Gitar Almak Istiyorum

A

Ahmtoztrk

Merhaba arkadaslar ben gitar calmak istiyorum ama biraz arastirdiktan sonra öğrendim ki saglak solak gitarlar varmış ben solagim napmam lazim cunki bazi konu baslangiclarinda solak birisi saglak gitarla daha guzel calabilir daha avantajlı olur vs. Şeyler var almak için cevabinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.
 
Merhabalar, ben de solak bir gitaristim. Solak gitar çalıyorum. Böyle başladım, böyle devam etti. Solak olup sağlak gitar çalan arkadaşlarım var. Onlar da öyle başlamış öyle gitmiş. Hatta bir tane de sağlak gitarı ters tutup çalan solak arkadaşım var yani teller inceden kalına doğru gidiyor tamamen ters. Kısacası nasıl başlarsan öyle gider. Bilgisayar faresini sol elinle kullanmayı öğrenmek ve öyle gitmesi gibi bir şey bu. Sağlak gitar çalmanın çok avantajları var yalnız bunu bil. Solak gitar çalmanın pek yok. Arkadaşlar avantajlarını, dezavantajlarını sıralarlar.
 
Eğer klasik veya akustik çalacaksan, onları sağdan solağa çevirmek kolay iş. Köprülerinde ve tel düzenlerinde bir değişiklik genelde yeterli olur. Ama elektro çalacaksan işin rengi değişir. Onları yapıları - dizaynları gereği sağdan solağa çevirmek kolay değil.
 
Sol gitarda seçenekler nerede ise %50 kısıtlıdır. İleride ben şu gitarı istiyorum dediğinde bulman kolay olmayabilir. (gerçi benim almaya niyetli olduğum bi gitardan, sahibinden'de 2 tane solak ilanı varken bir tane bile sağ ilanı yok)

Ancak kafada da solaksan (benim gibi) sağ gitara elini alıştırsan bile zihnini alıştırman çok zor olacak.
 
Geri
Üst