Piezo Manyetikli Elektro Gitar Önerisi

Pizeo manyetikli elektro gitar tavsiye istiyorum. Yada normal bir elekro gitara piezo taktırsam daha mı az maliyetli olur? Özellikle hiç yurtiçinde satılan bir model var mı?
 
Line 6 Variax JTV89 Elektro Gitar Elektro Gitarlar Line 6
Bunlar özellikle POD HD serileriyle baya baya akustik ve klasik gitar sesi çıkarabiliyor.

Diğer bildiklerim.

Schecter Hellraiser Solo-6 E/A LH
Schecter Solo 6 Custom E/A

2000 Tl civarı da Strat tipi Swing Prism 350 diye bir gitarda da piezo var ama ne kadar kalitelidir bilemiyorm.
2700 gibi de Cort M Custom modelinde var, Parker marka gitarların da bir kaç modelinde var fiyatı 8 bin civarı
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Piezo lu gitarlara bakınırken variax lar dikkatimi çekti. Modellemeli gitar da denebilir. Roland Fender g5 modeli.
Bunlarda piezo olayı yok sanırım içerisinde dahili efrct modelleyicisi var. (Doğrumuyum? )
Roland ın bu modeli daha çok dikaktimi çekti. Kullanan yada fikri olan varsa güzel olur.
 
Roland Fender g5 tavsiye etmem, Roland GX modelleme amfideki özellikleri gitara eklemişler, Processor gitar gibi bir şey olmuş sanırım, ama o özelliği deaktif etme seçenği varsa sorun çıkarmaz, kullanmadım tam bilmiyorum.
 
Biraz açayım konuyu;

Öncelikle piezo akustik sesi elde etmek için piezolu gitar arıyorsunuz diye düşünüyorum. Lakin sonra yazdığınız Variax ve Roland GX modellerinin bu durumla pek alakası yok. Yani bir tür processor kullanıyor olacaksınız, bu gitarların üzerinde piezo manyetik bulunması, işlemciye anlamlı bir sinyal gidebilmesini sağlamak için. Yani normal piezolu bir gitar ile bu gitarların üzerindeki piezonun birbiriyle pek alakası yok. Kafa karışıklığını düzeltelim.

İkinci olarak normal bir gitara piezo takma işlemi. Olabilir tabi, neden olmasın. Fakat ne marka/model kullanacağınız ve bu işlemi kimin yapacağı önemli. Tuzlu olacaktır ama sevdiğiniz, alışık olduğunuz bir gitarı böyle kullanma imkanı da olacaktır vs.

İyi olarak bildiğim ve bu tipte gitar üretenlerin kullandığı markalar LR Baggs ve Fishman ve Graphtech. Hangisi daha iyi bir kıyaslama yapamam lazım, hepsini denemedim.

Örnek fiyatlar: Powerbridge - Stratocaster Gitarlar İçin Dahili Piezo Manyetik Akustik / Klasik Gitar Manyetikleri Fishman

ABD Fiyatlarına bakarsak: Amazon product ASIN B0002GW65E
Amazon product ASIN B000K18TMU
Amazon product ASIN B004P9598U
Ghost Tune-O-Matic Bridges

Falan filan...

Piezo manyetikli bir gitar için benim ilk tercihim PRS olurdu. Tabi fiyatlar aşırı yüksek. PRS'ler LR Baggs kullanıyorlar.
Musicman'lerin de piezolu gitarları var ama tam ne marka model kullanıyorlar bilmiyorum. Ama bildiğim birşey varsa Musicman ne yapsa on numara yapıyor.
Parker'lar da piezo kullanacakları zaman Graphtech kullanıyorlar. Parker'ların bu konuda çok iyi olduğunu da duydum ama hiç kullanmadım.
Gibson nadiren bir iki limited edition modeline piezo koyuyor. Mesela bizim forumda da satılık olan Slash VOS modelde Fishman Powerbridge piezo olduğu yazmakta.

Alabileceğiniz en uygun alternatif arkadaşın linkini verdiği o Peavey olacak. Onun dışında arada sırada düşük model piezolu Parker'lara denk gelmişliğim var ortamlarda.

Bunun dışında buralardan bulabileceğiniz Schecter'in birkaç modelinde piezo sistem var. Benim şu an sattığım modele de bakabilirsiniz:

Schecter Solo 6 Custom E/A Elektro Gitar Elektro Gitarlar Schecter

Bu modelde de Fishman Powerbridge Tune-O-Matic model piezo bulunuyor.

Benim hayalimde piezolu bir PRS edinmek var. Bakalım, kısmet.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst