The Jiwe

3 yıl önce İzmir'de kurulan bir grup the jiwe. Bilen bilir 3yıl kadar önceleri roi, space gibi barlarda çıkmıştık. Bu kadar süre geçti cover çalmaktan sıkıldık. kendi şarkılarımızında yeteri kadar güçlü olduğunu düşündüğümüzden bir demo kaydedelim dedik.Şarkılar daha bateristimiz yokken Yağız'la Yazdığımız parçalar. www.myspace.com/thejiwe adresinden indirebilirsiniz. Umarım beğenirsiniz. Bassçımız yok bu arada ve 3 kişiyiz : Yağız (Gitarlar) , Tardu (Vokal,bendeniz oluyor) ,Onur (Davul). Gruba türkçe isim bulmaya çalışıyoruz ama aklımıza gelmiyor. İçimizede sinmiyor bulduklarımız.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Geçtiğimiz pazar günü punta'da çıktık. Bir yarışma varmış. elemelere katıldık anlıyacağınız. Her neyse The Jiwe 40 kadar gruptan ilk 7'ye kaldı. 5 şarkı çalmıştık.

1 Portre
2 Bencil Şanrı
3 Go (Pearl Jam cover)
4 Kapılma Kendine
5 Senin Gibi (Aylin ASlım cover)

Final, cumartesi günü yine Punta'da olucak 2gibi başlayacakmış. Bu sefer 4 şarkı çalıcaz çünkü grup sayısı fazlaymış. Olsun bize yeter :) .Bekliyoruz hepinizi!
 
Vay vay vaaay...
Kaderde bugünleri görmek de varmış. Bir zamanlar hayal ettiğim şeydi.
Demek hayaller gerçek olabiliyormuş :)

Yağız'ın ilk akorları basışını hatırlıyorum. Teoman söylediği günleri de... Ve şimdi sevgili kuzenim utanmadan kalkmış besteler yapıp yarışmalara katılıyor ha :)

Umarım başarılı olursunuz.
Bestelerinizi dinliyorum şu anda.
Kayıtlar temiz. Oldukça sade olmuş şarkılar.
Sözlere tam konsantre olamadım maalesef. Sanırım prozodi dediğimiz şeye daha dikkat etmeniz gerekiyor.
Yani kelimlerin vurgularını, heceleri konuşma dilindeki kullanıma uygun söylemek anlaşılmasını kolaylaştırabilir.

Gitarlar güzel kaydedilmiş. Soundu gayet oturaklı. Solo (bir şarkıda var galiba) da fena değil ama çok geride kalmış sanki.
Basları duymakta zorlandım biraz. Basçınız yok ama hayal meyal bir bas geliyor arkadan. Belki yeni kayıtlarda daha anlaşılır olur. Hatta basçı bulursunuz umarım o zamana.

Vokal bazı yerlerde biraz sönük geldi kulağıma. Daha canlı olmalı diye düşündüm dinlerken.
Kısık sesle söylerken sahnede çok zorlanabilir, ya da kimse ne dediğini anlamaz. Yükseldiği yerler daha parlak, daha güzel geliyor kulağa.

Davulcu yokken yazdık demişsiniz şarkıları. Kayıttaki davulcunuzsa gayet iyi çalmış davulları.

Keşke gelip sizi canlı dinleme şansım olsaydı İzmir'de.
Kimbilir, belki yakında Kakao'yla çalmaya gelirsek böyle bir fırsat yakalarız. Ah şu İzmir'den bir teklif gelse :) Alooo...

Başarılar diliyorum gençler
Yağız'ı da kutluyorum. Umarım ileride daha iyi işler yaparsınız.
Görüşmek üzere.
MG

Not: İzmir'e çok selam Yağızcığım, anladın sen onu :D :D
 
Selamlar arkadaşlar.Ben Cihan.Punta daki konserinizi izledim.Oldukça sıkı çalıyorsunuz.Yakında olacak konserlerden haberdar edin bizi.Go'yu sizden dinlemek çok güzeldi bu arada.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Bassçımız yoktu. Şimdi Uğurcan'ı aldık kadroya. Ses mühendisliği okuyor. Yani yeni çıkacak şarkılarda adam gibi bir bass gitar duyacaksınız. Solo bir tek kapılma kendine'de var. Pek ön plana atmak istemedik soloyu çünkü konserlerde tek gitarız yapamayacağımız şeyi demoya koymayalım dedik. Vokallerde daha cesaretli olucam işallah :) Yeni şarkılar yazdık 6-7 kadar. Bu sefer daha uğraşılmış bir şey olucak ve adam gibi solo olcak. Kayıdıda davul dışında evde yapıcaz heralde. Ev ortamı olunca üstüne uğraşmak için çok zamanımız oluyor...her neyse the jiwe bir yerlerde çıkacak olursa haber edicez. sağolun :)
 
bu youtube kaydı cover mı ? Yani ba$ka bir parçanın üzerine yazılmı$ sözler gibi.. $arkının da adını tam hatırlayamadım , belki de hakkaten öyledir , o zaman ben cahilim :)

Ba$arılar..
 
şubat başında bilgi üniversitesinde yeni demo kayıtları için stüdyoya kapanıcaz. Miksaj , kayıt herbişeyi kendimiz yapıcaz. Miksaj ve masterla beraber mart ortası ortalarda gözükür gibi görünüyor. ilgilenenin bilgisine
 
2'inci demomuz miksaj aşamasında ayrıca hala vokal kayıtlarında eksiklikler var. Bu sırada boş durmuyoruz, 3'üncü demonun şarkılarını yazıyoruz. Sanırım 2009 hareketli bir yıl olucak. 2'inci demo tam anlamıyla grunge oldu. 3'ünü demo ise hard rock gibi oluyor. YEAH! Saygılar...

www.myspace.com/thejiwe
 
Geri
Üst