Aldığınıza Pişman Olduğunuz Ekipmanlar

Squier Strat : Bana uzak olsun yeter. Aslında acemilikti hiç bir zaman en azından düz heavy metalden daha yumuşak bir müzik çalmak istemedim. Dinlemekten bahsetmiyorum. Birde klavyesi kötüydü.
Line 6 UX1 : İnanılmaz driver sorunu kayıttaki patırtılar hiç bitmedi. M-Audio'mu çok özledim bilmiyorum bilgisayarım anlaşamadı bu meretle halada durur.
Heritage H-140 : Şu yönden pişmanım aynı aynda aynı paraya Eclipse alabiliyordum. Ama Eclipse değerine değer kattı bu katmadan gitti. Hatta götürdü ama pişman değilim yerine gelen yüzünden sattığıma.
Epiphone Special 100 : Büyük markaların alt markalarının en alt modellerinden kaçınmak gerek. Bunu da aslında almazdım ya gitara dönüş için ucuza bir şey olsun dedik.
Oscar Schmidit Amfi : Ucuz amfi'de alınmaz araştırmadan iyi. Kütük gibi bir şeydi.
 
Ibanez Weeping Demon... ne büyük bir hata...
Morley Mini Wah... Bana hiç uymadı switchli bir Morley.
Fulltone Fulldrive 2... I-ıh. Benlik bir şey değil. Ne halt edeceğimi halen bulamadım bu pedal ile.
ISP Impression: Kafama edeyim. Kompakt bir pedal diye aldım ISP ismine güvenip, ama herifller parametreleri doğru düzgün ayarlayacak bir şey koymamışlar cihaza !
 
Squier Bullet Strat HSS: Aslında fiyatına göre gayet güzel, ama tarzım sert olduğu için bana uymadı. O zaman toydum Fender'e güvenip aldım, Epiphone SG veya İbanez alabilirdim. Ben şahsen Neck manyetikte solo çalmaya bayılan biriyim, single olduğu için olmuyor o da. Hadi hayırlısı. Suhr tekliflerine açığım. :)

Fender Frontman 10G: Bunu aldığıma gerçekten çok pişmanım Drive tam anlamıyla çöp. Clean için olsa alırım, fiyatına oranla o derece güzel.

Hehe. :)
 
Aldığıma pişman olabileceğim ekipmanı hiçbir zaman "0" fiyatına yakın almadım 2. el uygununu takip ettim ve hatta bazılarını satarken kar bile ettim. Pişman değilim :D

GT-10 tam bir fiyasko. GT-8 i zaten sadece modülasyon için kullanıyordum. İkisininde Amfi similasyonları ve kabinleri vasat ötesi.
 
Ms plexi. Deneme sansim yoktu vd internetteki tanitimlara guvenip aldim. Beklentim higain pedaliydi, gerçekler ise oyle degildi.

TC Electronic Corona Chorus. Tum efekt pedallarimi TC yapmak ugruna CE5imi satip almistim. Analog chorus bana gore degilmis. Cok aradim sonra CE5in tadını.

Ms rectifier. Isminden cok emin degilim. Rectifier serisi bi Mesa'nin tonu baz alinarak yapilmis bir pedal. Beklentim yine higaindi ama benim kriterlerim dahilinde bir higain tonu vermedigi icin onu da sattim.

Mxr Supercomp. Gitara ilk basladigim zamanlar almistim uzun sure kullandim. Artik transparan kompresor pedallari sevdigim icin bir daha dusunecegimi zannetmiyorum. Eskisi gibi cazla ilgilenmedigim icin kompresor ihtiyaci duymuyorum. (Amfimin cleani kotuydu clean tonu toparlamak icin kullaniyodum, tuse eksigini kapatmak icin degil :D )

Line6 Spider IV 30. Benden uzak Allah'a yakin olsun. Hayatimda boyle rezil drivelar duymadim. Neredeyse gitari birakiyordum o amfiyi kullandigim zamanlar.

Boss OD ve Drive pedallari. Dn2 , Bd2 ve Ds2 ayni anda setupimda vardi. Hicbiri aradığım drive lezzetini vermedi bir gun bile. Iyi ki elden çıkarmışım.

Behringer chorus. Modelini hatırlamıyorum. Sari olan. Sebebi soylemeye gerek var mi? :D
 
Sattığınıza pişman olduğunuz hedeler başlığına yazdığımla tezat olacak gibi ama; bugüne kadar para verip aldığım bütün jackson gitarlar payını alır bu başlıkta. Manevi yönüyle evet, gülümseyerek andığım aletler fakat ayrı ayrı yaşattıkları sorunları hatırlayınca zararına elden çıkardıklarıma bile yanmıyorum. 7 telli serüveninde de elimden geçen ibanez rg7321 ile s7320 Tam buralık. Haricinde ise askerlik dönüşü evde gündelik kullanmak için alıp haftasına gönderdiğim behringer gtx30 ve harçlık biriktirip ekipman aldığım yüzyıllarda bulaştığım tüm prosesörler diyebilirim. Hey gidi.
 
Digitech Metal Master - Bu pedal aslında bir bakımdan uktedir bende. Kulak kanatan, hoparlör patlatan sesler çıkarmaya başlayınca çevre baskısıyla satmıştım. Acaba diyorum şimdi elimde olsa, kullanmayı biliyor olsam daha mı iyi olurdu ?
Ibanez Weeping Demon - Aslında özellikleri falan kağıt üzerinde fena değildi, ama kullanışlı değildi o kadar da. Araba kadar ağır ve büyüktü ona değinmiyorum.
Pişman olduğum bu iki pedal da ilk aldığım iki pedaldı, ondan sonra pişman olduğum ekipman olmamış hiç. Biliinçli tüketiciyi oynamışım :p
 
Satin almamistim ama arkadasimin Alesis bir digital amfisi vardi. Uzak durmak gerek.

Amt Japanese Girl. Cok aktif sahne aldigim zamandi, heyecanla satin alip sahnede denemeye kalktim. 3. sarkida eski wah pedalini geri bagladim.

Mxr Super Comp. Pedal dizmeye heves ettigim ilk zamanlar. Aldim ve ne kadar gereksiz bir pedal dedim. Bir daha setup'uma comp koymamam gerektigini ogreten pedaldir.

Line 6 MM4. Esasen guzel alet ama volume dususu bu aletten beni soguttu. Sonrasina comp koyarak toparlanabiliyor ama gerek yok. Baska modulasyon pedallari da var.

Onun disinda diger pedallarimi seve seve aldim, hevesimi alinca sattim.
 
Boss DS2: İçinde DS1 de var nasılsa diyerek, doğan slx muamelesi çekerek aldığım bir pedaldı. Pedal belki kötü değildi fakat o zamanki deathmetal kafasına gelmiyordu. Mg30 ile hangi distortortion pedalını kullanıp da organik bir ses elde edecektim ki zaten :) Öğrencilik işte.

Boss MT2 Metal Zone: Diğer adıyla "destruction pedalı" Boş zamanlarımda dünyayı yoketmek için kullanıyordum. DS2 den sonra aldım bunu da büyük bir hevesle. Niye satmış olabilirim ki? :D

Marshall MG30DFX: İlk amfim. Yine Doğan SLX kafası burada da baş göstermiş. Hiç bir zaman kullanmayacağım amfi üzeri efekler için ekstra para vermem bir yana, sadece evde kullanacağım halde 30w transistörlü Marshall almışım. Cihaz belki küçük ölçekli mütevazi stüdyolarda iş yapardı ama bana gelmedi. Yine de en uzun bununla takıldım sanırım.

AxeFx Standard: EN BÜYÜK PİŞMANLIĞIM. 3000tlye 2011 de falan ABD'den forumdan birisi aracılığı ile getirttim, 1500$ yapıyordu o zaman. 1-2 sene önce 1800tl+ bir miktar pedala elden çıkardım. USA ikinci el fiyatının bile altına ancak gitti. Cihaz güzeldi aslında ama elektronik aletlerdeki değer kaybı yeni modellerin çıkması ile inanılmaz boyutlara ulaşıyor. Ben de elimde 2008 model bir çip yığını ile kalacağıma birinin işini görsün dedim yok paraya sattım. Umarım aynı hatayı AX8 ile tekrarlamam :) 1800+ pedala o cihazı alan ben olsaydım üzülmezdim. Zaten fiyatı olabilecek en dipteydi çünkü.

Yine ne varsa analogta var.
 
Satin almamistim ama arkadasimin Alesis bir digital amfisi vardi. Uzak durmak gerek.

Amt Japanese Girl. Cok aktif sahne aldigim zamandi, heyecanla satin alip sahnede denemeye kalktim. 3. sarkida eski wah pedalini geri bagladim.

Mxr Super Comp. Pedal dizmeye heves ettigim ilk zamanlar. Aldim ve ne kadar gereksiz bir pedal dedim. Bir daha setup'uma comp koymamam gerektigini ogreten pedaldir.

Line 6 MM4. Esasen guzel alet ama volume dususu bu aletten beni soguttu. Sonrasina comp koyarak toparlanabiliyor ama gerek yok. Baska modulasyon pedallari da var.

Onun disinda diger pedallarimi seve seve aldim, hevesimi alinca sattim.

Line 6 nın o serilerindeki volüm düşüşü için bir modifikasyon vardı diye hatırlıyorum. Eğer sesini seviyorsanız denemeye değer.



Şimdi gelelim benim pişmanlıklarıma.

Boss GT10 -> Sesleri güzeldi, looper'ı vardı fakat gt-8 kadar rahat bir kullanımı yoktu. Ayrıca kör edici efekt on off ledlerini ve hiper parlak ekranını asla unutmayacağım. Tabii ki sattım :)

Korg X5d synthesizer -> Gezegenimizdeki en kötü tuş takımına sahip olabilir. Bonus olarak tuşlara basınca tam gitmesi gerektiğinden daha kısa bir mesafe var. Artık bizimle değil...

Samson C01 kondenser mikrofon ->size hüsranı garantiliyor. Kendimden biliyorum.

Line 6 pod XT live -> aslında dönemine göre müthiş özellikleri vardı fakat sanırım ben kullanmayı başaramadım. Bence pod 2.0 'ın sesleri ve efektleri çok daha güzeldi. Bir takas sonucu evden gitti..

Crybaby 535q -> nerden estiyse gidip almışım. hayır almışım bir de en çok düğmesi olanı almışım. Napıcaksam, ne bekliyorsam artık wah pedalından? Aldıktan haftalar sonra aslında wah pedalını pek kullanmadığım gerçeğini hatırladım. Bizimle değil.

İnsan bazen kendi kendine çok büyük gazlara geliyor. Sanki o alet olursa en iyi şarkıyı yapacakmış, ya da o şaheserin tamamlanmasının önündeki tek engelin netten bakıp durduğu, çılgın gibi incelemelerini okuduğu aleti satın almak olduğunu zannedebiliyor.

Herhangi bir tavsiyem yok. Kullanmayacağım bütün cihazlarımı, enstürmanlarımı sattım, satıyorum. Fakat müzisyenin cihaz sevdası bitmez :D
rw9ykEw_700wa_0.gif
 
Son düzenleme:
Blackstar HT20 Studio aldığıma pişman oldum. Teknik olarak sıkıntılı bir aletti, tamir edebilen kimse de çıkmadı İstanbul' da.
(Tonlarını hiç konuşmuyorum bile)
 
Zamanında elime takas sonucu bir Alesis 2 pedallı fx prosesor geçti. Geçmez olaydı.

Godin Session almıştım bir keresinde. Evet ilk başta güzel geldi ama nedense bir ısınamadım, sevemedim.

BC Rich KKV (Kahler tremololu model) gidip sıfır almıştım. Yok yahu. En aşağı Kore olmalı bir BC Rich.

Yine büyük bir hevesle aldığım BC Rich Gunslinger Retro (Green) hiç de beklediğim gibi çıkmamıştı.

Cort X Custom geçmişti elime. Çok güzel gitar. Ağaç süper, manyetikler nefis. Ama o tremolo olmamış. Bir de sap ayarını yapmak imkansız gibi birşeydi. Doğru açıda dönmüyordu truss rod. Sevinerek aldım ve acilen sattım.

Behringer DD100 uzak olsun bana.

Jimi Handrix wah JH-1. Hadi wah zaten kullanmak gibi bir alışkanlığım yok ama ben hiç beğenmedim tonunu.
 
LTD M200 - Aldığıma bin pişman oldum, akort tutmadığı gibi sap ayarı bir türlü yapılamıyordu.
Behringer V-ampire 112 - kağıt üzerinde çok iyi ucuz yollu amfi, gerçekte ucuz etin yahnisi.
 
Geri
Üst