Kayıtta "akort" Kaydırmak

Selamlar,

Hangi sözcükler ile arayacağımı bilemediğim için yeni konu açmak durumunda kaldım. Eğer varsa benzer bir içerik, yönlendirirsiniz artık :)

Yapmak istediğim şu: Mesela B ye akortlu 5 telli bas gitarımla kayıt yaptım. Ama kaydı 1 ya da 1.5 tam ses aşağı kaydırmak istiyorum. Bunun literatürdeki adı nedir? Ayrıca bir yolu var ise, VST önerebilir misiniz?
 
Kayıt konusunda yardımcı olamayacağım ancak aramanızı kolaylaştıracak bir ipucu verebilirim. Sizin yapmak istediğiniz şey, enstrümanınızı "transpoze" etmek. Bu işin literatürdeki ismi budur.

Görüşmek üzere.
 
Selamlar...benim bununla ilgili bir videom vardı :) videoda tam bir oktav kalınlaştırıyorum mevzu gereği ama 1 1.5 sesde yapılabilir aynı pluginle...waves ultra pitch shifter olması lazım...kolay gelsin...
 
Pitch changer/shifter deniyor. Ucuz ya da bedava programlarla yapıldığında ses dosyasında büyük ölçüde ses kalitesinde bozulmalar meydana gelir. Kaliteden ödün vermemek için Adobe Audition CS6 kullanabilirsin. O kadar da önemli değil para harcamak istemiyorum dersen acayip basit bir yöntem olarak Audacity'de yapabilirsin. Yapman gereken tek şey ses dosyasını audacityde aç, ctrl + a'ya bas ses efektleri menüsüne gir, oradan change pitch (türkçe menüde : ses tonunu değiştir) Orada karşına başlangıç ses tonuyla hangi ses tonuna kaydırmak istediğin gibi 2 seçenek çıkacak onları istediğin gibi seçeceksin hepsi bu.
 
Geri
Üst