Tonemaister Olmak Için Ne Yapmalı ?

İtü Miam yüksek lisans için öğrenci alır. İtü ses mühendiliği var arkadaşlarımdan biliyorum, lisans alıyor. Dokuz Eylül'de de vardı sanıyorum. Üniversite dendiği için uzatmak istemem ama yukarıda bahsi geçmiş, soranlar olur diye yazıyorum. Sae üniversite değil, bir yıllık bir eğitimi burada alırsınız, sonraki iki yılı yurt dışında devam edersiniz. Fakat Türkiye Avrupa birliği üyesi olmadığı için bizden gidenler üye vatandaşlardan daha fazla mangır bayılıyor, onu biliyorum. Geçen sene sınıf arkadaşım devam edecekti İngitere'de ondan öğrenmiştim fiyatlar 5 basamaklı değerlerde, velhasıl yurtdışı da böyle. Galatasaray Itm var o da Sae gibi özel bir kurum ( Türkiye'de ). Sae biraz daha pahalı Itm daha ucuz olması lazım ama bu kötü/iyi gibi algılanmamalı hemen böyle diye. İki kurumdan da siz ne kadarsanız o kadar alırsınız. Ben Sae'de 1 yıl geçirdim Itm'ye gitsem de olurdu, ama üniversitelerde ne kadar akıcı oluyor işler ondan emin değilim.

Şimdi baktım tanıtım günü varmış Sae'de, vaktiniz varsa gidin, sorun danışın, görün, ben öyle yapmıştım. Bir çok tanıtımlarına gidip kafalarını şişirmiştim, sağolsunlar sabırlılar. Size iyi bir fikir verir. Başka yerlere de tanıtımlarına gidin mutlaka, kafanızda netleşir tahminimce.
 
Son düzenleme:
İTÜ konservatuar da müzik teknolojileri var. Çalgı yapım ve ses tasarım olarak iki bölüme ayrılıyor (ben çalgı yapım öğrencisiyim) Ses tasarım bölümü bu işle alakalı sanırım.
 
Geri
Üst