gitara pasta/cila atımı ve temizleme yöntemleri

selam arkadaşlar...

elimde dunlop 65 cila var.gitara ne sekilde sürülmeli adım adım bana anlatabilicek biri varsa cok iyi olur.ayrıca gitarın klavyesine ve genel anlamda bakım adına yaptıklarınızı yazarsanız da iyi olur.
 
bunu genel başlıkta sormak daha uygun olacaktır sanırım ancak ben pamukla ve yuvarlaklar çizerek kullanmıştım...

ayrıca klavyeyide limonyağıyla bi güzel silerim, fret diplerini falan... bunları tel değişimleri sırasında yapmak oldukça mantıklıdır, konu kitlenebilir ama yinede paylaşayım dedim :)
 
Yok kilitlenmesin sakın. :p Hatta gitar temizliği ve bakımı adında sabitlense daha iyi olur.Ne tür kimyasallarla gitar temizliği yapılabilir, ahali neler kullanıyor gibi konuları paylaşmak en yararlı konulardan olur.
 
o dediğin ürünü bilmem ama pasta cila dersen silmek istediğin çiziklerin derinliğine göre rubbing compound'dan aşındırmayan cilalara kadar kalınlıkta seçtiğin bir pastayı gitarın üzerine sür, kurumasını bekle sonra pamuklu bir bezle giriş. matkap ve cila uçlarından varsa işin kolay ve sonuç daha iyi olur.

şahsen klavyeler için bebek yağı, metal parçalar için de dikiş makineleri için satılan (ince) makine yağlarından kullanıyorum. bugüne kadar hiç pas temizlemek zorunda kalmadığıma göre demek ki iyi koruyor.
 
aslında klavye için hertürlü yağ(genel olarak:) ) işe yarıyor diye biliyorum.bende limon yağıyla tel değişimi sırasında temizliyorum klavyeyi ama lokman hekimden badem yağı alıp temizleyen arkadaşlarım falanda var yani;) metal aksamlar içinde pas oluşursa zaten gideremezsin ama secks gibi bende yağ kullanıyorum pas oluşmasını engelliyor..

gitara sürceğin pastayıda enaz bi 10dakika bekledikten sonra silmen gerektiğini biliyorum onun haricinde pek bişi bilmiyorum..

saygılar
 
gitar tellerini su ile temizleyin.. evet su..
haha dalga geçer gibi oldu ya. Ben de inanamadım bunu tavsiye eden abime ama bir peçeteyi musluk suyu ile ıslatıp telleri güzelce sildikten sonra kuru bezle de kurulayınca paslanma denen olay olmuyor resmen. Süreyi epey uzatıyor, 2 ay oldu, hala mis gibi teller. Öyle sağda solda satılan garip kokulu gitar teli temizlik malzemelerinden daha efektif bi yol.
 
Inanmiyacaksiniz ama ben silah yagi kullaniyorum. Cünkü av tüfekleride gayet degerli makinalar vede ayni gitarda oldugu gibi hem ahsap hemde metal aksam iceriyorlar, bu yagda özelikle bu tip kullanim icin dizayn edildigi icin asit icermiyor, klavyeyi besliyor, metal aksami pastan koruyor vede ayrica olusan kirleri mükemmel cikariyor.
 
Kullancaksin yinede dikkatli dene, benim gitarda kalvyeyi cok iyi besledi, rengi koyulasti, esiklerde yer yer cokta az olsa yesil oksit vardi, aninda aldi, telleri piril piril yapti. Bende bunu yabanci bir sitede okumustum, kafamada yatti sonucta koca kari ilaci degil, silahlarda cok narin makinalar, hatta mekanik aksam olarak daha iyi korunmalari gerekli.
 
şimdi yanlış anlaşılma olmasın, silah yağı denen üç çeşit yağ vardır. bunlarıdan biri namlu içi temizlik için temizleyici ince yağ, ikincisi dışını hafif yağlı tutmak için biraz daha kalınca bir yağ, bir de gun stock oil denen ve ahşap parçalar için kullanılan ve bir nevi tung yağı gibi cila özelliği taşıyan bir yağ var. sigmasternın kullandığı büyük ihtimalle namlu temizliği için olan en ince yağ (makine yağı). özellikle gun stock oil (dipçik yağı) denen şeyi sakın ha klavyeye süreyim demeyin.
 
arkadaşlar bu çizikleri kapatmak için olan pasta bildiğimiz arabalarda kullanılan pastamı eğer öyleyse nasıl uygulanıyor.evde bi yerde var hemen temizleyebilirim.zaten ameliyat oldum evde boş boş oturuyorum canım sıkılıyo bişiler yapıyım bari.:D birisi anlatırsa sevinirim bu pasta cila olayını.:D
 
Geri
Üst