Ibanez Rgt42dx-ipt Vs Ibanez S 670 Fm (yardım)

Selamlar bu aralar yeni bir gitar alacağım fakat karar veremedim henüz. Ibanez S 670 FM mi yoksa Rgt42dx-ipt mi yada başka metalci gitarları önerebilirsiniz ama kriterlerim şunlar whammy bar ı çok agresiv kullanıyorum bu yüzden hiç akord kaçırmayacak bir gitara ihtiyacım var öncelikle. Sert tonlar kullanıyorum buna göre de malzemenin masifliğide çok önemli . Ben daha önce hiç ibanez kullanmadım önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.
 
RGT42 neckthru, kalın kasa ve sustaini güçlü, tremolosu Edge III ki metale uygun bir kullanım imkanı sunar (Z tremolo hareket kıstlılığı yanında sustainden de ödün verir), HH manyetik dizilimindedir ve metal tonlarına hakim olacak şekilde konumlanmıştır.
S670 kasa yapısı nedeniyle EMG gibi aktif manyetik takmaya müsait değildir. RGT42 EMG takviyesiyle olayı bitirir.
 
S gövdeler diğer Ibanez'e göre oldukça ince bu arada. Fotolardan çok belli olmuyor. Bu 2 gitarda aşırı floyd rose kullanımında zorlanabilir. Bahsettiğiniz gibi aşırı agresif kullanımı anca OFR, Schaller, Gotoh kaldırır. Yine elde ne varsa onunla idare edeceksiniz. Floyd Rose'e çok takıksanız bu 2 gitarda aşırı kullanımda köprüleri 2 sene sonra sapıtacaktır. Gelecekte OFR takabilirsiniz, sanırım RG serisi köprü değişimi için daha uygundur, araştırmak lazım, alırken buna göre de karar verin derim.
 
Geçen hafta arkadaşın evinde koresinden japonuna, atlantiğinden afrikasına kadar 10 kadar farklı gitarı hi-gain amfide denedik. Kendi tecrübemle şunu söyleyeyim; Gain yüksekse ne ağacın, ne de manyetiğin etkisi kalmıyor, Bütün tonlar neredeyse aynıydı. Olay tamamiyle amfi meselesi. hangisi elinize oturuyorsa onu alın.
 
S670'ın stok manyetikleri vasat/orta maalesef, bende bir tane Endonezya yapımı vardı. Sert müzik için uygun değil, USB kayıtlarda bile istediğim verimi tam olarak alamadım.

RGT42 denemedim ama üzerinde 2 adet humbucker olması sanki metal tarza daha uygunmuş gibi geldi. Manyetikleri araştırmak lazım.
 
S670'ın stok manyetikleri vasat/orta maalesef, bende bir tane Endonezya yapımı vardı. Sert müzik için uygun değil, USB kayıtlarda bile istediğim verimi tam olarak alamadım.

RGT42 denemedim ama üzerinde 2 adet humbucker olması sanki metal tarza daha uygunmuş gibi geldi. Manyetikleri araştırmak lazım.

Süper manyetikler değil fakat USB'den istediğimi alamadım ne demek? Mesa Triple Rectifier veya Marshall Jcm-800'de deneseniz de verim alamadım deseniz anlayacağım. Oturup mg15 veya spider amfide hiçbir gitar kuru kuru bir şey vermez. Referans olsun diye söylüyorum gt2+vasat amfiyle stack single coil'den cayır cayır heavy-metal tonu alıyordum.
 
Süper manyetikler değil fakat USB'den istediğimi alamadım ne demek?
Diğer gitarlardan aldığım tonu alamadım demek.
Referans olsun diye söylüyorum gt2+vasat amfiyle stack single coil'den cayır cayır heavy-metal tonu alıyordum.
Kötü bir referans olmuş.

Herkesin istediği farklı ancak profil olarak S670'in ses özellikleri bence heavy metal müziğe uygun değil. Daha tok ses özellikleri olan, güçlü humbucker köprüye sahip ve de daha masif bir gitar her zaman daha iyi sonuç verecektir. Tabi arkadaşımız gerçekten "cayır cayır" ses almak istiyorsa.
 
ben 2 yıldır sadece net tuşe çalışıyorum iyi metal çalabilmek için, yani buna orantılı olarak gitardan çıkan tonun büyük bir bölümünün gitar hakimiyeti ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Marshall mode four kafa jcm 900 kabinim var ayrıca şimdi kullandığım gitar gibson sg special faded bu ekipmanın soundu bana oldukca iyi geliyor ama birde artık whammy bar kullanmak istiyorum. Arkadaşımın eski bir ibanez s serisi gitarını kullanmıştım uçak gibi çok rahat gelmişti spor araba gibi gitardı valla tadı damağımda kaldı. Eskiden jackson çok kullanırdım ama s 670 fiyat kalite olarak daha makul geldi.
 
hocam nt bi gitar almaı önerirm metal seviyosan tuşen serttir buda teldeki salınımı etkilememsi için nt bir gitar genelde maun tercih edilir ama ıhlamur da gayet sert ve bass lı bir sound almanı saglar bir manyetik modifiyesiyle istedigin gitara kavuşursun
 
Geri
Üst