Flüt ve ıslık kaydı için nasıl bir mikrofon seçmeliyim?

J

juniorx

Arkadaşlar bana yardımcı olacak biri var mı, flüt ve ıslık sesini kaydetmek istiyorum, oldukça kaliteli olarak bu sesi nasıl kaydedebilirim, biliyorsunuz nefesli enstruman olduğu için hava hıslamasını almaması gerek ama onun haricinde ayrıntıyı bire bir alan, çok hassas, oldukça iyi bir mikrofon lazım ama üç problem var aklıma takılan. ilki bu mikrofon dinamik mi yoksa kondansatör mü olmalı, ikincisi bu mikrofonu direkt olarak ses kartına bağlayabilir miyim(ses kartım creative x-fi), ve üçüncüsü hangi marka model mikrofon olmalı bu. kayıt konusunda sıfır olduğumu belirtmem gerek. acil cevap bekliyor, teşekkür ediyorum. (bu arada çok fiyatlı modeller olmazsa iyi olur)
 
kayıtın çok iyi olması için preamfi almalısın çünkü ses sinyalini öbür türlü zayıf alırsın.ayrıca creative ses kartları oyun için mükemmel ama kayıt için zayıf kalıyolar.
 
abi bir muzisyen abim diyorki ıslık sesini iyi kayıt için mikrofonu yanağa dayayıp calmak guzel sonuc verir diyo birdemikrofonun onune gerilmiş kadın corabı iyi cozum olur diyo corabın katları arasına ince pamuk serpiştirebilirsin diyo galiba eski muzisyen abi ama studyo tecrubesi cok
 
Geri
Üst