Ikinci El Fender Alırken Manyetiklerinin Orjinalliğini Nasıl Anlarız ?

Arkadaşlar Selam
Siteye yeni üye oldum sayılır. 1998 de ilk elektromu kadıkoy Asa dan artık malesef fast food dukkanı oldu. şimdiki SRV yi işleten Özlemden almıştım. Elime bir sürü gitar geçti ama bu aletlerin donanımlarından cok detaylı anlamıyorum. Hiç fenderim olmadı :) Niyetim ikinci el temiz bir amerikan fender almak, cok acelem yok, uygun fiyatlı kafama yatan bir gitar arıyorum. Benim sormak istediğim, forumda da gördüğüm kadarıyla gitarları modifiye eden bir cok arkadaş var. İkinci el fender alırken manyetiklerinin değişmediğinden yani üzerindekilerinin orjinal oldugunu nasıl anlayabilirim ? Teşekkürler..
 
selamlar , öncelikle siteye hoşgeldin. Pickguardı söküp manyetiklerin altına bakarak anlayabilirsin .Hatta fotograf atarsan bizde elimizden geldiğince destek oluruz. Saygılarımla Mertkan
 
Genelde arkalarında basit bir seri no yazar, sonraki serilerde beyaz olarak da ayrıca yazıldı ama hepsinde yok. Aslında bilen için kolay diyebilirim. Tipi, kablo renkleri filan oldukça belirlidir. Bunlar harici bir de direnç kontrolü yaparsanız çözersiniz, Fender setler, standart olarak 7.2k-6k-6k civarı olurlar. Burada foto olursa rahatlıkla anlarız.
 
Geri
Üst