Aldığınıza Pişman Olduğunuz Ekipmanlar

digitech rp 90, zoom g9.2tt. Zoom yine klasmanına göre iyi ama 4-5 kg ağırlığı, stüdyoya taşıyıp inputtan girince istediğim tonu alamamak, 6-7bin liralık jcm 2000lere aleti yakıştıramamam, inputtan direk gitarı girmemle daha iyi sonuç almam vs vs. 4-5 tane pedal kullanıyorum (genelde 1 delay 1 drive yetiyor) çok daha iyi sonuçlar alıyorum şu an
 
Başlık unutulmuş. :( Zamanında bayağı aktifti.

Blackstar'ın 1X12 kabini. Çok kötü bir kabin değil ancak 700 lira ona vereceğime V30'lu Harley Benton alırdım. High frekansları çok başarısız.
 
morley wah- rezil rüsva
jackson dk2- hissiyatı yüksek malzeme kalitesi sıkıntılı gbiydi bilmiyorum sevemedim.
bc rich- çok seviyorum güzel bi tane bulsam yine alırım alışmış kudurmuş hesabı ama piyasası ölü
mtm2 signature- sap kırıldı sap... ! ve kronik bir sıkıntı
prestige ibanez- sap klavye köprü harika ! dimarzio/ibz manyetik..........



prosesörlerle ilgili negatif yorumlara katılmıyorum. sonuçta kompakt işi kolaylaştırsın diye yapılmış şeyler
devasa kafa amfileri sıra sıra lambalar devreler cart curttan çıkan drive'ı 4 kiloluk içinde 100 tane efekt barındıran metal kutudan beklemek pek mantık işi değil..
 
Bogner Ecstasy Red...(Nedense bir türlü setup'ım ile uyuşmadı)
MXR MC402..(Kullanım olarak çok kısıtlı, overdrive kanalı bayağı bir kötü)
 
ibanez rg350m.(rg350mz ile karıştırmayın, z yok): neresinden bakılırsa bakılsın , buram buram 80 sonu 90 başı rock/metal kokan bir gitar.. müthiş klavye , iyi olmayan ama vasatta olmayan stock inf manyetikler.. bendeki renk sarıydı , desert yellow diye geçiyor olabilir.. ancak bir tremolosu vardı ki...ibanezin meşhur yüz karası , EDGE 3. yaptığınız akort , tremoloyla en ufak temasla inanılmaz şeylere dönüşebiliyor , ardından bir bakmışsınız standart akorttan open c ye geçmişsiniz(oha be kardeşim.)

Altına imzamı atarım. Edge 2 versiyonlu olan (eski kore yapımı olanlar yani) son derce iyiyken, bir kere Edge 3 versiyonlusunu alma gafletinde bulundum, 2 ay askıda durdu sonra da sattım.

Edge Zero versiyonlular iyi ama bak. Tam fiyat / performans gitarı.
 
O zaman Marshall JVM ile kullanmıştım MXR 402yi ve Bogner'i. Classic Rock tarzı diyelim, gitar da Ibanez SE modeli idi o zaman. Bognerde headroom güzel idi ama gain ve ton olarak zayıf kalmıştı. MXR ise facia ton olarak. Ama clean boost kısmı iyi. MXR'ı daha çok kırılma seviyesini biraz aşmış bir amfide gain boost olarak kullanmak daha mantıklı onu keşfetmiştim.

Clean kanal üzerine drive olarak kullanılacaksa tavsiye etmiyorum.
 
Danelectro daddy-o overdrive 3band eq var diye almıştım krem renk. Tam bir fiyaskoydu ton adına.
Behringer digital multi fx 600 analog pedal
Rezaletti. Üzerinde çok fazla efekt aleti bulunduran ve sadece bir tanesini sahnede kullanabileceğiniz pedallardan uzak durun. Hatta behringer kanımca genel olarak berbat.
Behringer gdi21 ve benzeri muadilleri
Kopya pedal serileri malesef preamplarda berbatlar. Butik üretimler hariç.
Cort x9(x6) genel olarak bütün cort gitarlara(modified olmayan) ve squier vibe serisi haricindeki gitarların çöp oldugunu
düşünüyorum.

Duncan designed manyetikler
Şuanki bof dinky jacksonumdaki single manyetikler allahtan bridge de sd invader var. Tamamen çöp yakında iki single manyetik alıp modifiye edeceğim. Gitar firmalarının kendi üretim manyetikleri bile cok cok daha iyidir.

Boss mt-2 . Eyvallah güzel ama o hafif dijital mi desem o aşırı tiz soundumu desem berbat. O pedala diezel zone diye modifiye eden yabancı bi kardeş var. O devrede değişiklikler yapıldıgında tapılası öbür türlü çöptü malesef.
 
başıma bişey gelmeyecekse line 6 stomp derim.
çok basit bi ton dizilimim olmasına rağmen ve az biraz eq ayarlarından anlamama rağmen sinir hastası etti beni, aldığım paraya sattım.
 
line6 ux2 ses kartını almayın aldırmayın. Driverlerından mıdır nedir bilmiyorum ayda 1-2 kez mavi ekran hatası yaşıyorum. Ses kartını değiştirdikten sonra converterlarınında ne kadar dandik olduğunu anladım.
 
Geri
Üst