Kulaklık Teknolojileri Ve Kulaklık Amplileri Hk.

Kulaklığımı bozduktan sonra, iki gündür kulaklık arayışı içine girdim ve çıkamadım. Aslında çıktım da iyimi çıktım kötü mü çıktım bilmiyorum. Müzik dinleme amaçlı kullanacağım bir kulaklık olacak bu.

Ultrasone HFI-780 aldım. 2. el 300 TL.
Satılık - Sıfır Gibi Ultrasone Hfi-780 Kulaklık

Hakkında bilgi;
COMPEL | KULAKLIKLAR | ULTRASONE HFI 780 Kulaklık

Hakkında inceleme;
Ultrasone HFI 780 İncelemesi | Techno-Fi Kulaklık, Müzikçalar ve Hi-Fi Ekipman Forumu

Bir alt modeli olan HFI-580 ile kıyaslama incelemesi. (bazıları HFI-580'in daha iyi olduğunu söylüyor ama teknik olarak nedenini anlamadım);
Ultrasone Hfi 580 vs Hfi780 (kısa inceleme) | Techno-Fi Kulaklık, Müzikçalar ve Hi-Fi Ekipman Forumu

Bu da HFI-580 incelemesi;
Ultrasone Hfi 580 vs Hfi780 (kısa inceleme) | Techno-Fi Kulaklık, Müzikçalar ve Hi-Fi Ekipman Forumu

Kulaklıklardan hiç anlamam. Eski kulaklığım, Stagg SHP-3500 idi. Ve işimi görüyordu. Şimdi, bu yeni kulaklıkta beni neler bekliyor? Stagg ile arasında ne gibi farklar hissedicem?

Açıklamama gerek var mı bilmiyorum ama, metal ve rock ağırlıklı kullanıcam kulaklığı :) Bu müzik türlerine olan tepkisi nasıldır?

Bilgisayarda ve cep telefonunda keyifle ve sıkıntısızca kullanabilir miyim?

Ve kulaklık amplisi;

Bu kulaklıkla birlikte, bir de kulaklık amplisi almamın faydasını görür müyüm? Bariz bir kalite hisseder miyim?

Şöyle bir ampli var;
http://www.sahibinden.com/ilan/alis...i-kulaklik-amfisi-se-iii-yeni-254624253/detay
Bu ampliyi yapan adamla görüştüm baya övüyor ampliyi.

Ampli ile gerçekten bariz bir şekilde daha iyi bir ses elde edecek isem, hangi kulaklık amplisini tercih etmeliyim?

Teşekkür ederim...
 
Bahsettiğiniz kulaklığı ben dinlemedim. Ancak kulaklıkla ilgili açıklamayı okuduğuma göre ; salt müzik dinlemeğe yönelik bir kulaklık değilmiş gibi geldi bana. Çünkü açıklamaya göre; işin içine home sinema ve oyun gibi boyutlar da girince sanki biraz iş karışmış. Malum olduğu üzere Sennheiser HD600 ve HD650 gibi tamamen müzik dinlemeye yönelik kulaklıklar mevcut. Ama yine de belirli bir seviyeye kadar işinizi görür diye düşünüyorum. Sonuç olarak Ultrasone da bilinen iyi bir marka. Güle güle kullanın.

Bu kulaklık ile bilgisayar ve cep telefonunuzdan tabii ki müzik dinleyebilirsiniz. Ancak burada çok önemli 2 kritik nokta var.
Birinci kritik nokta ; sonuç olarak her iki kaynağınız da dijital tabanlı olduğu için , bu kaynaklarda yer alan DAC'ların kalite düzeyi . İkincisi ise ; bu kulaklığı sürecek olan kulaklık amplisinin yeterliliği ve kalite düzeyi.

Günümüzde bilgisayarların onboard ses kartları ile belirli bir yere kadar kaliteli müzik dinleyebiliyorsunuz. Belirli bir seviyenin üzerine çıkamıyorsunuz. Çünkü onboard kartların üzerinde kullanılan DAC'ların kalitesi son derecede limitli. Zaten kullanmaya da kalksalar bilgisayar fiyatları daha da alıp başını gider. Dolayısıyla burada yapmanız gereken ; ya kaliteli konvertörlere sahip harici bir ses kartı yada kaliteli harici bir DAC kullanmak.

Diyelim ki DAC meselesini bu şekilde çözdünüz. Ses kartının veya harici DAC'ınızın kulaklık girişini kullanarak kulaklığınız ile müzik dinliyorsunuz. Bu yeterli olacak mı ?

Ses kartlarının ve DAC'ların ( çok üst düzey high-end DAC'lar hariç) üzerindeki kulaklık amplileri genellikle limitli kapasitede olurlar. Yani ses kartı ve üzerindeki kulaklık amplisi , ne kadar üst düzey olursa olsun , büyük ihtimalle ondan daha performanslı bir harici kulaklık amplisi hep var olacaktır.
Burada performanstan kastım şunlar : Bir kere ses kartının üzerindeki kulaklık amplisi , kullandığınız kulaklığı yeterince sürebilecek güce sahip olmalıdır. Örneğin kulaklıığınız 250-300 ohm gibi yüksek empedans değerine sahipse kulaklık ampliniz bu değeri besleyebilecek güce sahip olmalıdır. ( Gerçi sizin kulaklığınız düşük empedans değerine sahip. Dolayısıyla bu konuda bir sıkıntınız yok.) . Piyasadaki bir çok ses kartı bu denli yüksek empedans değerini yeterince sürebilecek güçte kulaklık amplisine sahip değildir. Dolayısıyla bu açıdan daha güçlü bir harici kulaklık amplisine ihtiyaç olacaktır. İkincisi ; kulaklık amplisinin size yeterince detaylı ve dengeli bir duyum performansı sağlaması gerekir. Bu ikinci söylediğimi de ; size en üst düzeyde ancak kaliteli harici kulaklık amplileri sağlayabilir.

Şimdi sizin açınızdan bu meseleyi irdelersek bence iki alternatifiniz var :
1-) Mobil bir DAP ( içerisinde hem DAC hem de kulaklık amplisi bulunan cihazlar) ile hem bilgisayarınızdan hem de telefonunuzdan müzik dinlemek.
2-) Bilgisayarınızdan ; masa üstü tipi , kaliteli konvertörlere sahip bir harici ses kartı + kaliteli bir harici kulaklık amplisi kombinasyonu ile , telefonunuzdan ise yukarıda bahsettiğim mobil bir DAP ile müzik dinlemek.
İkinci alternatifin bütçesi tabii ki birinci alternatife göre daha yüksek. Ancak unutulmamalı ki ; masa üstü cihazlarla , mobil cihazlara göre daha üst düzey sonuçlar elde etmek her zaman daha mümkündür. Yani mobil çözümler ile ; masa üstü çözümlere göre , kalite olarak ancak belirli bir yere kadar gidilebilir. O noktadan sonra masa üstü çözümlere yönelmek gerekir.

Kaliteli kulaklık amplisi kullanmak ; daha önce dediğim gibi , her zaman sizin duyumunuza olumlu bir katkı yapacaktır. Bundan herhangi bir şüpheniz olmasın. Yukarıda verdiğiniz lambalı ampli örneği enteresan olabilir. Denemenizde fayda var bence. Çünkü bazen ummadık taş baş yarar. :) Eğer gerçekten iyi ise bence fiyatı da çok makul. Ama bence denemeden almayın.

Ben müziği sadece bilgisayar tabanlı olarak dinleyebiliyorum. Maalesef analog bir sistemim yok. Benim sistemimdeki her şey masa üstü modellerden kurulu. En son olarak yakın zamanda aşağıdaki linkte verdiğim kulaklık amplisini aldım. Sistemimdeki ses kartının konvertörleri ile aldığım sonuç bayağı iyi idi. Bu kulaklık amplisi ile aldığım duyum çok daha yükseldi. Çok güzel bir cihaz.
Bütçe yaratabilirseniz tavsiye ederim.
Overview
Size bir fikir verebilmek kendi sinyal zincirimi size aktarayım :
PC > Usb Ses Kartı (RME UFX) > Vovox Kablo > Kulaklık Amplisi (SPL Phonitör Mini ) > Kulaklık ( Audio-Technica ATH-M50x)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Ne diyim bilmiyorum. Tahminden çok daha faydalı cevaplar buldum sanırım. :)
Çok teşekkür ederim hocam.

Evet ben de birçok yerde, sinema ve oyun için ideal bir kulaklık olduğunu okudum. Ancak, yurt dışı forumlarda, birkaç yerde metal için çok başarılı olduğunu da yazmışlar kullanıcılar.
http://www.head-fi.org/t/423526/finally-hfi-780/15#post_5686954
http://www.head-fi.org/t/423526/finally-hfi-780/15#post_5689018
http://www.head-fi.org/t/500995/ultrasone-hfi-780s-and-metal#post_6763284
http://www.head-fi.org/t/500995/ultrasone-hfi-780s-and-metal#post_6763870
http://www.head-fi.org/t/500995/ultrasone-hfi-780s-and-metal#post_6763963

Gibi...

O zaman ekstra bir kaç sorum daha oldu şimdi.
Düşük ohm ile yüksek ohm arasında, hissiyat, duyum ve kalite açısından ne gibi farklar var?

DAC nedir?
DAP nedir?
Gitar kaydı için kullandığımız herhangi bir ses kartı olur mu?


Linkini verdiğiniz ampliyi Türkiye'de bulamadım satan bir yer. Kuvvetle muhtemel linkini verdim DIY lambalı ampliyi alıcam. Ama deneme gibi bir şansım yok. Satıcı bir hayli satış yapmış. Ve beğenmezseniz geri gönderebilirsiniz gibi bir de garanti veriyor. Ancak bu adamın 2 tip amplisi var;


Birincisi;
http://www.sahibinden.com/ilan/alis...i-kulaklik-amfisi-se-iii-yeni-254624253/detay
İkincisi;
http://www.sahibinden.com/ilan/alis...-yeni-lambali-kulaklik-amfisi-196673848/detay

Arada lamba farkı var. Biri iki biri tek lambalı. Ama açıkçası farklarını pek anlayamadım. Nedir bu iki modelin farkları?

Kuvvetle muhtemel, Focusrite yada Line6'in en basit usb ses kartlarından biri alıp o şekilde kullanırım. Ve Benim de sinyal zincirim şöyle olur;
PC > Ses kartı (focusrite 2i2 yada line6 ux1) > Kablo (hangi kablo iyi olur burada bilmiyorum) > Yukarıdaki elemanın lambalı amplisi (sen hangisini önerirsen hocam) > Ultrasone HFI-780 kulaklık

Nasıl bir zincir olur sence?
 
"Düşük ohm ile yüksek ohm arasında, hissiyat, duyum ve kalite açısından ne gibi farklar var?"
Bu konu biraz tartışmalı bir konu. Ancak ben kısaca şunu söyleyebilirim : Eğer yüksek ohm değerine sahip kulaklığı güçlü şekilde sürebilecek bir amplin varsa , yüksek ohm'lu kulaklıklar ile daha fazla detay duyabilme şansın var.
"DAC nedir?
DAP nedir?
Gitar kaydı için kullandığımız herhangi bir ses kartı olur mu?"

Yukarıda bahsettiğin Forum'un sözlük gibi kavramların açıklandığı bölümde bu soruların cevabını bulabilirsin. Hepsi orada gayet güzel açıklanmış. Gitar kaydı için kullandığınız herhangi bir ses kartı olabilir. Ancak ses kartının üzerinde ; kulaklık amplisinin girişlerine uygun çıkışların bulunması gerekir.
"Linkini verdiğiniz ampliyi Türkiye'de bulamadım satan bir yer."
Bu markanın Türkiye distribütörü BL Müzik'dir. Yalnız ellerinde bu cihazdan yok. Sipariş verip beklemen gerekir. Ancak bu ürünü Thomann'dan da temin edebilirsin.
"Kuvvetle muhtemel linkini verdim DIY lambalı ampliyi alıcam. Ama deneme gibi bir şansım yok. Satıcı bir hayli satış yapmış. Ve beğenmezseniz geri gönderebilirsiniz gibi bir de garanti veriyor. Ancak bu adamın 2 tip amplisi var;
Birincisi;
http://www.sahibinden.com/ilan/alis...i-kulaklik-amfisi-se-iii-yeni-254624253/detay
İkincisi;
http://www.sahibinden.com/ilan/alis...-yeni-lambali-kulaklik-amfisi-196673848/detay
Arada lamba farkı var. Biri iki biri tek lambalı. Ama açıkçası farklarını pek anlayamadım. Nedir bu iki modelin farkları?"

Benim bildiğim bir cihaz değil. Dolayısıyla yalan yanlış bilgi vermek istemem. En doğrusu ; senin Firma'dan tüm detayları ve farklılıkları öğrenmen.
"Kuvvetle muhtemel, Focusrite yada Line6'in en basit usb ses kartlarından biri alıp o şekilde kullanırım."
Line6 gibi kartlara girmeni tavsiye etmem. Kalite olarak Focusrite'ın altına düşme bence. Daha önce de söylediğim gibi ; ses kartındaki konvertörlerin (çeviricilerin ) kalite düzeyi bu işte çok önemli. Konvertör kalitesi yetersiz ise , duyumun da kaliteli olmaz. Esasında Focusrite'in konvertörlerinin de çok iyi olduğu söylenemez. Ama tabii bu işler bütçe meselesi.
Bu arada lambalı amplinin vermiş olduğun fotoğraflarından görebildiğim kadarıyla ; bu amplilerin girişi sanırım RCA tipi giriş. Firmadan bu RCA tipi girişlerin analog mu, dijital mi olduğunu tam olarak öğren. Eğer analog RCA giriş ise -ki benim tahminim öyledir- o zaman alacağın ses kartında analog RCA tip çıkış bulunması lazım ki her iki cihazı birbirine bağlayabilesin. ( Örneğin 2i2'de RCA çıkış yok.) Bu konuya özellikle dikkat etmen gerekir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
O halde, bir süre sonra HD600 yada HD650 almam gerekecekmiş gibi görünüyor. Ultrasone ile biraz bu yeni hobime alışayım önce. :) (HD600 ve HD650'den daha farklı var ise daha iyi kulaklık önerileriniz olur ise kabul ederim. :) Limit yine ikinci elde en fazla 750-1000 olabilir).

HD650 bir tane 750 TL.'ye var. Sıfırı 1700-2000 olan bir aletin ikinci elinin bu rakama olmasında karşın şüpheli olmalı mıyım?
http://www.sahibinden.com/ilan/alis...lari-satilik-sennheiser-hd650-257616988/detay

DAC ve DAP tamam.
Sanırım güzel bir DAP ta lazım olacak bana. Telefondan müzik dinlemekle bir DAP arasında ne gibi bir fark olur ki? Telefonumda da, *.flac dinleyebiliyorum.

Dediğim gibi kuvvetle muhtemel alırım ben bunu. Derken, "Objective 2" isimli bir ampliye denk geldim. Ki o forumda birisi bu iki ampli arasında bir kıyaslama yapmış;
Yeni Yerli Lambalı Kulaklık Amfi'si incelemesi | Sayfa 2 | Techno-Fi Kulaklık, Müzikçalar ve Hi-Fi Ekipman Forumu

O2 önerilir mi?
JDS Labs - Objective2 Headphone Amplifier

Ses kartı detayı için de teşekkür ederim. Şöyle bir kart buldum RCA Çıkışlı. Uygun mudur?
CREATIVE X-FI SURROUND 5.1 HARİCİ SES KARTI
Değil ise uygun olanı nedir?
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Telefon ile arasında, ciddi farklar var ise hangi DAP'ı önerirsiniz? Sansa Clip+ var. Ibasso var. Hifiman var.....vs

Yada sizin önereceğiniz Yine ikinci elde 300-400 bandında bir şeyler var mı?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
@insanatomystic Sennheiser HD serisi için HD518'i de önerebilirim. Yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum ve oldukça memnunum.
Amazon üzerinden alır ya da getirtirsen oldukça uyguna gelebilir Türkiye fiyatları üzerinden. Yukarıdaki açıklayıcı ve bilgilendirici yazılardan dolayı da her ikinize de teşekkür ediyorum @Mehmet B. Uzunosmanoğlu, @insanatomystic
Saygılar.

@Ze_uS Bulamadım ki hiçbir yerde HD580 :(
Sıfırlar benim için şimdilik çok fazla. Bulabilirsem 2. el alırım kuvvetle muhtemel. Gerçi sıfırı 1700-2000 olan kulaklığı, eleman 750'ye satıyor. Ne derece güvenilir, inanılır bilmiyorum. Ve ne yazık ki çok uzaktayım. :(

Asıl ben teşekkür ederim.
@Mehmet B. Uzunosmanoğlu hocam, gerçekten çok iyi denk geldi. Şanslıymışım gerçekten. :) Ama sanırım kendisi çok şanssız. Çünkü bütün bu işleri çözene kadar kafasını çok ütüliycem gibi görünüyor. :)
 
@insanatomystic açıkcası kulaklık konusnuda 2.el hiç düşünmedim ama yukarı da da bahsettiğim üzere eğer amazon.com üzerinden alma şansın varsa çok daha uyguna sıfır kulaklık almış olacaksın. Gümrük durumlarını bilemiyorum o yüzden bir şey diyemeyeceğim fakat ben kendim getirmiştim Türkiye'ye dönüştü.
Örnek kulaklıklar ve fiyatları için aşağıda bir kaç link ekliyorum.
HD518 Amazon product ASIN B0042A68R8
HD558 Amazon product ASIN B004FEEY9A
HD600 Amazon product ASIN B00004SY4H
HD650 Amazon product ASIN B00018MSNI
 
518 ve 580 sanırım gümrük vergisi olmadan giriyor. Fiyatlarından dolayı. Ama diğerleri %20 vergi getiriyor. Peki bu linklerini verdiğin kulaklıkların farkları neler hocam? 518 ile 650 arasındaki fark gerçekten fiyatını hak ettirecek kadar çok mu?

Tabi bir de, açık kapalı kulaklıklar girdi işin içine. Hangisini tercih etmeliyim müzik dinleme amacı için?
 
Açıkcası linklerde yazan bilgiler dışında farklarından pek haberdar değilim ama neredeyse 4-5 kat fiyat farkına değecek farkları olabilir mi bunu araştırmak lazım. Fiyat/Performans olarak HD518 oldukça cazip gelmişti bana ve ilk aldığım günden bu güne oldukça memnunum...
Ev kullanıcısı olduğumu, arada kayıtlarda kullandığımı düşünürsek benim açımdan HD650 gibi ürünler abartı kalacağı için Hd518'e yönelmiştim. İnternette yabancı ve yerli kaynaklar olumlu/olumsuz pek çok yorum bulabilirsin.
Ayrıca ergonomisininde önemli olduğunu belirtmeliyim. HD518 gibi modeller kulağı tamamen içine alıyor ve uzun süreli dinlemelerde kulak memesinde herhangi bir baskı ya da ağrı hissetmiyorsun.
HD518 için yine belirtmeliyim ki en iyi özelliği aslında en büyük dezavantajı (tabi kişiden kişiye değişir bu:) ). Müzik dinlerken diğer kulaklıklarda olduğu gibi basınç, ağrı ya da rahatsızlık hissetmiyorsun ama ayın karanlık yüzü olarak bunu dışarıya ses vererek sağlıyor. Açıkcası uçak yolculukları dışında dışarıda kullanmıyorum. Sesi orta seviyenin üzerine çıkarttığında etrafındakilerin büyük oranda rahatsız olma ihtimali söz konusu.
 
Evet işte. Sanırım açık kulaklıklardaki sıkıntı buymuş. Sesi dışarıya veriyormuş. Aslında dışarıda rahatsız olabilecek kimse yok ama, benim endişem şu; Dışarıya giden ses, kulağıma gelmesi gereken sesten eksilmiş olan ses mi? Eğer öyle ise, kulaklıktan almam gereken sesin yarısı dışarı gidiyor.

Benim kulaklıktan bekleyeceğim şey şu; (konu ile alakalı teknik terimleri bilmediğim için, halk dili ile anlatıcam :) )
Heavy Metal, Hard rock, Psychedelic rock, senfonik ve filarmonik ve reggae... Benim dinleyeceğim müzikler bunlar. En çok ta heavy metal. Gümbür gümbür basslar, distortionlar ve kross kickler istiyorum. Sahnesi geniş olsun istiyorum. Dinlerken, grup sanki önümde çalıyormuş gibi hissedeyim. Her bir bası, midi ve tizi tane tane duyabileyim. Flat karakterli olsun, ama basslar, mid ve tizleri ezmeden, ötelemeden bir miktar öne çıksın...

Çok şey mi istiyorum?
 
Aslında yukarıda yazdıkların müzik sever pek çok kişinin istediği şeyler...
Orta seviye ve üzeri kulaklıklarla alabiliyorsun bu tadı ve HD518 için konuşacak olursam daha önce pek çok defa dinlediğim parçaları hiç dinlememiş gibi dinledim ve dinliyorum :)
Sesin dışarı çıkması konusunda ise şunu söyleyebilirim. Dışarı çıkan ses kulaklığın kulağına ses veren çıkışlarından sonra kulağından yansıyan sesin çıkmış hali. Yani dışarı çıkan ses dinlediğin sound'un eksik kısmı değil.
Uzun yıllar (7-8 yıl kadar) Sennheiser CX200-300 gibi kulak içi modelleri kullandıktan sonra ikinci kulak üstü model denemem HD518 oldu (ilki HD201 modeliydi) ve aydınlanma yaşadığımı söyleyebilirim :)

Sanmıyorum ki bahsettiğin marka/model bir ürünü aldıktan sonra pişman olasın. Hepsi de birbirinden başarılı ve birbirine göre + - yönlerinin olduğu ürünler. Ama fiyat/performans ve kullanım durumu konusunu da göz önünde bulundurduktan sonra memnun kalacağın birisini seçeceksindir.
 
O halde, bir süre sonra HD600 yada HD650 almam gerekecekmiş gibi görünüyor. Ultrasone ile biraz bu yeni hobime alışayım önce. :) (HD600 ve HD650'den daha farklı var ise daha iyi kulaklık önerileriniz olur ise kabul ederim. :) Limit yine ikinci elde en fazla 750-1000 olabilir).

HD650 bir tane 750 TL.'ye var. Sıfırı 1700-2000 olan bir aletin ikinci elinin bu rakama olmasında karşın şüpheli olmalı mıyım?
http://www.sahibinden.com/ilan/alis...lari-satilik-sennheiser-hd650-257616988/detay

DAC ve DAP tamam.
Sanırım güzel bir DAP ta lazım olacak bana. Telefondan müzik dinlemekle bir DAP arasında ne gibi bir fark olur ki? Telefonumda da, *.flac dinleyebiliyorum.

Dediğim gibi kuvvetle muhtemel alırım ben bunu. Derken, "Objective 2" isimli bir ampliye denk geldim. Ki o forumda birisi bu iki ampli arasında bir kıyaslama yapmış;
Yeni Yerli Lambalı Kulaklık Amfi'si incelemesi | Sayfa 2 | Techno-Fi Kulaklık, Müzikçalar ve Hi-Fi Ekipman Forumu

O2 önerilir mi?
JDS Labs - Objective2 Headphone Amplifier

Ses kartı detayı için de teşekkür ederim. Şöyle bir kart buldum RCA Çıkışlı. Uygun mudur?
CREATIVE X-FI SURROUND 5.1 HARİCİ SES KARTI
Değil ise uygun olanı nedir?
Bir kere elinde konvertörleri düzgün bir ses kartı olmadan HD600 veya HD650 olayına bence hiç girme. Kulaklıklara yazık. Ayrıca bu iki kulaklıktan birini aldığın zaman , güçlü ve kaliteli bir kulaklık amplisine de ihtiyacın olacak. Çünkü bu iki kulaklık da 300 ohm empedansa sahip.
Müziği telefondan dinlemekle, DAP ile dinlemek arasında illa ki pozitif bir fark olur. Dikkat edersen ; bu işlere meraklı insanlar , telefonun yanına muhakkak bir DAP ediniyor. Bunun bir sebebi olmalı değil mi ?
İkinci el ilanını verdiğin HD650 gayet uygun fiyatlı görünüyor. Esasında yurt dışı fiyatlarına göre fiyatı ucuz değil. Normal. Ancak Türkiye'de fiyatlar biraz şişik olduğu için bize uygun geliyor. Bilmiyorum bir yerinde sakatı vs. var mı ? Adam fotoğrafını da koymamış. Görmek lazım.

Yukarıda söylediğin lambalı ampli ve O2 konusunda herhangi bir malumatım yok. Yani bunlar hakkında fikir yürütemem. Ama kullandığım Phonitor Mini hakkında bilgi verebilirim.

Phonitor mini ; tamamen analog ve 120V teknolojisi ile çalışan enteresan bir kulaklık amplisi . Bu özelliği ile de bildiğim kadarıyla dünyada başka emsali yok. Çünkü 120V teknolojisini audio sektöründe sadece SPL firması kullanabiliyor. Bu teknolojiyi onlar geliştirmişler ve hala hazırda bu teknolojiyi geliştirebilen ve uygulayabilen başka firma yok. Bu teknolojinin doğası gereği ekipmanda ; uzay sanayi , uçak sanayi, silah sanayi ve askeri haberleşme sanayiinde kullanılan high-tech komponentler kullanılıyor vs. 120V teknolojisinin audio ekipmana sağladığı bir çok avantaj var. Bu avantajları yukarıdaki bölümlerde verdiğim linkten okuyabilirsin.
Phonitor Mini ile ; çalan müziğin ( hele ki bir de flac dosya ise) tüm detaylarını en ince noktalarına kadar duyabiliyorsun. Özellikle akustik enstrüman kayıtlarında inanılmaz. Ben cihazı ilk kez flac formatında bir jazz kaydında dinlemiş ve kulaklarıma inanamamıştım. Çalan müziği ; tamamen dengeli , tüm frekanslar yerli yerinde, hiç bir renklendirme olmadan büyük bir zevkle dinleyebiliyorsun. Ayrıca "crossfeed" özelliği sayesinde ; sana değişik kombinasyonlarda monitör simülasyonu da yapabiliyor. Bu cihazı Thomann'dan Türkiye'ye 700 euro civarına mal etmek mümkün.

Bu arada yukarıda söylediğin Creative'in ses kartlarına da bulaşmanı tavsiye etmem.

Bence senin bu konudaki yol haritan şöyle olmalı :
- Önce kaliteli konvertörlere sahip bir harici ses kartı al. Bu örneğin ; RME Babyface olabilir veya Mac kullanıcısı isen Apogee Duet2 olabilir. Kaliteli konvertörlere sahip başka kartlarda olabilir. Bu çok önemli. Müziği kaliteli dinlemek istiyorsan olmazsa olmaz bir şart. Bu iki kartı da 2. elde 1400-1500.-TL civarlarında bulabilirsin. Bu tarz bir ses kartı alırsan ; gerektiğinde yaptığın müzikleri de kaliteli olarak kayıt edebilirsin. ( Eğer DAP alırsan bu şansın olmaz.)
- Bilahare gerekli bütçeyi oluşturduktan sonra ; kulaklık amplisi olarak örneğin Phonitor Mini satın al. Bu arada Ultrasone ile idare et.
- Bir sonraki aşamada ; Ultrasone'u sat ve HD600 veya HD650 al. ( Tabii imkanın varsa HD800 al.:) )
- En sonunda da sistemdeki bütün kablolarını ; Vovox veya o düzeyde başka bir marka kablo ile değiştir.
O zaman herhalde senden daha mutlusu olmayacaktır eminim. :)
 
Bu harita uzun vadede gerçekten ideal bir harita gibi görünüyor :) Biraz inceledim de bu marka ve modelleri. Çok güzel bir kombinasyon gibi :)

Ancak an itibarı ile ne yazık ki mümkün değil :( Yada çok yakın zamanlarda...

Ancak; Bu aralar için, DAP olarak;
Ibasso DH50
yada Sansa Clip Zip
yada sandisk sansa clip plus
IPOD Touch 5,4,4G vs.

Kulaklık için;
Sennheiser HD650

Bu ikisinin (DAP'lardan biri yada muadilleri ve HD650) kombinasyonunu, bilgisayar yada telefona girsem uygun olur mu? Haz mı yaşarım, sıkıntı mı?
(müzik kayıt etmek gerekli bir parametre değil)

Ve bu kombinasyona bahsettiğim DIY lambalı ampliyi de eklesem ve ampli gerçekten hakkını veriyor ise, Faydası olur mu? (yoksa DAP'ın içindeki ampli yeterli midir?)
 
Son düzenleme:
Bu harita uzun vadede gerçekten ideal bir harita gibi görünüyor :) Biraz inceledim de bu marka ve modelleri. Çok güzel bir kombinasyon gibi :)

Ancak an itibarı ile ne yazık ki mümkün değil :( Yada çok yakın zamanlarda...

Ancak; Bu aralar için, DAP olarak;
Ibasso DH50
yada Sansa Clip Zip
yada sandisk sansa clip plus
IPOD Touch 5,4,4G vs.

Kulaklık için;
Sennheiser HD650

Bu ikisinin (DAP'lardan biri yada muadilleri ve HD650) kombinasyonunu, bilgisayar yada telefona girsem uygun olur mu? Haz mı yaşarım, sıkıntı mı?
(müzik kayıt etmek gerekli bir parametre değil)

Ve bu kombinasyona bahsettiğim DIY lambalı ampliyi de eklesem ve ampli gerçekten hakkını veriyor ise, Faydası olur mu? (yoksa DAP'ın içindeki ampli yeterli midir?)

Bu işler zaten bir anda olmaz. Aşama aşama olur. Çünkü konuştuğumuz rakamlar sonuçta az rakamlar değil.
Dostum benim mobil sistemler konusunda hiç bir tecrübem yok. Çünkü böyle bir sisteme hiç ihtiyaç duymadım. Şu gerçek ki ; müzik en kaliteli şekilde , mobil sistemlerle değil sabit sistemlerle dinlenebiliyor.
Bahsettiğin DAP'lar ; HD650'yi sürebilir mi süremez mi , en ufak bir bilgim yok. Bence sen bu tip soruları head-fi'de sorsan daha iyi olur. Çünkü orada , gördüğüm kadarıyla , bu konularda bir hayli tecrübeli arkadaşlar var.
Bu kombinasyona lambalı bir ampli eklemek bence sıkıntı yaratabilir. Çünkü sonuçta sinyal yolunu uzatıyorsun. Sinyal önce solid-state ampliden geçecek sonra lambalı ampliden geçecek. Yani bu çok olağan bir şey değil. Sinyal yolunu uzatmadan , kaliteyi düşürmemek adına , birinden birini tercih etmek lazım. Çünkü ses teknolojisinde bir kural vardır : Sinyal yolunu ne kadar uzatırsan sinyal kalitesi o kadar düşer. Hele ki bunu çok üst düzey ekipman kullanmadan yapıyorsan , işin sonunda bedbaht olmak kaçınılmaz olur.
 
Evet daha mantıklı geliyor kulağa. Lakin orası bizim burası gibi aktif bir forum değil sanırım. 2-3 gün önce açmıştım bir başlık, ancak hala bir dönüş olmadı. Şimdi başka bir kategoriye bir başlık daha açtım.
 
Şahsen son zamanlarda gerek yorum ve analiz gerek ise fiyat/performans oranı olarak gözüme kestirdiğim 2 kulak var. Ayrıca diğer kulaklıklara nazaran ülkemizde de bi nebze alınabilir fiyatlara sahip olduklarını düşünüyorum. Aklımdaki marka modeller;
1- Grado - Sr60e (veya birazda üzerine katıp Grado - Sr80e)
2- Koss - Porta Pro

Ayrıca Türkiye fiyatları uçuk olsada merak ettiğim bi diğer kulaklık Sony MDR 7506.

Yazdığım modelleri kullanan eden varsa bende kıyıdan köşeden bi yorum bekliyim bari konu vasıtasıyla...

Bu arada elimde Akg K271 mk2 var.
Frekans yeterliliği olarak her yola giden bi profesyonel kulaklık.
Ama günlük kullanım ve sürekli kafada kullanılabilecek, bi tasarıma kesinlikle sahip olduğunu düşünmüyorum.
Enazından şahsen ben uzun süre bu kulaklığımla rahat çalışamıyorum... :)
 
Geri
Üst