Istanbul'daki Ikinci El Enstrüman Mağazaları ?

Merhaba,
İstanbul'da (tercihen Anadolu yakasında) konsinye usulü değil de direkt olarak ikinci el gitar alan bir yer biliyor musunuz ? Eğer yoksa konsinye usulü (yani malı alıp üstüne komisyon koyarak satıp mal satılınca parayı size veren) çalışan mağazalardan iyi fiyat veren, çabuk satma ihtimali yüksek (gitar faktörünü gözardı edersek), sorunsuz bir yer var mı ?
Teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Hocam Kadıköyde SRV Müzik, taksimde Makina Müzik var. Konsiye ve 2. el ekipman işinde epey bilinirler bu piyasada. 2. elden en hızlı satış bu ikisinden olacaktır diye düşünüyorum. Google da aratırsanız ikisinin de sitesini görebilirsiniz.
 
Amaç çabuk satmaksa fiyatların öldürülmesi sizce de mantıklı değil mi ? Yani bu sitede bile 1 seneden uzun süredir bekleyen gitarlar var adam neden dükkanında bekletsin teller paslanacak, yer kaplıyor, işi bilen insanlar gitarlarını düşük satma meyilinde rekabet şansı yok.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Bana verdiği fiyat ile kendi satış fiyatı arasında uçurum fark olanlardan, ve gitarı gerçekten ölü fiyattan alanları kast etmiştim ben. Bu forumda da var mesela. 500 liraya USA Fender satsam, 400'e almaya çalışanlar olacak gibi... Ben zaten kendim piyasa fiyatının ortalamasının bazen de minimum fiyatının altında belirliyorum satış yaptığım zaman. Fahiş komisyonlarla, komik fiyattan alıp yüksek fiyatlara sattıklarını duymuştum, o yüzden.
 
Srv'de almak yok zaten konsinye olayı var. Fiyatı da siz belirliyorsunuz. Özlem tabi piyasaya hakim olduğundan ne kadara gideceğini söyler, %10 komisyonunu koyar üzerine, satar.
 
Geri
Üst