Volume Box Nedir Ne Kadar Işe Yarar?

LINK

ebay de gezinirken böyle bir aparat gördüm..mantık basit,tüplü amfilerde iyi ton yakalamak için sesi açabildiğimiz kadar açıyoruz ama amfinin sesini fx loopa girdiğimiz bu aletle kısıyoruz..
hoşuma gitti,aklımada yattı. getirtmeyi düşünüyorum ama yinede bir de sizin fikrinizi alayım dedim..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
power katından önce kısmıyorki yoksa ben mi yanlış biliyorum??

gitarı normal bağlıyoruz,bu aleti fx loopta send return arasına koyup sesi kısıyoruz,aslında fx loopa bi volume pedal koyup kısık seste tutmakla aynı gibi bişey herhalde ama ne kadar işe yarar orası merak konusu:)
 
fx loop dediğimiz kısım pre-amp ve power amp arasında değil mi? Yoksa ben mi uzun zamandır yanlış biliyorum 8O Bak şimdi benim de aklım karıştı umarım bu aleti bilen birisi vardır burlarda :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
valla benim lambalı amfiler hakkında çok bilgim yok sallıyor olabilirim:) hani amfinin tonu nasıldır falan bilirim:) ama şurasında busu burasında busu vardır hiç teknik bilgi sahibi değilimdir:(

ya aslında bence amfilerde sesi hayvan gibi açıp bir master volume ile hoparlörlere giden sesi kısmanın bi yolu olmalı
 
Özgür,

Enteresan bir alete benziyor. Biraz etrafa bakıp bilgi edinelim bari.

Bu arada bu aletin gördüğüm kadarı ile hadisesi power tubeleri ısıttığını söylemesi, yoksa preamp tubeleri zaten çok önemli değil.

B 8)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
eyvallah abicim sağolasın..ebayden küçük şeyler kolay geliyor olmadı alır bir denerim 15dolar yani abartı bişey değil,taksime gittiğimde iki bardak az içierim:D
 
Eğer bu şey tahmin ettiğim şeyse bende bunun şeması vardı, bulamadım bilgisayarda. Nette bulursam koyarım buraya...

Hadise çok basit. Gitardaki volume potu gibi işliyor. Preamfiden çıkan sinyali audio pot ile kısıyor ve power amfiye gönderiyor. Gitarda da manyetikler ve amfiniz (haliyle preamfi oalrak zikretmek doğrusudur.) arasında bundan vardır.

Zaten üründe pil de yok, içinde PCB vs. olduğunu da sanmıyorum. Giriş ve çıkışların arasında sadece bir tane pot var. Yanlış hatırlamıyorsam bendeki devrede 1M'lik pot vardı. (Hatta o pottan aldığımı da hatırlıyorum bu proje için ama devre ortada yok.)

Fiyat DIY bir ürün için oldukça ucuz. Mucizevi bir ürünmiş gibi anlatılması da ürünü daha pahalıymş gibi düşündürüyor. Oysa en basit A/B kutularını bile 40-50$'dan aşağıya satmıyor DIY sanayicisi...
 
ya en azından voluma dur derim biraz:D ebayde yazdığı gibi bizim legacylerde volume 0-1 arasında ses çok az 1i bir geçiyoruz allah ortalık yıkılıyor daha 10a kadar gittiğini düşünürsek 1de çalarak baya bir performanssız kullandığımı düşünüyorum aleti..
 
The_Answer demiş ki:
ya en azından voluma dur derim biraz:D ebayde yazdığı gibi bizim legacylerde volume 0-1 arasında ses çok az 1i bir geçiyoruz allah ortalık yıkılıyor daha 10a kadar gittiğini düşünürsek 1de çalarak baya bir performanssız kullandığımı düşünüyorum aleti..

Verdiğim linke iyi bak Özgürcüğüm... :) Sonra da teraziye tıkla, rep2rep... Emeğe saygı... Paylaşımıma sağlık... :LOL:

"What it really is good for is an amp that has a "touchy" Master Volume, where 0 is nothing and 1 or 2 is still too loud, such as Fenders and some Marshalls."

Bu alet tam senlik. ebay'e kasma. Kendin bile yapabilirsin... Eğer tizlerle sorunun olursa ikinci grup olarak verdiğim linklere gözat...
 
yok işte linklere baktım bende tam benlik dedim:) hani master volume olarak kullanmak bile bana yeter:D ya ebayden 20ytl 25ytl ye geliyor ben gitsem bu alet edavatı alsam zaten yol parası okadar tutcak..bn biraz şehir dışındayımda:D
 
Orası sana kalmış... 1 saatte rahatlıkla kutulanacak birşey. Şehire gidince sipariş edersin, dönerken de alır gidersin... Yine de işine karışmayım...

Deneyip sonucu yazarsan sevinirim.

Benim amfide ses sorunu yok, lamba da yok... O açıdan denemeyi düşünmüyorum bile...
 
ogulkoker demiş ki:
gitarın potu yerine yarasaydı, preamp öncesine takmamız gerekirdi ki??

ne demek istedin anlamadım?

aslında olabilir kendimde yaptırabilirim ama bana maliyeti nerden baksan yine 10-20 ytl tutacak evde lehim makinası falan yok çünkü gene başkası işçilik alcak benden..ben siparişi birazdan veririm..20güne en geç gelir sizede yorumlarımı yazarım..gerçekten sesi çok açıp fx looptan kısınca yüksek seste güzelleşen tonu yakalayabilecek miyim..gerçi yüksek seste tonun güzelleşip güzelleşemediğinden bihaberim çünkü hiç evde yüksek sesle çalamadım:(
 
Emin ol güzelleşir ama bence sadece preamp lambaların iyi yanıcak power katındakiler de bir değişiklik olmiycak. Tam anlamıyla yüksek sesteki tonu düşük seslerde almak için power amp ve speaker arasında BAŞKA BİR ALET takılması gerek.

(Bu arada hiç lambalı amfim olmadı sadece teorik bilgilerimden çıkarttığım sonuçları yazıyorum kimseyi yanlış yönlendirmek istemem :))
 
ogulkoker demiş ki:
gitarın potu yerine yarasaydı, preamp öncesine takmamız gerekirdi ki??

Bunu, şunun için mi söyledin?

gogostar demiş ki:
...

Gitardaki volume potu gibi işliyor.

...

Eğer öyleyse sadece olayı anlatmak için örnek olarak vermiştim. Aksi takdirde dediğin doğru. Zaten bu devrenin aynısını DPDT switch bağlayarak "volume preset pedal" olarak kullananlar var. Gitarla preamfi arasına switchli potu yerleştiriyorlar, pedal devrede iken ses önceden ayarlanmış (preset) değere düşüyor. Gitar üzerindeki potları kullanamayanlar yada onlarla yetinemeyenler sıklıkla kullanıyor bunu.

Bizim bahsimizdeki olay, aynı gitar volume potunda olduğu gibi devreye (yani sinyalin iletildiği devre) bir pot ekleyerek gerçekleştiriliyor. Başka bir şey yok, ne direnç ne kapasitör. Potansiyometre sinyale direnç uyguluyor, o kadarcık...
 
Geri
Üst