Amplitube 3 / Engl - Soldano Presetleri

Ben o tonu güzel olduğu için koymadım. Orada açıkça bir alttan amfiden kaynaklanan bass bir frekans geliyor. Bunu dijital modellemeler yapamıyor. Marshall / Amplitube karşılaştımasında da en bariz fark bu frekanslarda . 2000 küsür Euroluk Kemper dahi low frekanslarda çuvallıyor. Ama şu var o frekanslar genelde miksajda pekde istenen bir şey değil amaç woofer patlatmak değil sonuçta. Sizin dijital modellemelerle aradığınız Kotzen, Gary Moore tonlarına ulaşmanız bu örnekteki tona ulaşmanızdan daha olası. Ama orada tondan ziyade şu anda bilgisayarda henüz başarılı olduğunu görmediğim çalımdaki dinamiklere olan duyarlılık. Bias'da varmı bilmiyorum.

şimdi kemper olayı başka :) ..modellemeleri outboard (kemper axe fx vb) ve software diye ikiye ayırırsak daha iyi olur...amplitube ile yapılmış bir albüm bilmiyorum ama pod farm ile yapılmış çok albüm var özellikle metalcore türünde ama konu kemper olunca iş değişiyor...Andy Sneap Testament, Accept ve son Exodus albümlerinin gitar kayıtlarını Kemper ile yaptığını açıkca söylüyor...sonuçta olay vakit ve para meselesi iken böyle bir kolaylıktan faydalanmak ister herkes...kiraladığın producera stüdyoya günlük para veriyorsun vs. vs.

kemper forumunda avrupada birisi yazmış bir festivalde backstage de görevliymiş, o kadar çok kemper gördüm ki gerçek anfilerin geleceği konusunda üzüldüm ve endişelendim yazmış tabi gerçek anfilere asla birşey olmaz olay uçak kargo masraflarıyla çok ilgili ama genede işin ciddiyeti hakkında fikir veriyor...

Çalım olayı başka kayıt olayı bambaşka zaten vurgulamışsınız ben aradan duyduklarımı ekleyeyim dedim...
 
..modellemeleri outboard (kemper axe fx vb) ve software diye ikiye ayırırsak daha iyi olur...amplitube ile yapılmış bir albüm bilmiyorum
Aslında Kemper / Axe fx II gibi boardların Amplitube / Guitar rig gibi yazılımlardan farkı yok, sadece yazılımlar çalışmak için harici bir donanıma (PC-Telefon-Pad v.s.) ihtiyaç duyarken Kemper / Axe Fx gibi boardlar kendileri donanım oldukları için göze farklı geliyor. PC'ye ihtiyaç duymadan taşımalık malzemeler. Ona bakarsan line 6 POD Farm PC'dede var, aynı sesi alırsın, aynı şeyi ayrı donanım olarak da satıyorlar. (Zamanında kullandım.) BOSS prosesürünün içindeki de yazılım, o yazılımı destekleyecek herhangi akustik ses çıktısına nail olacak bir donanım yok üstünde, sadece yazılımı çalıştırmak için elektronik devreden ibaret, kemper de aynı şey axe fx'de. PC'deki bias mesela axe fx'den çok daha başarılı.

Albüm olayını gelince, geçtim Amplitube, Bias'ı filan, adamlar exmix2 ile albüm yapıyorlar, mix master ile bile uğraşmıyorlar artık; şekil 1/A örnek.
Pek tabiki koskoca godaman gruplar elbetteki kayıtlarda 6 haneli maliyetlerde donanım kullanacaklar ona dediğim yok, lakin yapan yapıyor. Güzel de yapıyor.

Hiç bir harici vst, veya donanım olmadan kayıt.


Parçanın albümdeki vokal eklenmiş hali;
 
Geri
Üst