HD recording nedemek? ve En iyi midi besteleme programı??

Hd recording in manası ve getirisi nedir?Gördügüm kadarıyla büyük stüdyolar kullanıyor...
Midi ile parça bestelemek istiyorum..Soundbank ı geniş veya genişleyebilen ayrıca,bestemi daha sonra notaya dökebilen olabildigince profesyonel bir müzik programı arıyorum.Yardımcı olabilirmisiniz??
 
Hard Diske kayıt etmek demektir :D Sesi kayıt edeceğin medyum manyetik bant olmuyor da Hard Disk oluyor.

Piyasadaki bütün programlar bunu yapar. PC ile çalışacaksan Sonar 3, Cubase SX ve Nuendo; Mac ile çalışacaksan Logic, Digital Performer, yine Cubase SX ve Nuendo gibi programları seçebilirsin. Ses bankalarını yükleyebileceğin softampler olarak da Emagic'in EWS24, Steinberg'in Halion, Tascam'ın gigasampler ya da üreticisini şimdi hatırlayamadığım VSampler3 gibi programları kullanabilirsin. Sonuçta kullanacağın ekipman aşağı yukarı aynı. Sampler'ına yükleyeceğin seslerin ne olacağı da ne tür müzik yapmak istediğine bağlı.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
hihihi :) Tesekkür ederim.Aklımdan geçti fakat degildir dedim :) Peki madem soru sormak bedava, zaten paralı olsa batmıştım :) neyse, hangisi daha kaliteli bant a kayıt mı harddisk'e mi?Harddisk e herhalde.?:)
 
Hard Disk'e doğal olarak sadece dijital olarak kodlanmış ses bilgisi kaydedilebilir, oysa bant üzerine sesi analog ya da dijital olarak kaydedebilme seçeneği mevcut, uygun ekipmanla tabii. Hard Disk'te bilgiye ulaşabilme hızı, aynı anda okunabilen bilgi miktarının yüksekliğinin yanında, harici cihazlara senkronizasyondaki pratiklikler ve "non-destructive editing" denen kaydedilen bilginin orijinalini bozmadan sanal olarak o bilgi üzerinde değişiklikler yapabilme gibi imkânlar mevcut, oysa bu bantta mevcut değil, bantta ancak "destructive editing" yapılabiliyor, yani ses bilgisi üzerinde bir değişiklik yaptığınızda değişmiş hali orijinalin üzerine yazılmak durumunda, eğer yeni bilgiyi "bounce" yapacak boş bir kanal mevcut değilse tabii. Buna karşılık bant üzerine kayıttaki dinamik aralık ve analog elektronik devrelerin verdiği sıcaklık ve karakteri bilgisayar ortamının soğukluğunda yakalayabilmek için oldukça büyük bir uğraş gerekiyor.

Analog ile dijital kayıt seçeneklerinden hangisinin sana daha uygun olduğu ise elde etmeye çalıştığın tınıya bağlı. Her ikisinin de birbirine karşı üstünlükleri ve zayıflıkları var. Ayrıca bu kişisel tarz ve müzik lezzetine de bağlı. "Dijital ortamın kolaylıkları varken bant kesip biçmeyle kim uğraşır yahu?" diyenler de var, "abi 24/192 nispeten daha iyi tabii ama hâlâ benim şu 24 kanal 2 inç Studer makinemin verdiği sıcaklığı veren bir AD/DA konvertör çıkmadı karşıma" diyenler de. Bu konuda çok tartışmalar var.

Bu arada her iki dünyanın nimetlerinden faydalanıp önce kayıdı analog banda kaydedip oradan dijital ortama aktaran ve böylece analog ortamın sıcaklığını dijitale aktarabilen prodüktör ve mühendisler de var. Dediğim gibi, bu müzikten ne beklediğine bağlı.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Rahmetli babam 1yıl kadar önce beno tınıyı nasıl yakalarım dedigimde bunu anlatmıştı...galiba ben simdi babamda birşeyler biliyormuş kısmındayım hayatın :) gerçi birşeyler bildi herzaman ama insanın yaşı arttıkça aklı başına geliyor...Teşekkür ederim bütün bu bilgiler için..
 
Geri
Üst