Harici Ses Kartı Ayarları

Arkadaşlar Scarlett Solo ses kartı sahibi oldum bugün,
Guitar Rig 5 ile çalmak istiyorum ama bazı çatırtı, çuturtu problemlerim var.
Ekran Alıntısı.PNG
Bu ayarlar doğrumudur,
ASIO 4 ALL yüklemedim bilerek harici ses kartım var diye yoksa onu mu yüklemem ve seçmem lazım ASIO CONFİG bölümünden.
İstediğim sesi bir türlü alabilmiş değilim.
Bir de gitarın akustik sesi daha çok duyuluyor hoparlörden bunu kısma şansım varmıdır.
 
Ses kartının önceki sahibi olarak konuyta dahil olayım.

Ben de ilk başta bu çıtırtıları duymuştum. Hatta konu da şudur:
2. El Usb Ses Kartı Alırken Tavsiyeleriniz
Linkte, altta bu ses kartıyla yaptığım 2 adet ilk deneme kayıtları var. Ben dinlerken çıtırtı vardı ama dinleyenler öyle bir şey olmadığını söylediler. @Poyrito sen de bir dinle bu kayıtları ama dinlerken çıtırtı duyarsan tavsiyem telefona atıp oradan dinlemen. Çıtırtı olmadığını göreceksin.

Sanırım asıl konu bilgisayarın ya ram olarak ya da işlemci olarak yetersiz kalmasyla ilgili.
 
sanırım windows kullanıyorsunuz, denetim masası-ses aygıtları bölümünde kayıt ve yürütme aygıtları bölümlerine scarlett'i varsayılan olarak atayın, sonra buradaki kayıt kalitesi bölümlerini Guitar Rig'de hangi seviyede kullanıyorsanız o oranlara ayırın, sanılanın aksine yüksek sample rate oranı kartı daha da rahatlatır, sıkıştırma oranı azaldığından dolayı, 44100 ve 96000 değerlerini deneyip sonuçları bi yazın, önemli olan asio arayüzü ile wdm arayüzü sample rate oranlarının aynı olması, öbür türlü kart asio-wdm modları arası ani geçişler yaparken bu çıtırtıları duyarsınız, lütfen deneyip geri bildirim verin.
 
Dostlar teşekkür ediyorum sorunu çözdüm, allahtan bilgisayar mezunuyum :)
Sizin de yardımlarınız için teşekkür ediyorum.
Şimdi yeni alacak arkadaşlara yardımcı olalım.
1)ASIO4ALL bilgisayara yüklenmese bile olur. Zaten Harici ses kartımız olduğu için ASIO4ALL ihtiyacımız yok çünkü ASIO4ALL ses kartı yetişmeyenler için yapılmış.
2)ASIO4ALL yine de yükledim ben bulunsun belki yardımcı olur. Ama ASIO ayarlarından ASIO4ALL seçili OLMAMASI lazım, bizim ses kartımız seçili olacak yani SCARLETASIO diye birşey ya da MAUDİO ASIO gibi artık siz ne kullanıyorsanız.
3)En önemlisi doğru driver yüklemekmiş. Scarlett'in sitesinde kocaman DRİVER yazıyor yükledim cızırtı aldım, sonra iyice araştırdım ufacık bir yer var oraya bir tıkladım ne göreyim. AMD işlemci sahipleri bu driveri indirsinler. Benim işlemci AMD olduğu için farklı driver yükledim ve sorunum çözüldü. Şu an cillop gibi ses almaktayım.
Herkese teşekkür ediyorum.
@ugur86 @devastator @Asr.Rh @programci_84
 
Arkadaşlar asio4all'u asio desteği olmayan onboard kartları kullanmak zorunda değilseniz sisteminize kurmayın, ses kartınızın kendi asio driver'ı mevcut ise onu tercih edin. sorunun çözülmesine sevindim bu arada...
 
Geri
Üst