Prosesörü Ses Kartı Gibi Kullanmak

Line 6 Pod X3 prosesörümü USB ses kartı gibi kullanıp Amplitube vs. programlardan yararlanmak istiyorum. Bu mümkün müdür?
Amplitube'ü açtığım zaman Pod'un sesiyle karışıyor. Line 6 - Support Şuradaki cevapta yazılanları uyguladığım zaman Pod'un sesi tamamen kesiliyor istediğim gibi, ama Amplitube'ü açınca yine eski haline geliyor. Amplitube'ü kapatınca ses gelmiyor yine. X3 Live ses kartı olarak kullanılıyormuş ama X3'te de var mı bu olay? Çok da farklı aletler değil bildiğim kadarıyla ama halledemedim bir türlü.
 
Evet mümkün. Ses kartı gibi kullanabilirsiniz zaten amacı o. Muhtemelen hem raw sesi hem işlenmiş sesi aynı anda açıyorsunuz, bunu çözerseniz düzelir.
 
Hatanızı bilemiyorum ama amplitube içinde in-out ayarlarıyla ilgili olması gerek. Yine ses kartı üstünden monitörlemeyi de kapatmanız gerekiyor ki ses sadece amplitube'dan gelsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Hatanızı bilemiyorum ama amplitube içinde in-out ayarlarıyla ilgili olması gerek. Yine ses kartı üstünden monitörlemeyi de kapatmanız gerekiyor ki ses sadece amplitube'dan gelsin.
Monitörleme ayarı cihaz üzerinde değilmiş hocam. İlk mesajda verdiğim linkte yazdığı gibi bilgisayar üzerinden ayarlardan kapattım monitörlemeyi ancak Amplitube açılınca yine açılıyor prosesörün sesi.
 
Merhabalar. Bende line 6 hd400 var. Prosesörü ses kartı olarak kullanıyorum. Ve dediğiniz gibi mesela prosesörün efekleri iptal edip sadece ses kartı olarak çalıştırıyorum. Gitarın ham sesini pc monitörlerimden alabiliyorum. Bu şekilde çalıştırmak için tuneri aktif ediyorum proaesörde tuner acıkken tüm fx driveler kabindir sudur budur iptal oluyo direk gitarın ham sesi geliyo pcden. POD HD serisinde bu şekilde. Bi dene derim. Guitar rig amplitube bias hepsiylede güzelce çalıştırdım.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Merhabalar. Bende line 6 hd400 var. Prosesörü ses kartı olarak kullanıyorum. Ve dediğiniz gibi mesela prosesörün efekleri iptal edip sadece ses kartı olarak çalıştırıyorum. Gitarın ham sesini pc monitörlerimden alabiliyorum. Bu şekilde çalıştırmak için tuneri aktif ediyorum proaesörde tuner acıkken tüm fx driveler kabindir sudur budur iptal oluyo direk gitarın ham sesi geliyo pcden. POD HD serisinde bu şekilde. Bi dene derim.
Teşekkür ederim. Söylediğiniz mantıklı geldi, deneyip sonucu yazarım.
 
Zoom'da genel ayarlarda mix alanı vardı. Daw/amp gibi bir şey. Sesin ne kadarı işlenmiş, ne kadarı ham gitmeli olayını ayarlamaya yarıyordu. Var mı böyle bir şey alette ya da yazılımda?
 
Geri
Üst