kulaklık preamp ve mp3 playerlar hakkında yardım

Bir süre önce meslek olarak müzikle uğraştığım ve çok kalite ses alabilmek amacı ile bir sony mp3 çalar aldım(teknosadan).Fakat 2 sıkıntı ile karşılaştım.Birincisi sesi sonuna kadar açmama rağmen çıkan ses beni hiç tatmin etmedi.her türlü ayarını yaptım.kitapçığınıda yedim bitirdim ama maalesef bunun sesi bu kadar çıkıyor.Acaba içinden çıkan çıkan kulaklıkmı fason bilmiyorum.ses kaliteli ama ses yüksekliği yetmiyor.bass ları alamıyorum.Sadece müzik dinleyip vakit geçirmek amacı ile alsam hadi neyse.Ama benim amacım bilgisayarda yaptığım projelerimi dinlemek,değişmesi gereken yerleri evde değiştirmekti.Ayrıca diğer mp3 playerlarda mp3 dosyasını tutup sürüklediğin zaman direk makina alıyor ve çalıyor.Bu alet kendi sonic stage diye bir programı var o olmadan almıyor.bunun dışında içine direk attığım mp3 dosyalarını görmüyor.Eğer bu aletten kullanan varsa ve bu sıkıntılara bir çözümü olabilecek olan bi arkadaş olursa sevinirim.Cihazın öellikleri aşağıdaki gibidir.


512MB dahili bellek ve mükemmel Stamina pil ömrüne sahip yeni WALKMAN® Flash MP3 çalar
Özellikler
30 saatlik mükemmel Stamina pil ömrü sağlayan şarj edilebilir Lityum İyon pil
Yüksek hızlı pil şarjı: 3 dakikalık şarj size 3 saat çalma süresi sağlar
ATRAC3plus sıkıştırma teknolojisi sayesinde yaklaşık 22 CD''yi ürünün dahili hafızasına aktarın
Kullanım kolaylığı için doğrudan USB bağlantısı
Kolay gezinme olanağı sağlayan 1 satırlık OLED ekran
Ağ işlevi
Yüksek hızlı veri transferi:Var
USB Bağlantısı:Var
Seçilebilir veri sıkıştırma (ATRAC3 / ATRAC3plus) :Var
MP3 / WMA / WAV''dan ATRAC3 ya da ATRAC3plus''a veri dönüştürme :Var
CDDB otomatik müzik bilgisi transferi :Var
PC üzerinde müzik bilgisi düzenleme :Var
PC üzerinde Ağ WALKMAN™ kontrolü :Var
Bellek
Tümleşik flash bellek (MB):512.0
Memory Stick™ MS DUO: Yok
Veri sıkıştırma
ATRAC3 66 kbps:Var
ATRAC3 105 kbps:Var
ATRAC3 132 kbps :Var
ATRAC3plus 48 kbps :Var
ATRAC3plus 64 kbps :Var
Atrac3plus 256 kbps :Var
Çalma ve gösterme
ATRAC3 çalma :Var
ATRAC3plus çalma :Var
Grup işlevi çalıştırma :Var
Tekrarlama :Var
Karışık :Var
Dijital ses ön ayarı :Var
Dijital Mega Bass :Yok
AVLS :Var
Tut :Var
MP3 doğrudan çalma :Var
Genel veriler
Pil ömrü, ATRAC3 çalmada (s) :28.0
Ağırlık (g) :25.0
Birlikte verilen aksesuarlar
Kulaklıklar:Var
Boyun Askısı:Yok
USB Kablosu:Yok
Şarj edilebilir pil:Var
Pil şarj moduna sahip USB istasyon:Yok
AC adaptorü:Yok
Taşıma torbası:Yok
SonicStage® yazılım sürümü:3.4
Boyutlar
Genişlik (mm) :24.6
Yükseklik (mm) :79.0
Derinlik (mm) :13.6
 
sony'lerin olayı o zaten, sanırım kulak sağlığı konusuyla ilgili bir şey... ayrıca bnce aldığın amaca uygun bir şey değil bu alet, o iş için "audio cd çalar" uygun olurdu bnce...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
ogulkoker demiş ki:
sony'lerin olayı o zaten, sanırım kulak sağlığı konusuyla ilgili bir şey... ayrıca bnce aldığın amaca uygun bir şey değil bu alet, o iş için "audio cd çalar" uygun olurdu bnce...

evde çalışırken kulaklık zaten kullanmıyorum.ama bunu tahmin etmişim,sony firması bu konularda fazla hassas,aletin kullanma kılavuzunda sakın bisiklete binerken kulağına takma araba kornasını duymassın bizde sorumluluk kabul etmeyiz tarzı komik satırlar var :LOL:
Bi annem bide sony beni düşünüyor :D
 
Ben de mp3 player almaya karar verdigim zaman cok ince eleyip sIkdokumustum.Ve yaklasik 20 mp3 player denedim hic birinin ses seviyesi beni tatmin etmedi taki i podu deneyene kadar.Hem kaliteli hem de yuksek ses... Keske sen de bastan arastirsaydin internetten falan... Gelelim kulakliga... sonylerin disi metalik ve siyah renk karisimi olan kulakici ve yaklasik 20 ytl ye satilan kulakliklari mukemmeldir... tavsiye ederim.ha dersen yok kardesim benim baslari cok iyi duymam lazim daha prof birsey lazim bana, ozaman sennheiser hd 202 leri oneririm.kivilcim muzik te bulabilirsin.yaklasik 60 ytl
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
mp3 player

Bu işin sinir tarafı mp3 playerları deneyemeden almak.O esnada etrafımda pek kimsede yoktu,en iyisi kendimi sony'nin kollarına bırakayım dedim ama parasını ödeyip kutusunu açtıktan sonra tüm hayallerim yıkıldı.Ses yüksekliğinin az olması gibi bir sorun aklımın ucundan bile geçmemişti.
Basları gerçekten duyamıyorum.Bas gitar ne çalıyor duyamıyorum..varmı böyle bişey yaa.
Yalnız İ-pod un iyi olduğunu tahmin ediyordum.Fiyatı çok abartmak istememiştim.Ama bilsem i-pod alırdım.Neredeyse kucağımda amfi ile gezeceğim.

Senheiser HD 202 gerçekten çözüm olurmu bilmiyorum ama.Bir şekilde bulup deniyeceğim.Olursa hemen alacağım.
 
sony mp3 çalarlarda(harddiskli olan 6 ve 20 gb liklerde kesin var) avls denilen olayı kırmanın yolları var. netten araştırmak gerek. ekşi sölükte a3000 ve a1000 modellerinin nasıl olduğu anlatıyordu.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
mp3

Evet ersin (hemşerim),bu başlığa en son baktığımdan beri bu konuda bir araştırma yaptım.Sony firmasının avrupa kulak...standartlarına uyumluluk falan filanından dolayı böyleymiş.Normalde 5w olan mp3 playerden 2,5w alabiliyorum :( bir çok model bir şekilde kırılıyor.Ama henüz bu kırılamıyor.Genelde forumlarda,bu model aynı zamanda flash bellek olduğu için yapılamadığı söyleniyor.Gerçekten sinir bozucu.Hergün takip ettiğim forumlar var,çözerler umarım.garantisi falan filan bitsin önemli değil,yeterki ses alayım şu cihazdan.Bu arada bu konuda bir ipucu yakalayan arkadaşım buraya yazarsa bana ve bu modeli kullanan diğer arkadaşlara yarım etmiş olur.Playerin modeli :
Sony NW-E002
 
Geri
Üst