Mydukkan.com Ve Satış Sonrası Müşteri Ilişkileri - Ayıplı Ürün ( Hakem Heyeti Sonuçlandı. Fakaaat..)

Aşağıda resimlerini görebilecğiniz üzre Ritter marka kılıfı 2014-11. ayda Mydukan.com dan satın aldım.

Ürünü toplasanız 10 ya da en fazla 15 kere kullanmışımdır. Resimlerde de gürüleceği gibi hala yep-yeni görünen kılıfta Sol askılığının gövdeye birleştiği yerde aşınma meydana geldi, belki birkaç kullanım sonrası kopacak. bunun sebebi ise; normalde ürünün yükünü taşıması gereken bağlantı içindeki polyester mazemenin kumaşa tutturulmamasıdır ve bütün yükün dayanıksız olan kumaşı aşındırmasına neden olmuştur. Bu hemen ortaya çıkması mümkün olmayan gizli bir üretim hatasıdır. Netekim bu kılıfı kullanan arkadaşlarım yıllardır sorunsuz kullanmakta 20 tl ye aldığınız bezden kılıfların askıları bile halat kadar sağlam uzun yıllar dayanmaktadır.

Bu sitenin garanti politikası sayfalarında belirttiği üzere aynen şu:
MyDukkan.com'un sattığı tüm ürünler orijinal ve aksi belirtilmedikçe en az 1 yıl üretici firma veya distribütör tarafından garantilidir.
Ancak firmaya başvurduğunuzda ürünü bile görmeden peşin kararı veriyorlar "kullanıcı hatası" Peki bu politika ne için?


Konuyu Mydükkan müşteri ilişkilerine ilk yazdığımda aldığım yanıt:
ithalatçı firmalar bu tip üzerinden oldukça uzun zaman geçmiş aksesuarlarda problemi garanti kapsamında değerlendirmeyecektir. Bu tip ürünlerde satın aldıktan hemen sonra bir problem olduğunda ithalatçı firmalar durum garanti kapsamında değerlendirebilir. Ancak uzun süreli kullanımlarda problemleri kullanımdan dolayı olarak değerlendireceklerdir.
Merhaba tekrar.
Osman Cenan Çiğil

ben:
Ayıplı bir ürünün Tüketici kanununa göre 2 yıl garantisi vardır. duğru bir şekilde kullanılmasına karşın olmaması gereken bir sorundan bahsediyorum. Hangi esasa dayanarak bu süreyi "uzun" ve ürünü görmeden de "kullanıcı hatası" tanımlaması yaptınız?

Lütfen bana çözüm sunrmısınız.

Dediğimde ise bu sefer başka bir yetkili ürünü kargosu bana ait olmak üzere gönderebileceğimi tedarikçi firmaya iletere inceleyeceklerini belirtmiştir.

Netekim ürünü gönderdim bir gün sonra Onur adındaki yetkili beni arayıp "üretici ürünle ilgili 1 seneyi geçtiği için işlem yapmıyor " dedi. Bende ürünün süresinin 1 yıl olmadığı ve üretim hatası olduğunu hem kendi politikaları hem de tüketici kanununa göre 2 yıl a kadar ürünün ayıplı olması durumunda iade değişim hakkı bulunduğunu hatırlattım, Bu sefer afalladı ve alakasız bir şekilde "-ürünü aldıktan 1 ay sonra bildirseniz ok ama uzun süre geçince hiçbir şekilde kabul edilmiyor" diyip mağduriyetin giderilmeyeceğini bahane ederek ücretli onarım teklif etti.

Kanun gereği zorunlu oldukları ürünün incelemeye alındığına ve işlem sonucu tespitin ne olduğu ile ilgili yazılı geri bildirimde bulunmayı da reddetmişlerdir.

Edit: Tüketici hakem heyetine bu ürün ile ilgili başvurumu yapıldı ve sonuç bekleniyor.
Edit 2 :Tüketici Hakem heyetine illettiğim konu benim lehime sonuçlandı ve heyet üründe üretim kusuru olduğunu teyit ederek ürünün bedel iadesinin yapılmasına hükmetti. altta heyet sonucunu görebilirsiniz.
Ancak firma avukatları arcılığı ile karara itiraz etmiş ve konuyu 17.05.2016 tarihi itibariyle bir üst mahkemeye taşımıştır. Belirlenen tarihte Bakırköy tüketici makhkemesinde yapılacak duruşmaya u kez davalı olarak katılıp hakkımı savunmaya devam edeceğim. :) yetmezse yargıtaya kadar gideriz :)
Edit 3: Bakırköy 4. Tketici mahkemesi 12/12/2016 Tarihine duruşma günü vermiştir. geçecek süre 1 sene 3 ay
icon_smile.gif


Başından beri ürün değişiminin tedarikçi nedeni ile mümkün olmadığını savunduğu halde heyet kararı eline geçtiğinde de nedense ürünü ithalatçı firmaya iade etmek yerine kendi müşterisine dava açan kuruluşu bu vesile ile bir daha tebrik ediyoruz...


IMG_0312 - Kopya.jpg


IMG_0174.JPG
IMG_0177.JPG IMG_0176.JPG IMG_0175.JPG
 
Son düzenleme:
Geçmiş olsun hocam. Yapılması gerekenlerden veya kanunlardan habersiz firmalar çok sinir bozucu olabiliyor. Halbuki ürünü kargoyla alıp yeni bir askı dikseler 2 taraf da gayet memmun olacaktı.
 
Rezillik. Ana sayfada yeni siteyi nasil buldugumuzu soran konu geldi direk aklima.
Ayni urun bendede var ki ben cok hor kullanmisimdir. Gidipte kilifin uzerinde gunlerce hoplayip ziplayip agirliklar gulleler bahlamadiysaniz birsey olmayacak urundur. Sizin urunde bir problem oldugu acik. Yillarin formasi olacak is degil.
 
Siz hiç bunlarla uğraşmayın. Sadece bunlar değil türkiyede firmaların %99'u bu şekilde ayıplı mal satıp hakkınız olduğu halde kullanıcı hatası diye tüm sorumluluğu size yıkar, değişim yapamayız diye kestirip atar, size yardımcı olmak yerine işi sürekli yokuşa sürer. Hepsi böyle... Ritterin türkiye distribütörü bildiğim kadarıyla zuhalmüzik. Mydükkan kılıfı sizden alıp, distribütör firma olan zuhale yollamıştır. (Başka yapacağı bişey yok çünkü) Onlarda sallamamış kullanıcı hatası diye geçiştirmiştir. Zaten bu firmalar alınan ürüne görede tavır takınıyorlar. Misal bilmeme cutom shop tweed premium case alınca farklı yaklaşırlar, 100 liralık gigbag alınca farklı yaklaşırlar. Neyse...

Siz direk ritterin kendisine, türkiye dağıtım ve distribütörünüzden şikayetçiyim diye mail atın. Durumu anlatın, çekip yukarıya koyduğunuz fotolarıdaki mutlaka ve mutlaka ekleyin. Yabancılar bizim gibi tüketiciyi yolunacak kaz, güdülecek koyun gibi görmüyorlar. Değimi yerindeyse distribütörlerin ağzına yapıyorlar müşteri ile nasıl ilgilenmezsiniz diye. Sanırım adresi bu [email protected]

Ben birçok sorunumu bu şekidle çözdüm. Türkiye distribütörünün kullaıcı hatası dediği durumlarda, adamlar yedek parçaları yurtdışından yolladırlar 1 kuruş kargo hatta gümrük parası bile ödetmediler. Muz cumhuriyetinde yaşamanın handikapları...
 
Son düzenleme:
Ben bi süre önce ismini vermek istemediğim bi firma aracılığı ile corsair marka yan kapağı full plexi olan bi bilgisayar kasası satın aldım.
Ürün bana geldiğinde jelatinli bi cam ile gelmesi gerekirken (ben bunu geç öğrendim), tamamen jelatinsiz ve kılcal çiziklerle dolu bi şekilde geldi. Bunu satıcı (aracı) firmaya ilettiğimde hiç oralı olmadılar ve kapaktaki plexinin garanti kapsamında olmadığına benzer bişeyler söyleyerek daha sonrasında ise konuşmalarımıza cevap vermeme yolunu seçtiler... Ben bu kasayı bu şekilde neredeyse 1 seneye yakın kullandım ve birazda mecburiyetten sorun etmedim.

Daha sonra bi forum sitesi üzerinden bi arkadaş ile pc sistemlerimiz üzerine laflarken, o arkadaşın daha önce benzer bir iş sektöründe çalıştığını söylemesiyle olaya ve plexi camda ki çiziklere bakışımız tamamen değişti.
Öncelikle garanti belgesini (alınan firma ismi görünecek şekilde) tarayıcıda taratıp, plexi camın üzerindeki mevcut çizikleride fotoğraflayarak
imgur sitesi üzerinden internete yükledik.
Daha sonra buradan aldığımız link ile firmanın kendi sitesi üzerinden (o arkadaşın vasıtası ve iyi bir ingilizce ile) bir şikayet noktası oluşturduk (ekran görüntüsünü ileride lazım olabilir düşüncesiyle aldık) ve cevap beklemeye koyulduk.
Aradan 3-4 gün geçmeden geri dönüş yapıldı, benden kargonun teslimat adresi istendi.
Daha sonrasında ise kargo takibi için bi numara verildi ve beklemeye koyuldum.
Fakat işin içinde hiç bir ücret dönmemesine rağmen paket istanbul'da gümrükte takıldı, bu konuda da sağolsun o arkadaş yardımcı oldu ve DHL 'ye nüfus cüzdanı kimlik bilgilerim, ürün ile alakalı aldığımız ekran görüntüsü şeklinde bir mail vasıtasıyla ve tekrardan adres teyidi sağlayarak olayı çözdük. Benim istediğim sadece yeni bir plexi cam olmasına rağmen adamlar dış metal çerçevesiyle beraber yeni ve (baya bi ağır paketlenmiş) ambalajlı, jelatinli bir kasa kapağı gönderdiler. Hemde benim elimdeki kapağın iadesinin lafı bile geçmedi, tek kuruşta kargo parası talep edilmedi.

Kısacası,
Eğer ki garantisi dünyanın her noktasını kapsayan bi ürün almışsanız ve Türk firmalar iade konusunda önünüze çeşitli engeller koymuşsa siz yine de kendi siteleri üzerinden firmaların kendi birimleriyle temasa geçin. Hem o firmanın bu ülke üzerinde müşterilerine nasıl davranıldığı konusunda bilgilendirilmesi, hemde markalarının (belki de dükkanda defolandırılmış bir şekilde) nasıl pazarlandığını görmelerini sağlayabilir.
 
Aşağıda resimlerini görebilecğiniz üzre Ritter marka kılıfı 2014-11. ayda Mydukan.com dan satın aldım.

Bu sitenin garanti politikası sayfalarında belirttiği üzere aynen şu:
MyDukkan.com'un sattığı tüm ürünler orijinal ve aksi belirtilmedikçe en az 1 yıl üretici firma veya distribütör tarafından garantilidir.
Ancak firmaya başvurduğunuzda ürünü bile görmeden peşin kararı veriyorlar "kullanıcı hatası" Bu politika ne için?


Ürünü 9 ayda toplasanız 10 ya da en fazla 15 kere kullanmışımdır. Sol askılığının gövdeye birleştiği yerde aşınma meydana geldi, belki birkaç kullanım sonrası kopacak. bunun sebebi normalde ürünün yükünü taşıması gereken bağlantı içindeki polyester mazemenin kumaşa tutturulmamasıdır ve bütün yükün dayanıksız olan kumaşı aşındırmasına neden olmuştur. Hemen ortaya çıkması mümkün olmayan bir üretim hatası kullandıkça aşınır... Netekim bu kılıfı kullanan arkadaşlarım yıllardır sorunsuz kullanmakta 20 tl ye aldığınız bezden kılıflar bile halat kadar sağlan askılarla uzun yıllar dayanmaktadır.

Konuyu Mydükkan müşteri ilişkilerine ilk yazdığımda aldığım yanıt:
thalatçı firmalar bu tip üzerinden oldukça uzun zaman geçmiş aksesuarlarda problemi garanti kapsamında değerlendirmeyecektir. Bu tip ürünlerde satın aldıktan hemen sonra bir problem olduğunda ithalatçı firmalar durum garanti kapsamında değerlendirebilir. Ancak uzun süreli kullanımlarda problemleri kullanımdan dolayı olarak değerlendireceklerdir.
Merhaba tekrar.
Osman Cenan Çiğil

ben:
Ayıplı bir ürünün Tüketici kanununa göre 2 yıl garantisi vardır. duğru bir şekilde kullanılmasına karşın olmaması gereken bir sorundan bahsediyorum. Hangi esasa dayanarak bu süreyi "uzun" ve ürünü görmeden de "kullanıcı hatası" tanımlaması yaptınız?

Lütfen bana çözüm sunrmısınız.

Dediğimde ise bu sefer başka bir yetkili ürünü kargosu bana ait olmak üzere gönderebileceğimi tedarikçi firmaya iletere inceleyeceklerini belirtmiştir.

Netekim ürünü gönderdim bir gün sonra Onur adındaki yetkili beni arayıp "üretici üzerinden zaman geçtiği için ürünle ilgili 1 seneyi geçtiği için işlem yapmıyor " dedi. Bende ürünün süresinin 1 yıl olmadığı ve üretim hatası olduğunu hem kendi politikaları hem de tüketici kanununa göre 2 yıl a kadar ürünün ayıplı olması durumunda iade değişim hakkı bulunduğunu hatırlattım, Bu sefer afalladı ve ritterin ne kadar kalitesi olduğunu anlatmaya ve alakasız bir şekilde ürünü aldıktan 1 ay sonra bildirseniz ok ama uzun süre geçince kabul edilmiyor diyip ürünün iade alınamayacağını ürünün altında gitiar askı pininin yarattığı konu ile alakası olmayan delikten bahsetti ve bana ücretli onarım teklif etti. galiba bü ürünü geri alıp onarıp tekrar satmasına mani olacak diye düşündüm.

Neticede Bu firma çalışanları kendi Garanti politikalarından ,tüketici kanunundan da habersiz. bana tüketici kanunu gereği zorunlu oldukları ürünün incelemeye alındığına ve işlem sonucu tespitin ne olduğu ile ilgili yazılı geri bildirimde de bulunmayı reddetmişlerdir.

Herşeyden önemlisi, üretim hatası bariz ve açıkça belli olan bir üründe politikaları doğrultusunda hareket etmiyor ve sizin hakkınız olan doğrultuda hareket etmiyorlar.

Masrafı kendilerine ait olmayan üretim hatalı bir ürün ile ilgili daha ilgili davranmaları en azından iyi niyet adına ücretsiz onarım, ve kargo masrafını karşılamayı önerip müşteriyi memnun etmek, marka bağlılığı, olumlu izlenim yaratabilmek varken, Alıcıyı mağdur etme amaçlı politikada geldiğimiz nokta şu; Bu zamana kadar tüm alışverişimi buradan yapmaktaydım. Alış-veriş sepetimde 2.800Tl üzerindeki ürün bulunmaktaydı ve iptal ettim. Bundan sonraki alışverişlerimi bu siteden yapmayacağım bütün arkadaşlarıma yaşadığım bu olumsuz deneyimi her fırsatta aktarıp onların da başka kanallardan alışveriş yapmasını sağlayacağım. Sizlerinde benzer bir durumda kaldığınızda başınıza gelebilecekler ile ilgili bir bilgi olması amacıyla paylaşıyorum .

Tatil sonrası Tüketici hakem heyetine bu ürün ile ilgili başvurumu yapacağım ve hakkımı arayacağım. Sonucu ve süreçleri de buradan paylaşıyor olacağım.

61063 eklentisini görüntüle 61064 eklentisini görüntüle 61065 eklentisini görüntüle 61066 eklentisini görüntüle
Mesajdaki Osman Cenan Çiğil ismine anlam veremedim ? Bu kişi aslında müzisyen ve bu sitenin de üyesi, hatta bir markanın da penalarını satıyor sanırım . Kendisi my dükkan çalışanı mı imiş aynı zamanda ? Bu durumda en azından bu sitenin de bir üyesi ve aynı zamanda bir müzisyen olarak buraya bir açıklama yazması duyarlı bir davranış olur açıkçası.
My dükkan son dönemdeki site tasarımındaki değişime verilen tepkilere de duyarsız kalmıştı. Ancak turkrock tayfasının boykotu ne kadar yeterli olur bilmem. Adamlar kendi alanlarında tekel gibiler gördüğüm kadarıyla. Herkes beni gibi alışveriş yapsa on kere batarlardı çünkü görmeden gitar almam:)
Türkiye'de "nasıl olsa garantisi var" diye düşünmenin ne kadar tehlikeli olduğu da bir kere daha ispatlanmış oluyor tabii.
 
@barrios evet "Osman Cenan Çiğil" benim mesajıma firma adına ilk ve en duyarsız yanıtı veren kişi. Bu siteye üye olduğunu da biliyorum. Ben kılıf içinde gitar yerine, tuğla- çimento mu taşımışım ? kaldı ki bu kişi bir müzisyen ve ürünü dahi görmeden "kullanıcı hatası" etiketini yapıştırmıştı. :)

Firma için satışlar yolunda olabilir umarız ki daha iyi olsunlar ancak buna karşın isterim ki müşteri ilişkileri ve memnuniyeti hususunda da doğru ve bu büyüklüğe yakışır adımlar atsınlar. Benim ve ya arkadaşlarımın protestosu, açacağı dava onları etkilemeyecektir bunun da farkındayım. Kötü ün yavaş-yavaş yayılır. Bu tip müşterinin haklı olduğu durumlardaki duyarsızlıkları devam ettikçe olumsuz deneyim sahibi ve etkiledikleri insanlar da farklı firmaların sadık müşterileri olacaklardır. Belki yarın birgün bu firmayı ciddi bir rekabette ayakta tutacak olan kişiler de bu sadık müşteriler olacaklar.

@HmzGkgz O konuyu ben de takip ettim ve mağdur olan kişinin tüm ısrarlarımıza rağmen konuyu hukuki sürece taşımadığını, sadece firma ile yazışmalar yaptıını hatırlıyorum. Perakende sektöründe tekstilden elektronik eşyaya 17 yıllık yöneticilik tecrübem var, Bu süreçler içinde Tüketici mahkemelerinin Tüketici kusurlu olduğu durumlarda dahi %90 tüketici lehinde karar verdiğini birçok şekilde gördüm. Buradaki mevzu biraz farklı. Ürün ise o konudaki ürünün 1/15 fiyatına tekabül ediyor miktar cüzi bile sayılabilir. Bekleyelim görelim :) Sonucu ben de merak ediyorum. Çıkacak Karar olumsuz da olsa en azından bundan sonra sorun yaşayan arkadaşlar için emsal teşkil edebilir.
 
Son düzenleme:
Gerçekten her ama herşeye kullanıcı hatası diyen bir ülkede yaşıyoruz. Herkes yaşamıştır belli şeyleri bozulan garantiye götüren. Giyim-aksesuar olur ayakkabı, ceket, saat, kaban; elektronik olur bilgisayar, telefon, televizyon ve daha birçoğu tabi. Kullanıcı hatası da kullanıcı hatası, herkese kullanıcı hatası deniliyor ilgilenilmeden. Bizim paramızı verdiğimiz en pahalı üründen en ucuz ürüne adamlar paramızda malımızda bir değer görmüyor.

Bu durumları en sıkıntısız atlatmak için tedarikçi firmadan değil de markanın kendisinden ya da sitesinde görünen distrübitöründen ürünü almak en iyisi ( Distrübitörlerin de çoğu sıkıntılı olsa da. Burada marka/distrübitör firma çeşitliliği ve farklılığı gündeme geliyor ) Bir beyaz eşyanız bozulsa hemen garantisi varsa yapılıyor mesela. Çünkü heryer firmalara direktman bağlı Arçelik, Bosch gibi markaları düşünün mesela. Ki bu beyaz eşya 2 dikiş atmalık sorunu yok. Firmanın gitarın sökülmüş yerini gözü kapalı halletmesi lazım normalde. Cidden kullanıcı hatası da olsa bunun onlara maliyeti bile neredeyse yok. Ama işte marka ve distrübitör farkı çok. Samsung bozuk olduğu idda edilen telefonlarını geri bile almıyor yok bozuk değil derken, Apple sıkıntılı dağıttığı bir partiyele ilgili hemen bir yazı yayınlayıp bütün telefonları degistirmek üzere geri istiyor. Camper gibi bir ayakkabı markası, neredeyse ayakkabıya ne olursa olsun garantisi duruyorsa hangi distrübitörü olursa olsun hemen yenisini alma hakkı tanıyorlar. Ama adidas distrübitörleri çok değişkenlik gösteriyor mesela. Ayakkabıyı garantiye diye verdiğimde ve sonra 1 ay bekledikten sonra geldiğmde ayakkabıyı göndermemiş olup kullanıcı hatası diye bana veren oldu. Taa 7 sene önce falan. Lise çağındaki çocuğu da takmadılar zaten. Ama adidasın çok iyi igilenen birsürü distrübitörü olduğunu da gördüm.

Ritter de sadece eğer türkiyede ünlü edilmiş bir firma değilse ve ilgili bir firmaysa, firmanın kendisine ulaştığınızda eminim gerekeni yapacaklar ve sizle yakından ilgilenip bolca özür dileyeceklerdir.

Geçmiş olsun, umuyorum ki bunlar başımıza daha seyrek gelir :)
 
@erenkavukcu @DaggerStroke Dediğiniz doğrudur. Özellikle yurtdışı menşeyli firmalar çok daha hassas politika izlerler bu tip konularda. Nihayetine bu ürünü aldığım yer burası ben orayla muhattabım. ilişkiyi kurma sorumluluğu onlarda ve normalde satış yapan firmanın sizin adınıza göndermesi aslında kat-kat daha yaptırımı olan durumdur. Çünkü birkaç şikayet sonra firma "artık senden ürün alıp satmayacağım" diyebilir. ilişkileri daha sıcak tutarlar.

Ben Mydukkan yetkililerinin bu ürünü alıp üreticiye gönderdiğine inanmıyorum. Muhtemelen ofisteki kişiler kendilerine iş yükü çıkmasın diye beni baştan savmayı seçti. tüm ısrarlarıma rağmen de üreticinin incelemesi ile ilgili bir yazı paylaşmayı saçma sapan sebeplerle reddetmeleri bunu kanıtlar. Kargomun ellerine geçtiği saat 10:45 beni aradıkları saat 11:50 enteresan :)( Çoğu kargo firması ürün şubenden çıktığında teslim saati olarak kaydeder. yani fiiliyatta daha kısa bir süreç sözkonusu)

Üreticiye direk gitsem bu ürünün değişeceğine eminim. bunu teklif ettiler, ama bu öncelikli kanuni olarak onların sorumluluğu. Şimdi hakem heyeti sonucuna göre para iadesi yapacaklar, bu karara istinaden de firmadan bunu geri temin edecekler. her iki dururumda da, yani başında da bunu yapmış olsalar mydukkan ın bir zararları olmayacaktı. ya şimdi; İlgisiz ya da işini düzgün yapmayan personellerin, göstermelik garanti politikaları nedeni ile bu kötü tecrübe "ONLARIN ADIYLA" bir sürü insanla paylaşılmış olacak ve kişilerin alışveriş tercihini etkileyecek...

bu yazıyı dün kısıtlı vaktim olduğundan sadece burada paylaştım, yarın sosyal platformlarda müzisyenlerin aktif olduğu/olmadığı her yere taşıyorum.
 
Son düzenleme:
@barrios evet "Osman Cenan Çiğil" benim mesajıma firma adına ilk ve en duyarsız yanıtı veren kişi. Bu siteye üye olduğunu da biliyorum. Ben kılıf içinde gitar yerine, tuğla- çimento mu taşımışım ? kaldı ki bu kişi bir müzisyen ve ürünü dahi görmeden "kullanıcı hatası" etiketini yapıştırmıştı. :)

Firma için satışlar yolunda olabilir umarız ki daha iyi olsunlar ancak buna karşın isterim ki müşteri ilişkileri ve memnuniyeti hususunda da doğru ve bu büyüklüğe yakışır adımlar atsınlar. Benim ve ya arkadaşlarımın protestosu, açacağı dava onları etkilemeyecektir bunun da farkındayım. Kötü ün yavaş-yavaş yayılır. Bu tip müşterinin haklı olduğu durumlardaki duyarsızlıkları devam ettikçe olumsuz deneyim sahibi ve etkiledikleri insanlar da farklı firmaların sadık müşterileri olacaklardır. Belki yarın birgün bu firmayı ciddi bir rekabette ayakta tutacak olan kişiler de bu sadık müşteriler olacaklar.

@HmzGkgz O konuyu ben de takip ettim ve mağdur olan kişinin tüm ısrarlarımıza rağmen konuyu hukuki sürece taşımadığını, sadece firma ile yazışmalar yaptıını hatırlıyorum. Perakende sektöründe tekstilden elektronik eşyaya 17 yıllık yöneticilik tecrübem var, Bu süreçler içinde Tüketici mahkemelerinin Tüketici kusurlu olduğu durumlarda dahi %90 tüketici lehinde karar verdiğini birçok şekilde gördüm. Buradaki mevzu biraz farklı. Ürün ise o konudaki ürünün 1/15 fiyatına tekabül ediyor miktar cüzi bile sayılabilir. Bekleyelim görelim :) Sonucu ben de merak ediyorum. Çıkacak Karar olumsuz da olsa en azından bundan sonra sorun yaşayan arkadaşlar için emsal teşkil edebilir.
Mesele para değil. @mydukkan firmasının duyarsızlığı, ukala adamları ve müşteriye olan özensizlik. Aha durun, birkaç saate yazar sitenin sahibi. Yine yazacak kargoya bakın falan filan.
 
Bu şartlar altında, internetten üzerinden, tanımadığım birinden bir mal almamdaki riskten ne farkı var ki bu alışverişin.

Sıfır gibi, evden dışarı çıkmadı, birkaç kez kullanıldı vs...vs... Gibi cümlelerle satın alınıp ta alındıktan sonra hata, arıza, kusur gözlemlenen, ve satıcı tarafından, "ben gönderdiğimde sağlamdı, sen yapmışsın" denilen üründen ne farkı kalmış ki bu alışverişin.

Herzaman söyleriz, tanımadığınız birinden 2. El ürün almamaya özen gösterin, mümkünse test edin yada ettirin diye. Ama Türkiye'de en çok güvenmemiz gereken firmalardan biri bize bu riski almayı ve alınan risk karşısında olumsuz gidişatın muhatabı olmayı reva görüyor ise gerçekten yazık.

Basit bir ayıplı gigbag durumunda bile, "müşteri herzaman haksızdır" "biz satıyorsak kusursuzdur" bilincini terkedemeyen işletme sahipleri ve çalışanlarının daha tutarlı, vicdanlı ve profesyonelce hareket etmelerini beklerim.
 
2 sene evvel aldigim laney lambali kafa amfi de sorun ciktiginda gondermem istendi 15 gun kadar servis ve incelemede kaldi daha sonra yenisini gonderdiler ben sahsen mydukkan dan son derece memnunum.Baska bir sefer nubone ust esik istedim tel yuvalari acilmamis olani geldi yanlislikla tek telefonda kargo onlara ait olmak uzere dogru ust esik gonderildi ..
 
Siteden ben de çok alışveriş yaptım. Hiç sıkıntı yaşamadım. Hatta ritter gigbag aldım elime geldiğinde üzerinde sap kısmında jiletle kesilmiş gibi bir sıkıntı vardı. Değiştirdiler. Zaman zaman bu tip sıkıntılar yaşanabiliyor. Ortak çözüm bulmak lazım....
 
Mydukkan siteyi değiştirince kalitesinide değiştirdi sanırım :) Bende bayağıdır alışveriş tapma gereği duymuykrum. Dore müzik son zamablarda çok iyi geliyor bana. Hem hizmet hemde fiyat olarak. Mağazasında nakit alışverişlerde ünternetteki havale fiyatınında altında veriyor ürünü
 
Osman'ı tanırım, alışverişlerim dahilinde, bilgili, eğitimli ve efendi bir insan. Ama bu durumda firma ağzıyla konuşmuş, birşey diyemiyorum.

Türkiye'de insanların gözünü korkutmadıkça işler yürümüyor maalesef. Mydukkan'da yılların referansını arkasına almış at koşturuyor artık. Ama iyi bir Turkrock örgütlenmesi ve boykotuyla ciddi hasar alırlar.

Ayrıca benden alın lan, benim müşteri ilişkilerim de çok iyidir hem. Beğenmezsen paran iade, sorgu sual yok. Tabi bende her ürün yok orası ayrı :D
 
Geri
Üst