının içinde bi ustaydı aldığı para sadece sembolik siftah olsun maksadıyla '' 5 lira '' oldu bide mızrap hediye verdi üstüne, bi güzel de gözümün önünde sanatını icraa etti. Dükkan tabelasında adı yazıyor ve yanlış hatırlamıyorsam eğer '' Ramadan Korkmaz'' adında bi abiydi. Edirne merkez'de bu tarz işleri olan arkadaşlar gözü kapalı gidebilirler (bağlama, cümbüş, akustik gitar falan da satıyor).
Ayrıca elektro gitar için somun sordum kendisine ve büyük ptt karşısındaki elektronikçide bulabileceğimi söyleyerek yönlendirdi.

Bahsettiği elektronikçiye gittim ve potans için somun sordum, tek sorduğu '' kaç tane lazım? '' oldu.
3 adet somun istedim, 3 adet'te pul lazım olur sana şimdi diyerek kendisi ekledi ve 3 adet somun ve pul olarak hepsini verdi ve hiç bi şekilde para kabul etmedi.

Uzun vadede lazım olursa diye bilgi için sorduğumda,
100k, 250k, 500k olarak potanslar bu dükkanda mevcut. Fakat şuan için push-pull özellikli olanlardan yok.
Birilerine '' edirne içerisinde '' potans ve aparat lazım olursa bu elektronikçiden yararlanabilir.

Saygılar.
 
şu anda türk sitelerinde bulamıyorum bu parçayı gitarımın somunu ortadan kırıldı resmen nereden bulabilirim bilgisi olan var mı
 
Geri
Üst