Gitar Ve Vokal Kaydı Için

Arkadaşlar amatör çapta kayıt almak istiyorum.

Ses kartı olarak Focusrite 2i2 düşünüyorum. Mac bilgisayarım var. Ibanez gitarım var. Randall v2xnm amfim var fakat benim kafamdaki olay; programlarla sesi bilgisayardan almak. Bu konuda bilgim çok düşük. Yani bunun için bir bilgisayar, bir gitar ve ses kartı yeterli oluyor mu? Ayrıca Shure Srh440 stüdyo kulaklığım var.

Mikrofon olarak hem amfi mikrofonlamak hem vokal kaydı yapmak için fiyat/performans ürünü mevcut mudur?
 
selam ve başarılar..

beklediğin kaliteye bağlı ekipman kullanman gerekecek, bir fikir vermen belki 1-2 hedefindeki örnek kayıt linklerini paylaşman daha iyi bilgi almanı sağlayabilir.. kendi ev tecrübem kabaca şöyle:

vokal: dinamik mikrofonlar iş görebilir ama biraz kaliteli olsun istiyorsan condenser bir mikrofon ve dolayısıyla phantom powerlı bir ses kartı..
gitar: amplitube vb tarzı ses modelleme kullanacaksan ses kartından line in girmek her zaman bi opsiyon.. çok efekt girecekse işin içine bence yapaylaşıyor nihai ses ama clean ağırlıklı hafif efektli tınlarda iş görüyor.. ben şahsen amfinin outundan direk ses kartına giriyorum artık kabini bypass ederek, daha pratik geliyor, eskiden amfiyi mikrofonluyordum, böyle daha sessiz çalışabiliyorum ev halkı ve komşuları taciz etmeden.. amatör kayıt manasında ahım şahım bi fark olmuyor.. eski bi emu0404 ses kartı ve blue voodoo kafa kabin amfi kullanıyorum.. üşenmezsen soundcloudda nakedcoverproject diye arayabilirsin..
mac'e özel: ben mi kullanmayı beceremedim bilmiyorum ama büyük hevesle girdiğim garage band tam bir hayal kırıklığı oldu.. hiç verim alamadım.. tekrar pc'yr ve cubase'e döndüm..
dediğim gibi çok kabaca yazdım, daha detay bilgi verirsen yol gösterecek çok daha tecrübeli birileri çıkacaktır.. (ya da bu konuda açılmış çok başlık varsa önce seni sınra beni gömecek.. haha)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Biliyorum kötü bir kayıt fakat bana şu bile yeterli..


Ben daha çok bilgisayarı amfi gibi kullanıp sesi de kulaklıktan ve ileride referans monitörden duyacak şekilde gitar çalışmak istiyorum. Arada sırada da cover videolar yaparım işte o kadar :)

V2xnm'de dediğiniz olay oluyor mu bilmiyorum. Yani outundan direk ses kartına giriyorum demişsiniz ya.
 
Geri
Üst