Metal Grubu Spectrus'un Gitaristi Çarşaflı Kadın

Açıkçası, Cinsiyeti yada dini tercihi beni hiçbir şekilde ilgilendirmiyor. Az önce bir haber sitesinde gördüm. Ama sanki elleri bana kadın olmadığı izlenimini verdi.

Sizce nedir?

Meet Gisele Marie: A burqa-clad heavy metal musician - The Express Tribune


f3acc0aa-530c-4045-b725-fbd55ada0875_16x9_788x442.JPG

external

foto-promo-1-c-jpg.jpg





 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Kadın olması demek bakımlı ve güzel olmak zorunda olduğu anlamına gelmez. Tabii o örtünün altından Incredible Hulk bile çıkabilir de, sadece ele bakarak bir karara varmak doğru değil.
Hocam doğru yada yanlışı değil. Zaten bir karar vermiş te değilim. İzlenimi verdi diyorum. Ve bu sebeple sizlerin fikrini soruyorum zaten. Emin olamadığım için.

Ki, bakımlılığından ziyade ellerinin boyutu sebebi ile bu izlenimi edindim.
 
Eller gitar çalarken açık, haricinde eldivenli. Süpermiş. Radikal müslümanlığın şovenistliği gün görmeyen bir yerinden anlaması ve icra etmesi de böyle oluyor demek. Gitar çalmanın kökten dincilikte zinhar evil, über uncaiz bir günah olması durumuna girmiyorum bile.
 
Ojeler ve geçici dövmeler felan, sadece gözlerin göründüğü kara çarşafla sağlanan görüntü ile örtüşen bir durum (esasen abdest tutmayan geçici dövmedir de ayrıca). Eller içinde kadın eli gbi geldi bana, sadece tombik :)
 
Bildiğim kadarıyla kardeşlerin grubuydu bu. Ondan ziyade kara çarşaf müslümanlıktan ziyade esasen yahudilkten, oradanda hristiyanlığa geçmiştir. Herhangi bi dine tepki amaçlı bir figür olarakta sergiliyor olabilir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Bildiğim kadarıyla kardeşlerin grubuydu bu. Ondan ziyade kara çarşaf müslümanlıktan ziyade esasen yahudilkten, oradanda hristiyanlığa geçmiştir. Herhangi bi dine tepki amaçlı bir figür olarakta sergiliyor olabilir.


Hocam okuduğuma göre 2009 senesinde, annesini yada babasını kaybediyor ablamız. Akabinde, Boşluğa düşüp önce vikanizmi sonra da islamı seçiyor. Ve böyle çok mutlu imiş.

Tabi eğer, yaklaşık 30 yıllık bir grup, ilgi çekmek için böle bir yönteme başvurmadı ise.

Heavy Metal anos 80: December 2008

Kendi bloglarında söylediklerine göre, abla gruptan ayrılmış. Grubun eski fotoğraflarında da yok. 2009 öncesi.
 
Ailesi Alman Katolik denmiş, ama isim Fransız gibi. "Aileden Müslüman doğma" değil, belli şeyleri yaşayıp Müslümanlığı SEÇMİŞ birisi gibi gözüküyor. Bu da fark yaratıyor tabii. Ayrıca, bu kadın istese de radikal dinci olup Hristiyanları ötekileştiremez, kültürel miras meselesi.
Yalnız, black metal ile kendisini nasıl bağdaştığırdığı biraz karışık sanırım:)
 
Yalnız Slayer'dan örnek vermiş de Kerry gibi bi adamın bundan haberi olsa ağzına geleni söyler valla :)

Slayer'in olayı hep hava, cıva.. Tom Araya'ya soruyorlar, musalla taşına koyunca nasıl bilirdik deyince ne diyelim diye, adam bastıra bastıra catholic diyor soruyu, imam misali 3 defa sorup tekrarlayan muhabire. Sanki, o albümleri ben yazdım, çaldım, söyledim. Aslında yokum ben der gibi cevap verdi adam. Bu, black metal ya da thrash metal veya bilimum atmosferik metal grupların bir çoğu bu işe dini milli yerli olarak bakmıyor yani işin özeti. İşin radikal kısımları var tabi ki herşeyde olduğu gibi. Mayhem misal en bilineni adama soruyorsun şeytan bilirdik deseniz ben razıyım diyor. Daha az bilinen ve bu işe iman etmiş gruplar da var. Çarşaf işine dönersek bana da feyk gibi geldi. İnsanları çıplak yapacağı konsere çıplak çağıran, sahnede kusan (hatta bir mıçan kalmadı galiba, belki onu da yapan vardır da ben bilmiyorumdur) tipler olduktan sonra bir adama çarşaf giydirip donatello tarzı ninja kaplumbağacılık oynatmak çok da garipsenmemesi gereken bir durum olmalı.
 
Ondan bu olmaz, şundan o olmaz diye diye iyice özgürlüğün ağzına okudunuz. Irish katolik olan Zakk Wylde'ın tarzını, Müslüman Hacı yapsa ona da olmaz dersiniz. Biraz düşünüp yazın. Farazi sallıyorsunuz...
 
Mıçan ben de duymadım ama yıllar önce sahnede sex yapılan bir konser videosu görmüştüm.

Bu çarşaflı abla(!) nı 2009 öncesi yani çarşafsız olduğu döneme ait hiçbir görseli yok. Grubun fotoğraflarına ve videolarına ulaşılabiliyor. Ama abla yok. Hatta grup 80'lerde de var olan bir grup. Şimdi sitelerine girince de ablanın gruptan ayrıldığı yazıyor. Tuhaf...
 
Bana da ilgi çekmek için gibi geldi yani. Tonla grup arasından bir şekilde sıyrılıp haber olmak böyle böyle oluyor misal, bu olay olmasa tanımayacaktım ya da dinlemeyecektım. Hoş, her dakikasını takip ettiğim bir dünya olmadığı için çok da dert etmiyorum.
 
Tama belki güzel, farklı bir viral olurmuş. Ama gel gör ki, ben bu grubu şimdi duydum. Dinledim ve beğenmedim. 30 yıldır müziğin içinde olan bir grup buysa çok kötü. Yeni başlamış liseli grubu gibi.

İnsan kaliteyi yakalar. Sonra virali yapar...Di mi?:bored:
 
Geri
Üst