300

ama bakım o filmde perslerin yunanlıların gözünce nasıl gözüktüğüde gösterilmiş.insanlar eskiden düşmanlarından bu şekilde bahsederlermiş.yani onları cehennem kaçkınları olrak tasvir ederlermiş. basit örnek moğollar ve biz türkler.avrupada nası görünüyorduk??hala nasıl görünüyoruz??

yahu refom'un başlatıcısı rahip luther bile ''tanrı bizim günahlarımız için iki büyük felaket yolladı bize.biri veba diğeri türkler'' demiş.
 
Prodüksiyonu sağlam bir film,izlerken çok keyif aldım.Propaganda var içinde ama bence de bu propaganda çoğu tarihi filmde var.Keşke hiç olmasa ama tabi...Mesela Cennet Krallığı bu konuda çok iyi hiç propaganda yapılmamış veya daha biçok isim de sayabiliriz propaganda olmayan.Ama özellikle bu tip filimlerde propaganda genellikle oluyor.Ayrıca burda bi kahramanlık öyküsü de anlatıldığı için biraz abartmalarda olacaktır.Genl olarak beğendiğim bir filmdi,çok emek harcanmış
 
baya fantastik soslu,canavarlı-yaratıklı bir film. yönetmeni geçen sene "sucker punch" gibi güzel bir fantastik film daha çevirdi. bir de zombi filmi çekmişti. gerard butler da bu filmden sonra -rock n rolla hariç- adam gibi bir filmde rol alamadı.
 
Geri
Üst