Hediye Olarak Isaretlenen Paketlerin Gumruk Durumu

Selamlar arkadaslar,

Konuyla ilgili aramada karsima cikan konu 10 sene oncesine aitti dolayisiyla bir baslik acip forum sakinlerinin tecrubelerien basvurmak istedim.
Simdi soruma gelirsek, ilan edilen degeri shipping dahil 70 euroyu gecen paketlerde, yine shipping dahil tutar uzerinden abd icin %20 avrupa icin %18'lik gumruk vergisi talep edildigini biliyoruz.
Merak ettigim, hakikaten hediye olarak bize yollanan paketlerin ''declare'' edilen degerinin de ayni gumruk kurallarina tabi olup olmadigi. Acaba 0 deger ilan edilebiliyor mu? Paket kaybolabilir, zarar gorebilir. Dolayisiyla sigortalanacak miktari oldugu gibi ilan etmek ozellikle kiymetli paketler konusunda riski mitige etmemize imkan veriyor.

Simdiden tesekkurler!
 
1 sene öncesinde playstation 4 ü o şekilde problemsizce getirtmiştim daha birkaç hafta öncede cep telefonu getirttim hiçbir şekilde hediye vb olarak işaretlettirmemiştim ama sorunsuz biçimde elime ulaştı tamamıyla şans işi ama bir miktar etkisi olduğunu düşünüyorum
 
ilan edilen degeri shipping dahil 70 euroyu gecen paketlerde, yine shipping dahil tutar uzerinden abd icin %20 avrupa icin %18'lik gumruk vergisi talep edildigini biliyoruz.
Yalnız vergi için kargo dahil değil diye biliyorum. Yani kargosuz 60 euro olan bir şeye ödemezsiniz vergi. Kargosuz 75 euro ise de o 75 euro üzerinden vergilendirilir. Ben bu şekilde biliyorum yanlışsa düzeltin lütfen.
 
Gümrük Mevzuatına göre yurt dışından verdiğiniz siparişlerin aşağıdaki koşullar altında göreceği işlemler şu şekildedir.
1- Fatura tutarı 75€ (Kargo Hariç) ve ticari amaç ile alınmadığı kabul edilirse (Ticari amaç için aynı üründen 2'den fazla sayıda olması ve yıl içerisinde toplam 6 bir ayda ise 2 defadan fazla işlem yapmış olmanız) bu durumda vergi ödemezsiniz.
2- Ürünün fiyatı 75€'dan fazla ve 1500€ altı yada brüt ağırlığı 30 Kg.dan az ise sadece AB ülkelerinden gelenler için %18 Diğer ülkelerden gelenler için %20 vergi ödersiniz.
3- Eğer ürün fiyatı 1500€ üzeri yada paketinizin brüt ağırlığı 30 kg'dan fazla ise bir gümrükçü vasıtası ile beyanname vermek ve işlemlerinizi takip ettirmek zorunda kalırsınız. Bu durumda maliyetiniz oldukça artacaktır.
4- Yılbaşı ve Özel günler için olan indirim yada muafiyetler kaldırıldı.
5- Gümrük Memuru ürünün faturasında belirtilen tutarın ürünün gerçek değerini yansıtmadığını düşünüyor ise muadili ürünlerin piyasa fiyatları üzerinden sizden gümrük vergisi talep etme hakkına sahiptir. Bu yüzden fatura tutarının az yazılması yada hediye, numune ibareleri size bu anlamda fayda sağlamayacaktır.
6- Gümrük Memuru yine sipariş ettiğiniz ürünün ticari amaçlar ile getirildiğini iddia ederek tutar düşükte olsa sizden gümrük vergisi tahsil edebilir.
7- Belirtilen gümrük vergileri haricinde Damga vergisi ve Gümrüğe Sunulma Ücreti adı altında ücretler talep edilebilecektir. Gümrüğe sunulma ücreti 3 TL damga vergisi ise standart 0.60 TL dir.
 
Geri
Üst