Gitarda Mı Sorun Yoksa Bende Mi :)

  • Konuyu açan sarmaskband
  • Başlangıç tarihi
S

sarmaskband

Arkadaşlar herkese selamlar.Benim gitarımın telleri yaklaşık 1,5 yıllık.Bu son zamanlarda dışarda gitar çaldığımda sesinin boğuk ve az çıktığını fark ettim.Acaba tellerle alakalı bir durum mu yoksa gitarın akustiği mi bozuldu?Gitarda herhangi bir delik yok sadece ufak bi göçük var ama delik değil.
Not:Klasik gitar
 
Teller max. ayda bir değişmeli, 1,5 yıl nasıl kullanılır aklım almadı açıkçası. Hayır kim bilir gitara ne kadar zarar vermiştir, yazık.
 
Çok da yüklenmemek lazım arkadaşa. Ben de ilk başladığım zamanlar (sanırım bir çoğunuz gibi) telleri ayda yılda bir değiştirirdim. Çok sık da çalmazdım, belki arkadaş da o şekilde basit bir hobi olarak ilgileniyordur. Herkes sizler kadar bu işin içinde değil sonuçta. :) Klasik gitarımda sanırım 1 kez ilk elektro gitarımda da 2 kez tel değiştirmiştim. :D Sonrasında aylık (maddi duruma göre 2 ay:rolleyes:) rutine bağlandı tabii ama ilk zamanlar olabilir böyle. :)
 
BEn 3 ay once değıstırdım . Gitarımı eline alan teller yenımı değişti der. HAla iyi durumda ama kalıtelı tel takıyorum . ay da 1 kez değiştirmek bıraz lüx gibi sanki.
 
Hocam ne yaptınız ayda bir 50 liraya tel mi degistirelim :D 3-4 ayda bir degisse yeter sanki ya, iyi bir tel gayet güzel götürür 3 ay. Ama 1.5 yıl olmaz tabii. Kararmistir o teller :D
20-25 lira teller genellikle, telleri sık değişmezsen fret değişir, o işe bulaştığınız zaman 2 ay gibi bekleme süresi olabiliyor gitarı. Ayrıca sapa zarar verebileceği için 3 4 defa yapılabilecek bir işlem değil malesef.
 
abim elektro gitarının tellerini 2 yıldır değiştirmiyordu 1 takım rotosound hediye ettim kendi bass gitarımın 8 aylık tellerini yeniledim evde kıyamet koptu haftalığım kesildi...
 
Geri
Üst