Cubase 5.1 De Vst'ler Için(amplitube 3.dll) Blacklist Sorunu; Blacklist Nasıl Temizlenir?

Selamlar,

İşletim sistemin Windows 10 64bit. Bilgisayarıma Cubase 5.1 Air kurdum. Akabinde Amplitube 3.11'i de kurdum. Kurduktan sonra 64 bit klasöründe bulduğum Amplitube 3.dll dosyasını muhtelif vst plugin dosyaları türevlerine kopyaladım. Ancak Cubase'i açtığımda bu vst'i yi aratmama rağmen listede göremiyordum.

Yabancı forumlarda yaptığım aramalar sonucunda şunları buldum; C:/Users/''Kullanıcı ismim'' klasöründe gizli klasör olarak ayarlanmış bir Appdata klasöründe bulunan Roaming/steinberg/cubase5 adresindeki Vst2xBlacklist.xml . Bu dosyayı wordpad de açınca kodların içinde amplitube 3.dll' nin de yazılı olduğunu gördüm. Yani anladığım üzere cubase bu ve bunun gibi bazı vst leri karalisteye almış.

Bu .xml dosyasının içinde oynamalar yapıp kaydetmeme rağmen, bu dosyayı komple silmeme rağmen, bu dosyanın yanında klasör içindeki tüm benzer dosyaları silmeme rağmen cubase i açıp kapadığımda dosyaların orjinalleri ile yer değiştirdiğini yani klasörün ilk haline döndüğünü farkettim.

Sonuç olarak çalıştırmak istediğim amplitube 3.dll vst dosyasını halen cubase üzerinde açamıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim??

Şimdiden teşekkürler.
 
Geri
Üst