Amfinin Önünde Bütün Pedalların Kompresli Gelmeye Başlaması !

Son dönemde böyle bir şey gelişti. Kırıcam kafayı, amfinin arkasında (return jackında) sever oldum pedalları. Amfinin önüne pedal girdiğim zaman kompresli ve cılız gelmeye başladılar.
Bu tribe giren başkası da var mı aranızda ?
 
Tasarım meselesi sanırım. Loop iyi tasarlanmışsa, pedal dostu çıkıyor (Serial Loop hariç. İlle de Line Level seyiyesinde sinyalle başedebilen pahalı pedal istiyor onlar) Bazı amfilere de "Tonu bozar" diye özellikle loop koymuyorlar.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Taurusdaki loop serial. Fakat ben normalde çok düşük watt ayarı ile kullandığım için volüm sorununu yüksek watta geçerek çözebiliyorum:)
Bir süredir bazı gitaristlerin neden özellikle amfi üzerindeki preamp katına odaklandıklarını anlıyorum. Yüksek gainde sorun olmuyor belki, ama başka tür tonlar ararken gerçekten de temiz preamfi katına bir pedal ile kirletilmiş sinyali yollamanın, doğrudan amfiden gelen gain ile çalmaya kıyasla ne kadar farklı olduğunu artık daha net duyuyorum. Tube screamer gibi pedallar ile bu sıkıntı minimal düzeyde, ama yüksek gainli bir pedalı amfinin önüne girmek çok başka bir şey.
 
Sendeki Taurus hakkında bildiğim tek şey değişik bir yapısı olduğu. Hiç kullanmadım, o yüzden daha derinlemesine yorum yapamam.

"Pedal" derken sen efekt pedallarını mı kesdettin yoksa od/dist mı?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
OD/Distortion pedallarını kast ettim.
Farklı denemeler yapıp enteresan sonuçlar aldım bu bahane ile. Mesela çok koyu karakterli olan Wampler Slostortion pedalını gain sıfır olacak şekilde amfinin önüne girip, Slostortion'un arkasında farklı pedallar denedim. Doğal olarak gaine fazla yüklenmeye gelmiyor bu konumda, ama orta gain düzeylerinde oldukça doğal tınlayan koyu kıvamlı tınılar almayı başardım.
Fazla parlak bir pedal olan Straight 6 de return jackında ve volümü adam gibi açınca çok iyi sonuç verdi. Adam gibi lambalı ton tadı almaya başladım. Bu meredi böyle kullanmak üzere mi yapmışlar acaba diye de düşünüyorum.
 
Dediğim gibi, amfinin yapısını bilmiyorum. Loop preamptan önce mi, sonra mı, gain stageler arasında mı bu da önemli. Belki inputtan her pedalı beğenmeyen, pedal seçiminde hassas bir amfidir.
 
Yüksek gain seviyeleri olan pedalları ampli preamp öncesi ve sonrasında kullanmak fark yaratıyor.

Kullanılan pedalda ampli çıkışının yanında eğer power amp çıkışıda varsa (mesa v twin gibi örneğin) çok farklı tatlar yakalanabilir.
 
Geri
Üst