Mydukkan.com Ve Satış Sonrası Müşteri Ilişkileri - Ayıplı Ürün ( Hakem Heyeti Sonuçlandı. Fakaaat..)

Mesele kılıf değil, tavır tutum.
Gerekli atom altı uyarı sistemi devreye girdi, uyarı yapıldı. İnsanlar başlarına gelmedikçe hiçbir şeyin sorun olduğuna inanmaz, zaten bugün ne yaşıyorsak bu zihniyetten yaşıyoruz.

mydükkandan da burada bir açıklama beklemeyiniz derim. Gerekli görüşmeyi büyük ihtimalle kişisel olarak yürütüyorlardır. Biz ancak sonucunu buradan takip edebiliriz.
 
Mydukkan'dan ben de çok seferler alış veriş yaptım, arada arızalı veya sıkıntılı gönderimleri oldu ama müşteri hizmetleri ile görüşerek çoğunlukla sorunları hallettim, hatta hatalı oldukları için hediye tel takımı falan bile gönderdiler. Ama burada durum farklı, ürün bir süre kullanıldığı için, kullanıcının nasıl kullandığını da bilemeyecekleri için, kılıfı doğrudan ithalatçı firmaya gönderip inceletmeleri ve burada müşterinin hakkını savunup sonuçlandırmaya çalışmaları daha doğru olurdu. Sonuçta bu siteden mal alan kişi yine öncelikli para verdiği firmayı bilir, ürünü nerden nasıl geldiği son kullanıcıyı bu derece ilgilendirmemesi gerekiyor. Maalesef Türk firmaları bu konuda yeterli derecede duyarlı değil, bu yüzden tüketici olarak mücadeleye devam :)
 
mydukkanı çekemeyenler toplanmış :) mydukkanla hiçbir alakam yok. sadece 5 yıldır alışveriş yapıyorum. herhangi bir sorun yaşamadım. şimdi böyle bir başlıkla mydukkan a karşı savaş açılmış. ayrıca mydukkan a rakip olabilecek taraflarda sırf karalama ya da çamur atma adına bir şeyler yazacak. Konu iğrenç bir hal alacak. Bunu görüp susmak yakışmaz diye bir şeyler yazayım dedim. Onlarca alışverişte en ufak sorun dahi yaşamadığım bir site mydukkan. İyiki varlar ve hep var olsunlar :)
 
mydukkanı çekemeyenler toplanmış :) mydukkanla hiçbir alakam yok. sadece 5 yıldır alışveriş yapıyorum. herhangi bir sorun yaşamadım. şimdi böyle bir başlıkla mydukkan a karşı savaş açılmış. ayrıca mydukkan a rakip olabilecek taraflarda sırf karalama ya da çamur atma adına bir şeyler yazacak. Konu iğrenç bir hal alacak. Bunu görüp susmak yakışmaz diye bir şeyler yazayım dedim. Onlarca alışverişte en ufak sorun dahi yaşamadığım bir site mydukkan. İyiki varlar ve hep var olsunlar :)

Bunu yazdığın için ban yiyebilirsin..Yukarıda yazdığımdan ötürü uyarı aldığım için söylüyorum.. Çekemeyenler falan demişsiniz buna yönetici abi kızabilir..
 
Birileri, bizim "mydukkan, herzaman arızalı, ayıplı ve bozuk ürün satıyor. Bugüne kadar sağlam bir şey sattıklarını hiç gormedik." Dediğimiz gibi yanlış bir algıya kapılmış sanırım, :) :(


Tabi ki, sattığı ürünler çok ve çok büyük bir oranda sağlamdır. Ancak %1000 gibi bir oranda da arızalı urun çıktığı zaman bu sorunu profesyonelce halletmeliler. Düşünsenize %1000... Ondan kullanıcı hatalı olsa bile, namım yürüsün diye ücretsiz değişim yapar. :)

@diabolique in de dediği gibi, bir firma, bize sıkıntı yaşatmamış ise bu onu mükemmel yapmaz. Aksi gibi yaşatmış ise de bu onu gömmemize sebebiyet vermez. Ki zaten sadece eleştiriyoruz hakkedilen oranla. :)
 
Bunu yazdığın için ban yiyebilirsin..Yukarıda yazdığımdan ötürü uyarı aldığım için söylüyorum.. Çekemeyenler falan demişsiniz buna yönetici abi kızabilir..

Siz küçümseyici ve dalga geçen bir mesaj yazdığınız için uyarı aldınız.
Arkadaşın sadece tavır problemi var, şimdi oraya değiniyordum ben de:

Malesef bu konu "çekemeyenler toplanmış" seviyesinde kalmaya devam edecek gibi görünüyor.

Şöyle açıklamaya çalışayım, bir satıcıdan bir ürün aldınız, ürünün 1 sene garantisi var (12 ay) (ki tüketici kanunua göre en düşük 24 ay olması lazım diye biliyorum). Üretim hatasından kaynaklı bir şekilde siz ürünü sorunsuz kullandığınızı düşünüyorsunuz, ancak birleştirilmesi gereken nokta birleştirilmediği için kullanımında bir sorun olmasa da içten içe o kısım aşınıyor. Bu ürün 11. ayın son gününde bile dayanamayıp kopsa, üretim hatası olduğu için garanti kapsamındadır. 1 sene kullanmışsın tabi kopar yazan arkadaşlar umarım ileride bunu yeni aldıkları arabalarla 11.ayda fren hidroliğindeki üretim hatasından kaynaklı kazalar sonucu öğrenmezler. Ürün bir çanta ya da araba olabilir, çok farklıdır ama kanunlar bunu gerektirir.

O yüzden 70 liralık bir çanta için yapılan bu çaba ile 70bin liralık araba için yapılacak çaba aynı değerdedir.

Yazdık ama yine aynı zihniyette mesajlar gelmeye devam edecek gibi.
 
Bir de ekleme yapayım, bugüne kadar bir pena bile almamışım mydukkan'dan. Sevmediğimden, çekemediğimden, rakip firmada çalıştığımdan ya da kıl olduğumdan değil, daha uygun fiyata bulmuşumdur, aradığım ürün orada yoktur, hakkında daha olumlu şeyler duyduğum başka firmalardan almışımdır.

Bu konu 5 sene boyunce 550 yerli ve milli ürün almakla değerlendirilecek bir durum değil. Bundan sonrası için, bir şeyler satın almak üzere araştırma yapacak kişiler için önemli. Firmalar bunları ne kadar ciddiye alırlarsa, sonrası için o kadar pozitif yatırım yaparlar. 70 liralık bir çanta dediğiniz şey onlar için 40 liralık bir ürün olabilir.

Yani senede (atıyorum) 10milyon liralık satış yapan bir firma 40 liralık çantanın yenisini gönderip müşterisini memnun edeceğine, mümkün mertebe bulaşmamak için hareket ediyor. İşi bir de bu şekilde düşünün derim.
 
@mj_ensar Sorun yaşamamışsınız ya da şu ana kadar yaşadığınız sorunlar çözülmüş. ben de bu zamana kadar bu alışverişlerde tercih ettiğimi belirtmiştim.
Bir dahaki sefer haklı olduğunuz bir durumda size ilgisiz kalırlarsa; -"bu güne kadar sorun yaşamamıştım hep memnundum" diyip para verip aldığınız ürünü çöpe atarmısınız? ve alışverişlerinize devam edermisiniz? Konuştuğumuz konu budur..
 
Merhaba,

Öncelikle ilk mesajda yaptığımız ufak hatayı ikinci mesajımızda düzeltmeye çalıştık. Standart olarak arızalı ürünler ile ilgili tüm yaşadıklarımızı müşterilerimizin sürprizle karşılaşmaması açısından aktarmaya çalışıyoruz ancak yine de ürünü göndermelerini istiyoruz. Ürün bize ulaştığının ertesi günü ithalatçı firmaya gönderilmiş ve aynı gün müşterinin isteği doğrultusunda geri alınmıştır. Arızalı ürünlerle ilgili bizim resmi bir yazı vermemiz teorik olarak da yasal olarak da mümkün değildir. Ürünle ilgili işlemleri ithalatçı firmalar ve teknik servisler yapmaktadırlar ki yapılan işlem sonucunda gerekli raporlar tutularak üretici firmaya bildirim yapmaktadırlar. Bu da üretici firmadan ürünün değişimi veya bedel indirimi şeklinde yansıyabilmektedir. 1000/1 oranla inisiyatif kullanma konusuna biz de katılıyoruz ancak yazılan herhangi bir şikayet bu inisiyatifi gerektiğinde kullanmadığımız anlamına gelmediğini de hatırlatmak istiyoruz. Telefonda da belirttiğimiz gibi Cangöz Müzik'le konu ile ilgili olarak görüşebilirsiniz. Böylece ürünü firmaya göndermediğimiz olasılığının kaybolacağını düşünüyoruz.

İyi forumlar dileriz...
 
"1 yıllı kapsayan garanti politikanız"
Bu nasıl oluyor? Yani bir firma kanunların üzerinde karar verme hakkına mı sahip?

TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN
Kanun No. 6502
Kabul Tarihi: 7/11/2013

MADDE 56

(1) Üretici ve ithalatçılar, tüketiciye yönelik üretilen veya ithal edilen mallar için içeriği yönetmelikle belirlenen bir garanti belgesi düzenlemek zorundadır. Bu belgenin tekemmül ettirilerek tüketiciye verilmesi sorumluluğu satıcıya aittir.
(2) Garanti süresi malın teslim tarihinden itibaren başlamak üzere asgari iki yıldır. Ancak, özelliği nedeniyle bazı malların garanti şartları Bakanlıkça başka bir ölçü birimi ile belirlenebilir.
(3) Tüketici bu Kanunun 11 inci maddesinde belirtilen seçimlik haklarından onarım hakkını kullanmışsa, malın garanti süresi içinde tekrar arızalanması veya tamiri için gereken azami sürenin aşılması veya tamirinin mümkün bulunmadığının anlaşılması hâllerinde 11 inci maddede yer alan diğer seçimlik haklarını kullanabilir. Satıcı tüketicinin talebini reddedemez. Bu talebin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur.

Tüketicinin seçimlik hakları
MADDE 11

(1) Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici;
a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,
c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme, seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.
(2) Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi hakları üretici veya ithalatçıya karşı da kullanılabilir. Bu fıkradaki hakların yerine getirilmesi konusunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur. Üretici veya ithalatçı, malın kendisi tarafından piyasaya sürülmesinden sonra ayıbın doğduğunu ispat ettiği takdirde sorumlu tutulmaz.
(3) Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesinin satıcı için orantısız güçlükleri beraberinde getirecek olması hâlinde tüketici, sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim haklarından birini kullanabilir. Orantısızlığın tayininde malın ayıpsız değeri, ayıbın önemi ve diğer seçimlik haklara başvurmanın tüketici açısından sorun teşkil edip etmeyeceği gibi hususlar dikkate alınır.
(4) Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi haklarından birinin seçilmesi durumunda bu talebin satıcıya, üreticiye veya ithalatçıya yöneltilmesinden itibaren azami otuz iş günü, konut ve tatil amaçlı taşınmazlarda ise altmış iş günü içinde yerine getirilmesi zorunludur. Ancak, bu Kanunun 58 inci maddesi uyarınca çıkarılan yönetmelik eki listede yer alan mallara ilişkin, tüketicinin ücretsiz onarım talebi, yönetmelikte belirlenen azami tamir süresi içinde yerine getirilir. Aksi hâlde tüketici diğer seçimlik haklarını kullanmakta serbesttir.
(5) Tüketicinin sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim hakkını seçtiği durumlarda, ödemiş olduğu bedelin tümü veya bedelden yapılan indirim tutarı derhâl tüketiciye iade edilir.
(6) Seçimlik hakların kullanılması nedeniyle ortaya çıkan tüm masraflar, tüketicinin seçtiği hakkı yerine getiren tarafça karşılanır. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte 11/1/2011 tarihli ve 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu hükümleri uyarınca tazminat da talep edebilir.
 
@devastator Kanuna göre mağazalardan alınan ayıplı olmayan bir ürünün iadesi söz konusu değildir. Bununla birlikte sadece internet alışverişleri ve kapıdan satışlarda 14 gün içinde koşulsuz iade hakkı uygulanır. Bazı firmalar kanunu kapsayacak şekilde müşterilerine ilave haklar sunabilir. mesela "30 gün iade hakkı ve ya değişimi" gibi. Gördüğüm kadarıyla mydukkan kendi müşterilerine buna benzer bir ayrıcalık politikası koymuş ama uygulamadıktan sonra bir özelliği kalmıyor.
 
Mydukkan'ı severim, çok da alışverişim oldu ama şuanda sözlükte sanalmarketim.com muhabbetine dönecek bir tavır içerisinde. Yapmayın, biz de ticaret yapıyoruz, kanuna uygun hareket edin, işkembeden tüketici hakkı çıkarmayın.
 
@mj_ensar Sorun yaşamamışsınız ya da şu ana kadar yaşadığınız sorunlar çözülmüş. ben de bu zamana kadar bu alışverişlerde tercih ettiğimi belirtmiştim.
Bir dahaki sefer haklı olduğunuz bir durumda size ilgisiz kalırlarsa; -"bu güne kadar sorun yaşamamıştım hep memnundum" diyip para verip aldığınız ürünü çöpe atarmısınız? ve alışverişlerinize devam edermisiniz? Konuştuğumuz konu budur..
Tabiki kendimi haklı görüyorsam hakkımı ararım. Ben sadece olay çok da farklı boyutlara ve acımasızlığa gitmesin diye memnuniyetimi yazayım araya dedim öyle. Yoksa kimin ne hakkı varsa sonuna kadar aramalı.
 
Hummel'dan ayakkabı aldık benzer şekilde bir yıpranma oldu ayakkabıdan ötürü bir yıl sonra dahi adamlar halletti hiç problem çıkarmadılar.Müzik firmalarının genel alışkanlığı bu maalesef ,sat kaç.Mal dükkandan çıktı mı geri giremez tarzı eski esnaf ağızları:)
 
selam,
Zuhal 'den aldığım Charvel gitar yanında rockbag marka gigbag sırt askısı aynı şekilde dikişleri söküldü. terzi "dikemem" dedi kunduracı "bizde yapamayız" dedi.
Zuhal müzik götürdüm "iade almıyoruz, kullanım şartları" falan bir sürü laf. Boşa zaman kaybı.
"Tamir olmuyor, iade alınmıyorsa. Hiçbir işe yaramaz" bıraktım çıktım. Daha zuhal den toplu iğne almam.
 
Geri
Üst