Marshall The Astoria Series

Amplileri bugün biraz daha inceledim. Tonal olarak beğendim. Ve sadece görünüş olarak değil, çalışma şekilleri olarak da klasik Marshall ürünleri değiller. Marshall gibi hantal bir firma için büyük bir gelişme olabilir, ancak rakiplerle karşılaştırıldığında çok da yeni bir şey yok sanki. Suhr Badger benzeri bir seri çok daha önceden Marshall tarafından piyasaya sürülmeliydi.

Umarım satar. Ama kolay iş değil.

Teknik olarak.. Ampliler cathode biased (class A değil, Class AB push-pull) ve güç katlarında negative feedback yok (1974x gibi). Preamp'te negative feedback olduğu iddia ediliyor. Kastedilen lokal NF herhalde ve sensitivity potu ile preamp katot kapasitörlerinden birisinin etkisi değiştiriliyordur.

5W power reduction ayarına biraz takıldım. Sanırım bir power scaling uygulaması değil ve örneğin Suhr Badger'larda olduğu gibi direkt olarak güç katının voltajı düşürülmüyor. Faz invertörünün(LTPI) kuyruk direnci yükseltilerek daha kolay kırılması ve güç lambalarına daha düşük sinyal yollaması sağlanıyor olabilir. Teknik olarak ucuz bir iş yani.

"Edge" de sanırım yeni bir şey değil ve Vox'lardaki cut gibi çalışıyor. Faz invertöründe anotlar arasındaki bir kapasitör ve pottan ibaret olmalı.

Süslü marketing terimlerinin altında çoğu zaman basit numaralar var.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst