Aktif Manyetikli Gitar Tercihi (schecter Vs Epiphone)

Selamlar;

Bu hafta içinde aktif manyetikli les paul'ümü yenilemeyi düşünüyorum.
Uzun süredir LZBN-1'li Ibanez Art Lp kullanıyordum, lakin değiştirme zamanı geldi.
Belirlediğim bir kaç model var kafamda, internet üzerinden sipariş vereceğim, iş yoğunluğumdan ötürü Ankara'da mağaza mağaza dolanıp model, klavye deneme şansım da yok malesef. Daha önce bu modellerden bazılarını kullanan arkadaşlar varsa eğer eksilerini ve artılarını yazarlarsa sevinirim.

Blackouts ve 81/85 arasında herhangi bir tedirginliğim yok aslında, lakin 57/66 ve 81TW/89R hakkında en ufak bir tecrübem yok, özellikle 57/66 kullanan birisi yardımcı olursa sevinirim.

Tecrübeye sahip olan arkadaşlar aydınlatırsa mutlu olurum.

Şimdiden teşekkürler.

Son.jpg
 
Kullandigim PRS'te bridgede 89 neckte 81tw var. Ikisi de push pullla bolunebiliyor. Bolunmus tonlarini hem single hem driveda seviyorum. Noise canceling sisteme sahip oldukları icin singleda kullansam da dip gurultusu sıfır. Bolunmemis hallerinde 81in clean ve drive performansindan cok memnunum. Lakin 89 bana hem clean hem driveda cok koyu ve kapali geldi. Telleri yeniledikten sonra daha net konuşabilirim bridge icin ama degistirmeyi dusunuyorum.

Onun haricinde EMG/Blackouts karsilastirmasinda soyleyebilecegim tek sey SD tokatliyor EMGyi.. Ayni segmentte iki Schecter denedim ayni gun ayni amfide ard arda, SD cok daha guzel bi karaktere sahipti. Driveda cok daha netti. Bi gun bi gitarimda mutlaka olmasini isteyecegim manyetikler.

57/62yi 7 telli hybrid Schecter'de denemistim. Onlar da guzeldi ama 7 telli gitar icin olduklarından bu degerlendirmeye cok uygun degiller bence.
 
Dediğiniz modeller hakkında cok fikrim yok ama arkadaşımda schecter c1 custom var ve işçilik olarak bence 10numara bir gitar schecterin epiphonedan daha iyi olduğunu kendi kanaatimce söyleyebilirim
 
Schecter Solo II platinium derim ben. EMG 57/66 ikilisi geleneksel EMG'lerden çok daha farklı, tonal olarak daha geniş bir yelpazeye sahip. Ama klasik aktif manyetik tonu seviyorsanız ben klasik EMG'leri SD aktiflerin yerine tercih ederdim.
 
Solo II Blackjack, Solo II Hellraiser'a göre daha parlak tonal karaktere sahip, sapı da daha ince ve sanırım ağırlık olarak da daha hafif. Ayrıca Duncan manyetikler EMG'lere göre mid/hi-mid bakımından daha önde.
 
Bende bir kaç gündür araştırma yapıyordum schecter gitarlarla ilgili. çok üst seviye gitar çaldığımı söyleyemem ama 6-7 sene içinde bir çok gitar denedim. c1 platinium aldım bende tavsiyeler üzerine 57/66 manyetikler hakkında en ufak bir bilgim yoktu açıkcası.. her neyse dün geldi gitar ton yelpazesi çok geniş. baya bir süre kafayı yedirdi bana clean tonlar çok memnun etti beni. kirli efektlerde de gayet iyi diyebilirim. 3 sene 81/85 set kullandım ve bana göre değilmiş :)
 
Geri
Üst