Tc Electronics G Major 2 Yardım

Selam Arkadaşlar,

Bu aleti 2. El dün aldım. Hakim olan arkadaşlar var ise kullanımı için soru cevap şeklinde bu başlık altında yardımcı olabilirler mi ? Ben de ilerleyen günlerde öğrendikçe deneyimlerimi yazabilirim.

Mesela; fabrika presetlerinde sağdaki düğme ile dolaşırken bazı presetlerde sanki bir şey aktif değil gibi ses gelmiyor. Bir sonraki presette ses geliyor. Burdaki sorun nerde olabilir ?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Yukarıdaki sorunu kısmen çözdüm. Olay ''routing'' denen kavramla alakalı. Yani efektlerin seri, paralel, yarı seri yarı paralel dizilmesi ile alakalı bir ayar seçeneği mevcut.Buradan uygun olanını seçip kaydetmek gerekiyor.

Aletle ilgili bu kısa süredeki düşüncelerim ;

Artılar;
+ Aletin Reverb, delay ve chorus efektlerini beğendim. Çok detaylı ayarlar var ama biraz kurcalayınca kulağınıza göre güzel tonları rahatlıkla elde edebilirsiniz.
+ EQ ve Noise gate olması güzel. Pre amp'in yetmediği EQlama işini tamamlıyor.
+ 110 veya 220 volt ile otomatik çalışıyor.

Eksileri;
- Evde keyif amaçlı, farklı grupların farklı akordlu şarkılarını çalabilmek için pitch shifter benim için çok önemliydi. Malesef bu üründe hayal kırıklığına uğradım. Notalara tektek basınca bir sorun yok ama bir arpejde veya bir akorda tremeolo efekti gibi ses çıkarıyor, sesin netliği kayboluyor. Bu konuda benim 15-20 senelik emektar zoom 3000 ve Digitech GNX-1'im çok başarılıydı.
- Wah efekti yetersiz.
- alet elektrik konusunda hassas, mutlaka koruyucu bir aparat ile kullanılmalı.
 
Geri
Üst