Irig - Laptop Ile Kullanım?

Merhaba,

iRig ile Laptop üzerinde gitar bağlantısı yapıp çalışmak istiyorum. Aşağıda resimde yer aldığı şekilde bağlantı yapabiliyorum. Lapton üzerinde kullaklık ve mikrofon için ayrı girişler yok. Tek bir girişten bağlanabiliyor.

IMG_20151030_122138.jpg


Laptop – Irig – Guitar Rig 3 – Asio4All şeklinde bir bağlantı ile laptop üzerinde parça çalışmak istiyorum. Şu ana kadar yaptığım tüm denemelerden başarısız olduğum için soruyu sorma ihtiyacı duydum.

Laptop, HP Marka, Intel Core İ7-4510U 2.60GHz – İşlemci, 8GB Ram, 64 Bit İşletim Sistemi içermekte. Asio4All input ve output seçimini yaptığımda, laptop sesi kendi üzerinde bulunan mikrofondan alıyor (laptop üzerindeki kameranın yanında bulunan mikrofondan). Asio4All seçeneğinde input kısmı için iRig'i temsil eden bir yer bulunmamakta.

Gitarın sesini alabildiğim tek kombinasyon aşağıdaki gibi ama bu kombinasyonda da ciddi bir gecikme ve cızırtı var kulaklıkta.

upload_2015-10-30_12-36-6.png


Harici ses kartı dışında eminim ki Asio4All ile bu işi çözmüş arkadaşlar vardır forumda. Harici ses kartı olmadan bu işi nasıl çözüleceği konusunda yardımınızı rica ediyorum.

Şimdiden çok teşekkürler.
 
1.Asio for all yükle
2.Interface'i asio for all yap
3.Asio for all menüsünden sample rate'i istediğin gecikme seviyesine göre ayarla
Asio for all ayarları ile ilgili internette daha detaylı bilgi bulabilirsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Kendi uzerindeki micten aliyorsa birincil aygit odur. Diger mic girisini birincil aygit yapmayi dene.
Yardımınız için çok teşekkürler. Denedim ve gerçekten oldu. Gecikme olmadan sesi alabildim. Şimdi çözümlemem gereken bir sorun daha çıktı. Gitarın volume düğmesi kapalıyken dahi bir hışırtı sesi geliyor, sesini açtığımda da ince ince bu hışırtı duyuluyor. Asio4all kaynaklı mı diye farklı kombinasyonlarda deneme yapacağım. Umarım bu hışırtı da gider. Tekrar teşekkürler
 
İzninizle yeni konu açmak yerine buradan fikir almak istediğim bir husus var, IK Multimedia'nın iRig Acoustic mikrofonu var, onu sahnede buzuki ile kullanabilmek için illa tablet ya telefon gibi bir arayüz girmek gerekiyor mu, yoksa direk line out'unu mixere gönderip sahnede ses alabilir miyim, çok güzel bir ürün ama emin olmadan almak istemiyorum. ürün şu:

IK Multimedia | iRig Acoustic - Acoustic guitar microphone/interface for iPhone, iPod touch, iPad, Android devices and Mac/PC

irigacoustic_0U6A4975_mix.jpg
 
Son düzenleme:
Geri
Üst