Mxr M151 Doubleshot Distortion

boss ds-1 bence çok iyi bir boost pedalı değil. Distortion pedalı olduğu için çok zorluyor. Bende ds-1 ve mxr double shot var. Doubleshot zaten 2.kanalda fazla boost lu.. Drive ını arttırdığın zaman zaten kendini boost luyor. üzerine bide ds-1 eklediğin zaman amfi zorlanıyor ve bozuk radyo frekansı gibi yüksek ve kirli bir ses ortaya çıkıyor.

Ds-1 i boost olarak kullananlar modifiyeli ds-1 kullanıyorlar. Bence boost olayında overdrive kullanılmalı (Yani Standart Ds-1 yerine)... ibanez tube scr. veya sd-1 olabilir.yada diğer boost ve overdrive pedalları...

X pedalını boost etmek istiyosan; booster i X pedaldan ÖNCE koy. Eğer Sesi yükseltmek istiyosan Xpedaldan SONRA koy.

Senin bu durumda 2 pedala ihtiyacın var.

X pedaldan önce booster
X pedaldan sonra volume (eq olabilir. onuda flat değerde sadece volume ünü artırarak ayarlarsın)


Unutmaki analog pedal dağılımında en sona koyduğun pedalın çıkış gücü ses seviyesini belirler. Ondan öncekiler sadece bi sonrakini boost eder.

Örneğin:

X pedalından önce bi booster koydun. level ini yani ses çıkışını sona kadar açtın. Sonra X pedalının Çıkışınıda orta ayara getirdin..

Önce boosteri aç. Ne olacak?? Gitarının sesi 2 katı artacak. Sonrasında bide X pedalını çalıştır. Şimdi ne olacak?? Ses düşecek. Standart haline gelecek. Ama ses compreslenmiş ve deli gibi güçlenmiş olacak. ama ses seviyesi aynı kalacak. Seside arttırmak istiyosan X pedaldan sonra eq veya compres. koyman gerekecek ;)
 
çok sağolasın hocam teşekkür ederim ilgin için. benim amacım belirttiğim gibi sololarda çıkış gücünü yükseltmek. yani ton açısından herhangi bir sıkıntım yok. iki kanaldan da istediğim iki farklı drive tonunu alıyorum ama doğal olarak sololarda tonu bozmadan sesi yükseltecek çok hafif de gain katacak ek bir pedala ihtiyaç duyuyorum. şu an bu pedalın arayışı içindeyim.

sanırım bu durumda benim ihtiyacım tek bir pedala iniyor. anladığım kadarıyla senin tavsiyen de bir overdrive veya eq pedalı yönünde.
 
evet ama bence yinede drive a fazla girme derim. ya compres.sustainer al yada eq pedalı al.. yada volume boost pedalı al.

çünkü bende hepsi olduğu için deneme şansım oluyor.

özellikle 2.kanal fazla gainli olduğu için amfiyi çok kasıyor az bi + boost drive ı.

Şuanda iyi bi ton yakaladıysan başına yada sonuna ekleyeceğin bi drive pedalı senin tonunu bozacaktır. Bu sefer mxr da yeniden bi yapılandırma arayacaksın.

Sanırım senin ritimlerde sorunun yok. Sololara geçince sesi arttırmak istiyosun ;)

Dediğim gibi yukarıda yazdığım şeylerden birini alıp mxr dan sonra bağlamanı tavsiye ederim
 
evet ritimde sorunum yok eskiden 2. kanalı ritim 1. kanalı solo kullanıyordum. 1. kanalı daha çok sevdiğim için şimdi 1. distortion 2. overdrive olarak kulanıyorum. böyle olunca boost pedalı ihtiyacı ortaya çıktı :)

comp. pedalım var. doubleshottan sonra ekleyip denedim sesi yüseltiyor fakat ton sanki biraz bozuluyor stüdyoda falan da biraz denemem lazım sanırım.

sen en iyi sonucu hangi pedalla aldın? eq sanki daha iyi olabilir. şu sd-1 nasıl sonuç verir onu da çok merak ediyorum en yakın zamanda denemek lazım..
 
arkadaslar ben doubleshot ın onune mxr super comp koyuyorum cok guzel oluyor sesı yukseltecegım zaman bunu kullanıyorum bence bulabılırsenız super comp la bır deneyın derım
 
evet enver inde dediği gibi iyi ayarlanmış bi compres. pedalla bu işi halledebilirsin.

Comp. pedalından sesi arttırmak için;

1- level ayarını yükselteceksin (saat 3 veya 4.. yani sesi yükseltmek istediğin kadar)

2- 'Tone'u ve 'Atack' ı sade mxr lı orjinal sesi bozmayacak düzeyde ayarlayacaksın

3- sustainide Leveli yükselttiğin için kısık tutacaksın. yani saat 10-11 yönünde diyebilirim.hatta biraz dahada kısık olabilir..

------------------

ama bunlada tonunun değiştiğini söylersen (ki zaten comp. pedalının asıl amaclarından biride tonu değiştirmektir) ozaman "eq" pedalı veya volume boost pedalı almalısın..

Evet tek seçenek bu :: "Eq veya Volume boost" pedalı...
 
çok sağolun arkadaşlar yardımlarınız için. ayarları dikkatlice yaptıktan sonra tonu fazla değiştirmediğini gördüm ve güzel sonuç aldım, gayet tatmin etti. tekrar teşekkürler :)
 
Arkadaşlar, başka biri daha sormuş ancak tam yanıt verilmediğinden tekrar sormak istiyorum..Amerikadan MXR pedalım geldi ancak yanında ECB-004 adaptrör verdiler..Direk gidip 220-240 V adaptörü bağlamam bi sorun yaratmaz değil mi?Bi yanma olmaz değil mi? Çevirici kullanmak istemiorm çnkü..
 
can1321 demiş ki:
Arkadaşlar, başka biri daha sormuş ancak tam yanıt verilmediğinden tekrar sormak istiyorum..Amerikadan MXR pedalım geldi ancak yanında ECB-004 adaptrör verdiler..Direk gidip 220-240 V adaptörü bağlamam bi sorun yaratmaz değil mi?Bi yanma olmaz değil mi? Çevirici kullanmak istemiorm çnkü..


Adaptörün üstünde yazan değerleri ve adaptörün uçlarının şeklini söylersen cevap vereyim...
 
Eğer bahsettiğin adaptörün çıkışı 18V ise ve ucu uyuyorsa (uymazsa değiştirilebilir) sorun olmaz. Ancak kalitesiz bir adaptör kullanmamanı öneririm tabii ki.
 
arkadaslar yeni bitane doubleshot aldıım we gercekten cok memnunum.. ama boss od-3 le boost edince acayip dip ses olusuyo.. sanırım bunu cozmek için bitane noise gate almak lazım ama bu gercekten cozum olurmu yoksa baska bi pedallamı boost etmem gerekir.. gerci od-3 le gercekten guzel bi ses ortaya cıkıyoo ama bu ses uyuz ediyo insanı...
 
slm herkese
bu alet 18 v ile calısıorsa

çıkış gücü :18volt
çıkış akımı :1 amper

trafolu ac/dc
input ac 100-240 v 50-60hz


aynı adaptörün değişik çıkışları da var sizce kullanılabilirmi ?
 
Geri
Üst