300

ohh süper valla. millet izlemiş, şimdide muhabbetini yapıyo ;)

buraya anca 1 hafta sonra falan gelir. ozamana kadar tüm site izlemiş olur. bende okuduklarımı aklımda canlandırırsam sinemaya gitmeme gerek kalmaz :D
 
evet fılmı bugun ıtıbarıyle ızlemıs ve omuzlarımdan buyuk bı yükü kaldırmış durumdayım.cunku cok bekledım bu fılmı bekledığıme degdı mı evet kesınlıkle tam bekledığım gıbı olmus ıstediğım gıbı
muhtesem görseller enfes muzıkler ve vahset en cok etkıleyende bu oldu evet vahset ve erotık sahneler.
gerard butler dökturmustur kıng leonidas rolunde.
ne dıyım öyle sıyası polıtık bı fılm beklemıyodum değdı gıttığıme ve bekledığıme.
fılmden beğendığım sahnelerı yazıcaktım ama ızlemeyen arkadaslar ızlesın öyle yazıyım ya da hıc yazmayım herneyse ızlenılesı bı fılm su durumda kacırmayın der bu ınsan :LOL:
 
Aslında gitmek konusunda kararsızdım ama şu ana kadar incelediğim birkaç sitede henüz olumsuz bir yorum göremedim. Bu hafta Mavi Gözlü Dev ve Rocky yapıp, haftaya 300'e gitmek lazım. Plan budur...
 
zaten trailerını gördüğüm o andan beri heyecanla beklemekteydim bu filmi, cumartesi de calculus sınavından doğruca 300 spartalı'ya girdim:D
arkadaşlar, sadece şunu söyleyeyim kesinlikle hayalkırıklığına uğramayacaksınız, artık kaç dakika sürüyor bilmem ama her anı tempo dolu, asla sıkmayan harika bir film izleyeceksiniz...
o görüntü kalitesi zaten sizi ayrı dünyalara götürecektir...
güzel film güzel..
 
Evet klasik bir tabir kullanıyorum kesinlikle izlenmesi gereken bir film.İlk kez böylesine ilginç bir teknikte çekilen bir film izliyorum.Savaş sahneleri ve yaratılan ortam oldukça etkileyici.Kaçırmayın derim.
 
Bu değişik teknik iyi güzel de; gerçeğin yerini alamıyor elbette. Dün, yani filme gittikten bir gün sonra 13. Savaşçı'yı izledim, gerçek mekanlar filan hakikaten çok zor şartlarda yapılmış harika çekimler içeriyor; insan gerçek mekanların farkını ve zevkini de anlıyor 300'den hemen sonra o tip bir film izleyince.. :)

İkisi de lazım bize..
 
tam bi fiyasko, film ilk başladığı zaman gerçekten hem görsellik hem de içerik açısından zengin bi film izliceğimi düşündüm, ilk saldırıda kullandıkları taktik çok zekiceydi ve herşey oraya kadar mükemmele yakındı, ama o dakikadan sonra fantastik edebiyatın ve teknolojinin bize sunduğu tüm nimetlerden yararlanılmış filmi zenginleştirmek adına, geyik kafalı adamlar, binbir türlü yaratıklar, senaryoyu kotarmak adına bilimum numaralar, ama içi boş bi efekt yığını, gerçekten hayalkırıklığı, bi yerden dvdsini bulursanız izleyin, zaman ve para kaybı filmlerden biri oldu benim için malesef...ha tarih ile fantastik'in başarı ile kaynaştırıldığı fakat birbirinin içine geçip çorba hissi uyandırmayan bi film izlemek isterseniz illa ki ben pan's labyrinth'i öneririm, hemen ardından izledim ve ilaç gibi geldi :)
 
muhteşem bir film olmuş , tek kelimeyle muhteşem.tarihsel filmleri hiç kaçırmamış biri olarak , mitoloji-tarih sentezini bundan daha iyi yapmış bir film izlemedim daha.filmin en can alıcı yanı müthiş EFEKTLER.teknolojinin her türlüsünü kullanmışlar galiba , bu kadar gerçekçi savaşları ilk defa gördüm.zaten ilk çağ & orta çağ tarihine hastası olan ben , filmde savaşıyor gibi hissettim.bir film bu kadar gerçekçi olabilirdi.

öte yandan , king leonidas yani butler çok iyi rol yapmış , tam bir sparta kralına yakışır şekilde.spartan hoplites zaten ayrı bir mevzu , onların hayat felsefesi , yaşam şekli aynen filme yansıtılmış.ben aslen bundan korkuyordum , sparta halkı diğer yunan medeniyetlerine göre çok uç özelliklerine sahiptir.bunun filme doğru olarak yansıtılması harika olmuş.

bir de filmin mitolojik yönünün olmasına dikkatinizi çekerim.ona göre filme eleştiri getirin yok 'w' oyunu gibi olmuş vesaire.300 kişilik bir hoplite ordusunun bir milyon pers ordusunu yenebileceğini düşünmüyorsunuz herhalde.içinde bir mistik , gizem olacağı tabii ki doğru.bence o büyük yaratıklar , filme ayrı bir heyecan katmış.

son olarak , filmde bahsi geçen propagandayı iran'ın şuanki hassas siyasetine bağlıyorum.kimse öyle bir film yaparak bir yerlere gönderme yapmaz.filmden bir boklar çıkarmak isteyen her sahneden bir şey çıkarır.
 
Kesinlikle fiyasko değil bu film fiyasko diyen arkadaş fragmanını izlemeden gitmiş sanırım filme.
O zamanlarda geçen savaşların şimdiki yapılan KIZ gibi savaşlardan çok daha onurlu olduğunu gösteriyor bize.Bir düğmeye basıp da bütün bir halkı kurşuna dizmenin onur,şeref vb gibi değerlerle yakından uzaktan alakası olmadığı gibi bir o kadar şerefsizce ve onursuzca olduğunu gösteriyor film.
 
O değil de, şöööyle bilgisayarımın ya da DVD oynatıcımın karşısında ayaklarımı uzatarak gerine gerine seyredeceğim zamanı iple çekiyorum.. Çok uzak değil gibi.. :D
 
Okumak üzere olduğunuz yazı filmin içeriği hakkında bazı bilgiler içerebileceğinden ötürü kimileri tarafından okunması sakıncalı olabilir. Ben yazar olaraktan, üstüme vazife olmadığı halde, uyarımı yapayım da sonradan "vay efendim ne diye anlatıyorsun filmi" denmesin. Yazar bu hususta hiçbir mesuliyet kabul etmemek ile birlikte kendisine bu şekilde gelecek kişilere karşı "ulan sanki konusunu bilmeden gidiyorsunuz, altı üstü efekt göreceksiniz iki üç tane" deme hakkı mevcuttur.

Kendimizi sağlama aldıktan sonra film üzerine yazmaya başlayabiliriz. Öncelikle film, kendi yazısında Cüneyt Cebenoyan'ın da belirttiği gibi, biraz fazla milliyetçilik kokuyor. Hatta öyle ki, esasında Sparta ve Pers orduları arasında bir dostluk maçı havasında geçmesi beklenen müsabakaya "adalet, özgürlük, eşitlik" vb. anlamlar yükleniyor. Tüm bu kavramların savunucusu olarak öne çıkartılan Sparta, düşmanı ise petrol zengini işgalci Persler olunca film ister istemez bir "doğu - batı" mücadelesine dönüşüyor. Politik olarak değil de içerik olarak değerlendirdiğimizde ise daha ziyade kahveden arkadaşlarını toplayıp gelmiş Leonidas ile yolda karşılaştığı Pers Sirki'nin tek yön kavgasına benziyor bu savaş.

Tarihi bir olaydan esinlenilmesine karşın filmden asla bir Braveheart veyahut Gladyatör havası almıyorsunuz - illa bir film ile bağdaştır derseniz bu daha ziyade Yüzüklerin Efendisi olurdu. Hatta bir ara Gandalf'ın öne çıkıp "You shall not pass" demesini bile bekledik. Yalnız yine genel perspektiften bakıldığında, koca Pers ordusuna 300 kişi ile dur diyen bir Sparta ordusunun onbinler ile dayandığı Truva kapılarında bu kadar zorlanması tarihsel bir tutarsızlık oluyor. Tabi bu değişimi en iyi şekilde, kral Leonidas'ın Namık Ekin'in vücut geliştirme videoları ile şekillendirdiği karın kaslarından, Truva seferinde ordularına komutanlık yapan kral Agamennon'un Şile Halk Plajı profiline uygun göbeğine geçişte gözlemlemek mümkün. Tek değişmeyen şey Sparta krallarının delikanlılığı olmuş sadece: Kral Leonidas vatandaşı olan Atinalı'ları "oğlancı lan bunlar eki eki" şeklinde suçlarken, Agamennon da kardeşine yapılan yamuğu affetmemiştir. Sırf bu iki filmde çizilen Sparta profili kendilerinden tiksinti duymamız için yeterli sebeplerdir.

Bir çift laf da Pers ordusuna edeceğim. Tamam, çok büyük ordusunuz, geride bırakılan zahiyatlar falan devede kulak kalabilir sizin için. Ama madem gergedanların var, fillerin var, salsana en baştan adamların üzerine. Fil dediğin doğada bol bol var zaten, fakat analar o oğulları sokaktan toplamıyorlar. Ne de olsa Sparta elemanları oyunu kendi yarısahalarında kabul etmişler, yolla işte ne kadar adamın varsa. Öncü kuvvetler boş yere heba olmaları ile birlikte, her biri "another brick in the wall" görevi gördüler. Ayrıca büyük Pers ordusunun sadece çadırında lezbiyenli orgy partileri düzenleyen bir travesti kılıklı "Sagat/Dhalsim" kırması tarafından yönetilmesine anlam veremedik. Saptırmayalım tarihi.

Bu tür tarihi olgularla ilgili filmleri izlerken ana karakterlere karşı bir sempati duymalısınız (bu film için söz konusu olanlar Leonidas ve dadaşlar oluyor). Yalnız filmde öyle bir an geliyor ki, ister istemez "ulan bırakın adamlar geçsinler, para var karı var kız var, hergün alem yapılır mis gibi" diye düşünüyor insan. Zaten filmdeki o destansı, epik hava o an kayboluyor. Gerçi daha ilk dakikalarda Leonidas'ın fırsat bu fırsat diyip kraliçeye yumulması ile yaşananlar izleyicileri filmin havasına sokmaya yetiyor. Yalnız bu sahneden hemen önce anlıyoruz ki; Atinalılara oğlancı diyen ve hak/adalet/eşitlik gibi insani duyguların savunuculuğunu üstlenen Sparta'lıların kendi memleketlerinde -çok afedersiniz- "dal daşşak" gezdiklerine şahit oluyoruz. Koskoca kral kendi evinin antresinde böyle gezerse cemaat oğlancı da olur, vatan haini de.

Ayrıca filmde komutan rolünde gördüğümüz, gerçek adı Vincent Regan olan insanın Spartalılar ile olan olayı nedir merak ediyorum. Filmde Leonidas'ın sağ kolu görünümünde olan bu şahsiyet daha önceden Truva filminde de Achilleus'un kankası Eudorus'u oynamıştı. Görün, yarın öbürgün Sparta ile misal Dulkadiroğulları'nın savaşı beyaz perdeye aktarılırsa bu adam yine çıkar karşımıza.

Kısaca diyeceğim odur ki, bu filmi izlemek istiyorsanız sinemada izleyin. Keza bu filmi, iki-üç sene sonra dublajlı bir biçimde Kanal D ekranlarından izlerseniz benim sinemada aldığımdan daha az bir tad alırsınız.

Fin.
 
Film, görsel olarak beni büyüledi diyebilirim. Sanki her karesini ayrı ayrı PhotoShop'ladınız arkadaş yaaa... :) Konusu hakkında ise yorum yok...
 
her yerden bir saçma sahne ben de bulurum , en kolayı o zaten.

bu insanlar film boyunca niye işemiyorlar lan.
niye sıçmıyorlar.
300 kişi o mağaraya işese kokudan ölecekler.
yol boyunca tuvalet yapmadılar.
ulan sparta'da o kadar tarla ekilmiş ama hiç çalışan bir allah'ın kulu yok.
filme önyargılı gidersiniz ben de bin türlü şey yazarım.
 
diyalog sahneleri çok sıkıcı ama savaş sahneleri bir o kadar güzel olan film. tavsiye ederim ;)
 
Geri
Üst