Yeni Baslayana Yardim :)

Lütfen beni yanlış anlamayın fikrinize saygı duyuyorum ancak başlığı açan arkadaşın fikrinin değişmemesi için kendi düşüncelerimi yazmak istedim.Aşağı yukarı aynı şeyleri savunuyoruz ama ben "Çok zor" kısmına katılmıyorum.Sadece "Biraz zor" olarak bakıyorum.
Wikipedia'dan okuduğuma göre Jimi hendrix kendi kendine gitar çalmayı öğrenmiş ve ders almamış.Ama düşünüyorum da insanları kendi hayran bırakacak seviyeye gelene kadar çok uzun bir süre çalışmıştır.Wiki'de şöyle ilginç bir şey yazıyor: "Hendrix iki araba çaldıktan sonra önünde iki seçeneği vardı; hapse gitmek veya Amerikan ordusuna katılmak. O 31 Mayıs 1961'de orduya katılmayı seçti ve Fort Campbell, Kentucky'ye gönderildi. Askerdeyken komutanları onu nöbetlerde sürekli uykuda yakaladılar ve onun sürekli izlenmesi gerektiğine karar verdiler. Hendrix silah konusunda iyi değildi ve bir memurun dediğine göre o gitarını düşünürken,düşünüp doğru işler yapamıyordu." Buradaki "Gitarını düşünürken,düşünüp doğru işler yapamıyordu." kısmı aslında dikkat çeken.
Kısaca özetlemek gerekirse; herhangi bir işte başarılı olmak için önemli olanlar ki bunu hepimiz biliyoruz:
1-İlgi (hatta bunu abartıp aşık olmak da yazabiliriz çünkü başarıdaki ilk adım bununla başlıyor)
2-Çok çalışmak
3-Sıkılmamak,pes etmemek,ilgiyi kaybetmemek.Buraya tekrar 1. maddeye dön de yazılabilirdi.
Ders almadan gitar öğrenilir.Biraz zor olur ama öğrenilir.Senin öğrenmek için 1-2 saat vereceğin şeyi,senden daha deneyimli birisi yarım saatte öğretebilir işin püf noktalarını göstererek.İmkanın varsa ders almaya bak yoksa da dediğim gibi şart değil bence.Kaynak olarak da arkadaşların dediği gibi Selim Işık'ın gitar metodları var,onlardan başlayabilirsin.
Not:Kendi kendine çalışırken bazı teknikleri yanlış öğrenebilirsin.Mesela en çok karşılaştığım serçe parmağı kullanmak zor geldiği için onun yerine yüzük parmağını kullanmak ve buna alışmak.Alıştıktan sonra düzeltmek daha zor oluyor bu yüzden sana tavsiyem metodlara çalışırken özellikle dikkat çekilen yerleri es geçmemen.Şimdiden iyi çalışmalar :)
Soru işareti.
 
Bence başlarken eğer imkan (vakit ve nakit) varsa mutlaka ders alınmalı. Olmuyorsa halledilir bir şekilde elbet. Başta yanlış öğrenilen bir şeyi değiştirmek zor.
 
Geri
Üst